Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Martusiu niesamowite masz te piwonie, udało się ładnie uchwycić ;:63 wracam i je oglądam jeszcze raz, a i ostróżka ciekawa. No a grzybki jak malowanie ...już skonsumowane ;:306
Przesyłam ucałowania i dobrej nocy ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marto niesamowite te ostatnie piwonie i ta krwistoczerwona ;:215 muszę w kajet dopisać ;:306
Grzybki narobiły mi ochoty na spacer po lesie ;:65
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś-ta piwonia Niemcewicz jest przepiękna. Jak dla mnie bomba, a zresztą od Honey gold też nie mogłam oczu oderwać i od większości Twoich kwiatów. Ostróżka-marzenie ;:167 Ja jestem ciekawa swoich, wysianych w styczniu. Ładnie już rosną na rabatkach, ale do kwiatów im jeszcze daleko-może pod koniec lata coś zakwitnie. Bardzo bym chciała ;:65 Grzybki-super. Przyjemnie takiego młodziutkiego kraśniaczka znaleźć w lesie. Ale skoro rosną kraśniaki to musi być w tamtych lasach całkiem wilgotno. Kraśniaki wyjątkowo potrzebują wilgoci, mgieł. Ja uwielbiam chodzić na grzyby, potrafię wyjść raniutko, a wrócić późnym popołudniem. Dzięki dziadkom i rodzicom znam mnóstwo grzybów i mnóstwo gatunków zbieram. A najlepsze z tego wszystkiego jest to, że nie znoszę ich jeść i rozdaję nadwyżki sąsiadkom ;:306
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Ty to czarodziejka jakaś jesteś! Grzybki teraz? Rany, ale narobiłaś mi apetytu! ;:152 Tej jesieni odbiję sobie z nawiązką za poprzednią, aż pęknę ;:224 Mój dzwonek skupiony cały czas w pączkach, w dodatku chory jak prawie wszystkie byliny na tej rabacie - opryski nie uporały się z grzybem i codziennie obcinam nowe listki :( Na górnych listkach obu sadźców (purpurowego i plamistego) coś postanowiło założyć całe osiedle... Liście były pozwijane, a w środku malutkie ciemne punkciki (robaczki?) - musiałam górę przyciąć. Kwitnienie się opóźni, ale nie było innej rady. Łubin od Ciebie tak się rozrósł, po prostu coś niesamowitego, w życiu bym nie przypuszczała, że to możliwe po 2 miesiącach od posadzenia kawałka korzenia! ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu no to miałaś pyszny obiadek ;:215 No i piwonie, nie sposób koło nich przejść obojętnie a i hosty muszę pochwalić, duże, dorodne kępy ;:oj
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Podziwiam te dorodne krzewy piwonii. U mnie jakoś się nie udają. Z sześciu krzewów zakwitł jeden i to mizernie. Jest szansa na jeszcze jeden ale ma tak malusie pąki że chyba zmarnieją...
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martusiu czytam, że pierwsze grzybobranie masz już za sobą, piękne kozaczki. ;:138
Wspaniale jest mieć taką leśną działkę, gdzie możesz pojechać i oderwać się od bieżących czynności domowo- ogrodowych, chociaż pisałaś, że w Twoim przydomowym ogrodzie także grzyby rosną, więc tylko patrzeć, jak się pojawią.
Piwonie masz przecudne, wiele odmian i róże wspaniale kwitną, zresztą o tym wiesz. ;:108
W tym roku zamówiłam piwonię Ursyn Niemcewicz, ale jest podmieniona, trudno .
Miłego dnia Ci życzę. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Iwonko,ja też bardzo lubię naparstnice ;:196

Aluś bardzo chętnie ,wybieraj i zapisuj ,co Ci się podoba,a potem będziemy działać,miłego dnia ;:3 ;:168

Marysiu,to dopiero początek z piwoniami,będzie więcej ,a i ostróżek jest dużo zupka jest jeszcze na dzisiaj ,pycha ,pięknego dnia życzę i buziaczki posyłam ;:196 ;:3

Marysiu mar 33,piwonii będzie ciąg dalszy ,a na grzybki zawsze można się wybrać ,tylko w takie upały też trudno chodzić po lesie,pozdrawiam ;:168 :wit

Aniu,wszystkie piwonie piękne i każda ma w sobie to coś i nie wiadomo na co się zdecydować ,ostróżki zakwitły jednym kwiatem ,ale myślę ,że w jesieni będą już kępy,w lesie nie był tak mokro ,ale wcześniej lało i grzybnia dojrzała ,i same młodziutkie były ,ja też uwielbiam zbierać grzyby i też je lubię pod każdą postacią po prostu się zażeramy nimi,miłego dnia życzę :wit ;:196

Milenko,aleś mnie ubawiła tym ,że pękniesz od grzybów ;:306 ,mój ogród twż nie doskonały .chociaż po obydwu okresach deszczu był pryskany na grzyba i szkodniki ,ale ogólnie nie jest tak źle ,bałam się ,że będzie gorzej ,liście u niektórych roślin są przysuszone ,ale grzyb się nie rozwinął bardziej,miłego dnia Ci życzę i niech w ogrodzie wszystko pięknie rośnie ;:196 :wit

Aniu,te starsze hosty to olbrzymy,a grzybki były pyszne,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196 :wit

Jolu,piwonie sadzi się bardzo płytko ,prawie korzenie są na wierzchu ,to przyczyna niekwitnięcia ,jak są za głęboko zasadzone i zasila się nawozem potasowo-fosforowym,azotu bardzo mało,buziaczki dla Ciebie ;:196

Tereniu,u mnie są grzybki w jesieni ,ale nie tak dużo ,bo lasek nie duży,a tam to lasy ogromne i uwielbiam tam jechać i mieszkać w lesie,ja tez mam parę innych piwonii zwłaszcza tych z targu z woreczków ,już nigdy takich nie kupię ,kupuję teraz od producenta ,w sierpniu,przyjedzie następnych 15 szt,pozdrawiam i całuski dla Ciebie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

To może trochę ostróżek ,za nimi piwonie od mojej ukochane babci Waleii
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dzięki za podpowiedź o piwonii. Sadziłam płytko, bo to wiedziałam ale o tym nawozie to dla mnie nowość ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

MArto piękne ostróżki , przyszłam zobaczyć nowe kwiatki (bo podobno masz za mało ;:224 ) i parasol- ale pewnie teraz się nimi zajmujesz
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ależ masz tych ostróżek, całe mnóstwo a co jedna to ładniejsza. ;:333
Mnie zostały tylko dwie, ale dobre i to.
Na więcej i tak miejsca już brak.
I wszystkie tak pięknie opisane, nie wyciągają Ci ptaki znaczników ?
U mnie wiosną prawie wszystkie powyciągały. :twisted:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś połączenie ostróżek i białej piwonii bardzo mi się podoba ;:333 A jak nazywa się ostróżka biała z ciemnym środkiem na zdjęciu z różową piwonią?
Ja też miałam dzisiaj pyszną zupkę....Twoją ;:306 Buziaczki przesyłam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”