Ogród Filemona

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Filemona

Post »

To jak kredyt to już pewnie od razu z budową ruszasz :D No z bankami się jest ciężko dogadać.
Banki są teraz bardzo ostrożne zbyt wielu ludzi wyłudziło kredyty. Moi znajomi już któryś miesiąc czekają na wypłatę gotówki na zakup domu.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko oprócz stipy, która teoretycznie jest jednoroczna, mam trawy, które u mnie przeżyły trzy zimy. Miskanty: Beauty Queen, Zebrinus, Variegatus, Gracillimus, i jeden NN, najwyższy z kłosami ma 2,5 m wysokości. Turzyce: palmowa, ptasie łapki, włosista, Ice dance. Jeszcze Red Baron i rozplenice z zielonymi liśćmi, Brązowe są jednoroczne. Wstawiłam trochę ich aktualnych zdjęć u siebie. Trawy są zdecydowanie łatwe w uprawie. Masz tak dużo miejsca, że za hortensjami posadziłabym trzy, cztery jednakowe miskanty, będą świetnym tłem dla liściastych hortensji. Po prawej i lewej stronie obwódki dałabym turzyce włosiste, cały rok są ładne, wiosną wyczeszesz suche lub zetniesz i po dodaniu kwitnących, kolorowych roślin, masz zwiewną rabatę, ładną cały rok. Musisz jednak dojrzeć do jakiejś koncepcji, chętnie zobaczę, co wymyśliłaś. ;:204
Filemon24
1000p
1000p

Post »

No właśnie Soniu mam zamiar tworzyć taką rabatę stąd moje zainteresowanie trawkami czytasz mi w myślach :D
Hortensje i trawy to idealny duet.
Ta moja kupiona trawka to chyba turzyca włosista była jeszcze w kolorze brązowym
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anitko turzyce są wyjątkowo łatwe w uprawie. Masz lekką ziemię, to będą czuły się dobrze. Turzyca włosista tylko z przodu, ma nie więcej niż 25-30 cm wysokości.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Wczorajszy zakup to chyba właśnie turzyca ale potwierdź Soniu Chyba jest smaczna :;230 bo Filemon ją zaczął podjadać ;:14
Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anitko, to ta turzyca. Ładny egzemplarz, ;:215 ale dziel delikatnie, bo długo potem choruje. Swoją siekierą potraktowałam, po miesiącu od posadzenia jeszcze się dobrze nie zaaklimatyzowała. ;:218
Filemon24
1000p
1000p

Post »

No ładna szkoda że droga bo kilka by się przydało.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podziel na trzy, nic jej nie będzie. W roku dzielenia trawy nie są dorodne, ale już w drugim roku nadrabiają i pokazują piękno. ;:65
Filemon24
1000p
1000p

Post »

No i właśnie mam tak zamiar zrobić
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pospacerowałam sobie trochę po twoim ogrodzie...Jest cudowny, ile miejsca do zagospodarowania!!!Pozwolisz że będę wpadać...
Filemon24
1000p
1000p

Post »

No pewnie zaglądaj ile chcesz :wink: jak widzisz jestem na etapie tworzenia więc szału na razie nie ma :D
Teraz robię w jednym czasie trzy rabatki coś dosadzam i powiększam.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mówisz że nie ma szału...to aż się boję co będzie dalej.Tyle miejsca do zagospodarowania...
Ile kosztowała ta turzyca? Też mam ochotę na trawki... ;:108
Muszę w któryś piękny dzień udać się do jakiegoś zaawansowanego ogrodniczego...W pobliżu mam ogród śląski w świerklańcu...Pięknie tam jest. ;:333 Zrobiony ogród spacerowy na pokaz (zawsze jestem chora jak z niego wychodzę),hala z artykułami ozdobnymi i część sprzedażowa na dworze.
Trzeba tam uderzyć.Mają wszystko czego dusza zapragnie...Tylko kasy trzeba zabrać dużo. ;:145
Filemon24
1000p
1000p

Post »

trawka kosztowała 14 zł trochę drogą a kilka by się przydało. Ja zaglądam do kilku ogrodniczych w okolicy :D ale od razu wszystkiego nie dostanę bo szkółki nie są za duże ale dostawy są dosyć często no i siło rzeczy trzeba często bywać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”