Magnolie kwitnienie
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Lepsze bez pąków kwiatowych,ale spróbować zawsze można . Odkłady dają 100% ale trochę to trwa...
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
nie potrafię ci doradzić(:
sama mam podobny problem, co prawda liście nie są takie w brązowe cętki ale od jakiegoś czasu liście żółkną i opadają i to z każdym dniem więcej. nie ma żadnych robaków ani innych objawów. Ostatnio dosyć dużo padało (wręcz bardzo dużo) czy to może być tego przyczyną???
Moja magnolia ma już cztery lata, więc na pewno już się zaaklimatyzowała i na wiosnę kwitła przepięknie.
pozdrawiam i proszę o pomoc
sama mam podobny problem, co prawda liście nie są takie w brązowe cętki ale od jakiegoś czasu liście żółkną i opadają i to z każdym dniem więcej. nie ma żadnych robaków ani innych objawów. Ostatnio dosyć dużo padało (wręcz bardzo dużo) czy to może być tego przyczyną???
Moja magnolia ma już cztery lata, więc na pewno już się zaaklimatyzowała i na wiosnę kwitła przepięknie.
pozdrawiam i proszę o pomoc
życie jest piękne
M. sieboldii potrafi kwitnąć sporadycznie przez całe lato. Taka jej urokliwa, nieznana szerzej natura.
Przy okazji - moja (starsza, ale nawet nie podlotek) też szykowała pąki (w liczbie kilku) na efektowne pożegnanie lata (to miały być po raz drugi - w 2007 zmarzły - jej pierwsze kwiaty), ale je, bydlę, zrzuciła. Za dobrze cholerze, czy co?
Przy okazji - moja (starsza, ale nawet nie podlotek) też szykowała pąki (w liczbie kilku) na efektowne pożegnanie lata (to miały być po raz drugi - w 2007 zmarzły - jej pierwsze kwiaty), ale je, bydlę, zrzuciła. Za dobrze cholerze, czy co?
- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dynko, zobacz jaki okaz ma Jurek w swoim ogrodzie i ile miejsca zajmuje
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=128
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=128
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
Powiem tak ona jest posadzona , na mojej działce , jest siatka , owszem, a tak blisko ponieważ moja sąsiadka nie ma już miejsca u siebie , a magnolię zawsze chciała mieć ,jej dwie zmarzły swego czasu. więc ją będzie miała chytra nie jestem . Na tej samej zasadzie rośnie lilak, ambrowiec na innej raz w roku będę przez niego grabić liście u sąsiadki, ale jej też się podoba )).