W wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W wiejskim ogrodzie

Post »

Cimicifuga świetna! Moja miała problemy podczas suszy. Muszę zajrzeć, czy zakwitnie.
Czy owoce atkinidii dojrzewają?
Dziś widziałem zawisaka na żywo! Ale u znajomej nie u mnie.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A do mnie dziś zawitał fruczak - oblatywacz ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pati może to siewka, bo pozostałe maja po półtora metra ;:306 czyżbym się doczekała wysiewania czegokolwiek ;:172
Aniu dwa razy sadziłam Ulenę i nie mam - byli szybsi i zjedli przed owocowaniem :? a owocują drzewa stare niezawodne, śliwy mam szczepione przez pana, który już szczepi drzewa niebieskie! też są to pierwsze owoce :lol:
Iwonko no to byłby kawał bo ja sobie nie przypominam sianie takich nasion ale kto wie dostawałam je od innych i z akcji, chyba jedne były mix?
przyjmujemy, że to odętka! ;:108
Kasiu ;:168
Jacku Cimicifuga młodziutka - pierwszy rok! ale postarała się :lol: Owoce atkinidii mam pierwszy raz , bo wcześniej nie zawiązywały się i mam nadzieję na degustację :lol: Nie nosisz ze sobą aparatu :wink:
Aniu u mnie dzisiaj go nie było już wiem z kim mnie zdradza ;:306
Basiu o widzisz są i brzoskwinki w całym tego słowa znaczeniu owoców jest mnóstwo ale drobniutkie, również z powodu braku wody. Pójdą na dżem. Wiśni było na jedną wiśniówkę i jeden kompot. Orzechów dużo mniej niż rok temu - u nas i w okolicy!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Nawet nie wiesz, jak ja pilnowałam tej jednej śliwki :;230 Moja córka się ze mnie śmiała, że łażę koło niej jak koło jakiegoś cudu. A fruczak zdradzał Cię z moimi floksami ;:306
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu ależ u Ciebie smakowicie :D mnóstwo własnych pysznych witaminek :D
Wspaniały jest taki ogród, gdzie oprócz pięknych kwiatów, rosną i owoce i warzywa, którymi można się delektować.... takie swoje, nie mają sobie równych.... u mnie w tym roku klęska urodzaju na drzewach owocowych.... aż gałęzie się łamią.....
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

No i nie nadążam ................piękne zdjęcia , piękny ogród i otoczenie, gruchy uwielbiam mniammmmmmmmmm
pozdrawiam Ela
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYŚ.....ja za Tobą też nie nadążam..........ale jestem.....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu wiem ja mam drugi rok jabłoń Redlove i ma jedno jabłuszko, które muszę spróbować co dwa dni chodzę i patrzę czy jest :;230
To Ci fruczak już mu werbena patagońska i niecierpki nie wystarczają.....
Agnieszko ja te jabłonie mam ogromne i gałęzie się nie łamią, ale jabłka spadają stwarzając zagrożenie dla przechodzących i waląc w dach altany ;:14
A ogród cóż .... toż to wiejski ogród to musi być wszystko i kwiatek, i drzewko i ziółko!
Elu mam dwie gruchy konferencję i te czerwone (nie znam odmiany ;:185 ) ale były lata że nie miałam własnych gruszek, ostatnio jest lepiej!
Krysiu ja nie sama tak pędzę ;:185 Przechodź do mnie, bo jesteś bardzo miłym gościem ;:196
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiesz, Marysiu, zaczynam się zastanawiać czy Ty aby po sądziedzkich ogródkach z aparatem nie biegasz, bo to przecież niemożliwe żeby w jednym ogrodzie było aż tyle różnych roślin :wink:
Wszysko mi się podoba, a najbardziej dalia z lamówką.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Basiu szkoda mi brzoskwiń na nalewkę, ale z tych malutkich to gar dżemu będzie!
Beatko z jednej strony sąsiad nie ma żadnego kwiatka ;:oj chyba że mu jakiś mój przelezie przez siatkę, a z drugiej i owszem mają, ale przed domem żeby wszyscy widzieli :roll: Nawet kiedyś pani starsza mi powiedziała - czego pani ma skalniak tak z tyłu z przodu trzeba zrobić - odpowiedziałam, że ja mam skalniak dla siebie i jakby był z przodu musiałabym tam co chwilę biegać i ktoś pomyślałby, że stale przed domem stoję :;230 Tą dalię to kiedyś pokazywałam, bo dostałam ją od koleżanki na spotkaniu w K. wsadziłam do ziemi, bo marniała jak wszystkie doniczkowane i zapomniałam o niej. Już myślałam że padła, ale kiedyś patrzę ma trzy pączki :lol:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, bogactwo kwiatowe i owocowe Twojego ogrodu naprawdę robi wrażenie. Wszystko masz pod ręką! Rośnie jak na drożdżach - widać ile troski poświęcasz swoim podopiecznym.
Ta kremowo-żółta dalia z obwódką - coś przepięknego.
Miłego! Z prądem oczywiście! :)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Marysiu ,ale u Ciebie owocowo i apetycznie .U mnie takie rarytaski nie rosną :(
Jesień się dobija do naszych ogrodów i to niestety zaczyna być widać .Buziaki dla ciebie ;:196
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Też rozpoznałam odętkę i butternut, ale nie byłam taka szybka jak moje szanowne Poprzedniczki :)
Marysiu - ogromny urodzaj u Ciebie - czego Ci zazdroszczę tak naprawdę mocno, to klimat, ale ani ukraść Ci go nie dam rady, ani mi go nie rozpatyczkujesz. A może by się dało?...
Te gruszki to konferencja?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”