W końcu doczekałam się i ja :d Wprawdzie nie wszystkie już rozwinięte ale to nawet lepiej bo jak jedne przekwitną to będę mogła się cieszyć kolejnymi

orange emperor
exotic emperor miał mieć zieleń przy płatkach a wyszedł prawie biały...
Banija luka - pierwsze tulipany jakie miałam, w tamtym roku kupiłam 8 cebulek

Wykopałam 16ście zakwitło 15ście

fakt że kwiaty mniejsze niż w tamtym roku ale jeśli znowu uda mi się podwoić liczbę cebul to będę mega szczęśliwa bo tulipanki urocze
nn czerwone kupione w markecie- miały być, wyszły różowe, też ładne:)
nn też z marketu, nie pamiętam jakie miały być ale wyszło że banija luka jest czerwona z żółtym a te są żółte z czerwonym ( bardziej w środku) Co mnie zdziwiło kupiłam 4 cebule a zakwitło 6 kwiatków

jak ja lubię takie niespodzianki
No i mój mix cebul 100sztuk- myślałam że będę miała mix takich najprostszych kolorów żółty i czerwony a tu taaaakie zaskoczenie, mam fioletowe, białe strzępiaste, różowe i białe z czerwonymi paseczkami, różowe, same białe. Ktoś ślicznie wymieszał kolorki , spodziewałam się dającej po oczach mieszanki a dostałam pudrowy mix

Jak rozwinie się więcej to cyknę fotkę poglądową.
Niskie u mnie te tulipanki ale podejrzewam że to kwestia nasłonecznienia, caaały dzień na słonku żadnego cienia nie ma więc pewnie się nie wyciągają ( przynajmniej taką mam teorię) Będę miała co wykopywać w czerwcu, nie zostawiam ich w ziemi bo na jesieni pójdą już na docelowe rabaty, oby mi się ładnie namnożyły

Ano i jak patrzę na to co kupiłam , dostałam i posadziłam to straszliwie mi brakuje normalnych czerwoniastych, myślałam że będę miała ich w nadmiarze z mixu a tu proszę ani jednego :P