Moja działka na Kaszubach
Re: Moja działka na Kaszubach
Witam Karinko.Przyszłam do Twojego ogrodu, który właśnie powstaje.Bardzo zazdroszczę Ci tej przestrzeni niczym niezmąconej. Skalniak będzie super.Najlepiej w necie popatrz na zdjęcia z ogrodów, coś na pewno wpadnie ci w oko. Pomyśl czy chcesz tam maleństwa czy ma być bardziej różnorodnie.Pisał już ktoś wcześniej, że pomysły rodzą się na pniu, warto jednak mieć troszkę poukładane.Jak zacieniować część skalniaka żeby dać miejsce roślinkom niekoniecznie słonecznym, gdzie będzie kwaśno, a gdzie zasadowo? Takie tam podstawy.Poradzisz sobie jak każdy kto kocha zielone, a jak się nie uda od razu, to przyjdzie czas na powtórkę .
Masz piękne miejsce na ziemi, a darcie darni masz już za sobą - będzie tylko lepiej.
Masz piękne miejsce na ziemi, a darcie darni masz już za sobą - będzie tylko lepiej.
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj piwonie piękne masz ,moje ulubione, ja tylko 2 krzaczki mam może zakwitną mi już w tym roku
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
Karinko super zakupy i mnie się marzy jakiś różanecznik w tym roku
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Canny oczywiscie trzeba wykopać. To jest jedyny minus, ale naprawdę warto Wykopuję je tak jak już tu pisano, po pierwszym przymrozku (jak im liście zważy) z całą bryłą ziemi. zimują w skrzynce z zarzuconym na nie starym prześcieradłem, żeby za bardzo nie wyschły (mają niekorzystną miejscówkę w kotłowni, a tam dosyć ciepło i sucho jest.)
- kajko278
- 500p
- Od: 20 sty 2013, o 17:32
Elu, Mariolciu dzięki za odwiedziny i oczywiście zapraszam jak najczęściej, miejsca ci u mnie dostatek
Iwonko moja sąsiadka ma takie różaneczniki,że jak się wprowadziłam do mojego domku 2 lata temu to jak kwitły to aż mi oczy z orbit powychodziły taki widok i powiedziałam sobie już wtedy że u mnie też będą prędzej czy później. Tylko nie wzięłam pod uwagę jednej bardzo istotnej rzeczy, że u mnie nie ma cienia a u sąsiadki rosną pod drzewami. Ale od czego ma się głowę, choćby nie wiem co , pomysłowy Dobromir Karina sama im wyprodukuję ten cień .
Sabinko też tak właśnie myślałam, tylko ja chciałam wyciągnąć je całkowicie z ziemi i zasypać w skrzynkach torfem.
Iwonko moja sąsiadka ma takie różaneczniki,że jak się wprowadziłam do mojego domku 2 lata temu to jak kwitły to aż mi oczy z orbit powychodziły taki widok i powiedziałam sobie już wtedy że u mnie też będą prędzej czy później. Tylko nie wzięłam pod uwagę jednej bardzo istotnej rzeczy, że u mnie nie ma cienia a u sąsiadki rosną pod drzewami. Ale od czego ma się głowę, choćby nie wiem co , pomysłowy Dobromir Karina sama im wyprodukuję ten cień .
Sabinko też tak właśnie myślałam, tylko ja chciałam wyciągnąć je całkowicie z ziemi i zasypać w skrzynkach torfem.
KARINA:-)
- Aga1504
- 200p
- Od: 2 lut 2013, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Można i tak. Z tego co piszą mądre głowy można je przykrywać też trocinami, zasypać piaskiem itp. Ja w sumie ani canny ani dalii nie przykrywam i mają się całkiem nieźle. Ale doszłam też do wniosku po ostatnim ich przechowywaniu że warto na pewno zasypać niewielkie bulwy bo one mają największy problem z przetrwaniem.
Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
Mój mały kawałek ziemi:-D
- kajko278
- 500p
Dzięki dziewczyny za podpowiedź z tymi cannami, widziałam je w niejednym sklepie ogrodniczym, kolory mają różniste i ręka mi chodziła tam i s powrotem, wziąć,nie wziąć,wziąć, nie wziąć,wziąćććććć
- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Witaj Karinko, zakręcona zielona istotko Ja bym się nie zastanawiała nad tymi cannami, tylko ładowała do koszyka
-- 20 mar 2014, o 09:55 --
Witaj Karinko, zakręcona zielona istotko Ja bym się nie zastanawiała nad tymi cannami, tylko ładowała do koszyka
-- 20 mar 2014, o 09:55 --
- kajko278
- 500p
WitajPatrycjo Wzięłam,wzięłam i zastanawiam się czy nie wziąć więcej
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Karinko Piękny plan działania
Piękne tam rosną roślinki i piękne roślinki posadzisz
dla krokusików co posadziłaś je w tym roku albo zimowitów bo zimowity na biało wychodzą
Super i fajne zakupy tylko tak się mówi ze nić się już nie kupi w ogrodniczym a zazwyczaj się, z czymś z niego wychodzi
Piękne tam rosną roślinki i piękne roślinki posadzisz
dla krokusików co posadziłaś je w tym roku albo zimowitów bo zimowity na biało wychodzą
Super i fajne zakupy tylko tak się mówi ze nić się już nie kupi w ogrodniczym a zazwyczaj się, z czymś z niego wychodzi
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
A ja dzisiaj zrobiłam zakupy bratkowe - 18 sztuk + 4 skalnice - ale chciało mi się więcej.
A teraz uważam, że za mało kupiłam
A teraz uważam, że za mało kupiłam
Agnieszka wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Karinko
super zakupy, rododendrony ładniutkie.Mi jeden padł po zimie i trzeba będzie jakiś nowy zakupić
Iryski u mnie już kwitną ale i paczkę mix-u też mam jeszcze do posadzenia
super zakupy, rododendrony ładniutkie.Mi jeden padł po zimie i trzeba będzie jakiś nowy zakupić
Iryski u mnie już kwitną ale i paczkę mix-u też mam jeszcze do posadzenia