Ogród "po 30-tce" - II część

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród "po 30-tce" - II część

Post »

Aniu no cóż można powiedzieć :D ,uwielbiam twoje podejście do życia ,poczucie humoru i ogród ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Piękna ta Niagara ...zawsze mi się podobała ale nie wpadła mi w ręce..teraz to już po ptokach ani jedna sztuka mnie nie skusi...nawet najpiękniejsza..opuściło mnie ... ;:131 Mam ich na tyle i rosną jak wściekłe tej wiosny...troszkę nawozu im sypnęłam a one nie przyzwyczajone i zareagowały... :shock: Niektóre muszę rozsadzić...A że odmiany nie najnowsze ... nic to!I tak się w moim otoczeniu nikt na nich nie zna ;:306 ...A na FO... zobaczy się,czy warto będzie je pokazywać ale innych roślin mam dużo więc tematów do foto nie braknie...mam nadzieję!
Z podagrycznikiem powalczyłam i jakieś 3/4 na razie "załatwiłam" wiem,że to nie na zawsze.... ;:131
O przymrozkach nie kracz ...zimna Zośka to przeżytek! :D ;:306 Zdjęcia coraz ładniejsze ! ;:138 Nauka nie idzie w las!!! ;:306

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja nie mam do Ciebie słów ;:oj ;:oj ;:oj
A tam,wszystko jakieś nienormalnie,ciemiernik to w ogóle,oplątwki,ojej ojej ;:173
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Aniuu ! :wit Ten świerk tak obsypany bo może albo zima zła lub w końcu dojrzał ;:173 Limba lub jodła dlugo nie mają !
Warto było czekać aż drzewa urosną i stworzą tak piękne tło pod żurawki ;:167 mi na razie musi wystarczyć brzoza i wierzba :;230

-- piątek, 15 maja 2015, 21:20 --

Aniuu ! :wit Ten świerk tak obsypany bo może albo zima zła lub w końcu dojrzał ;:173 Limba lub jodła dlugo nie mają !
Warto było czekać aż drzewa urosną i stworzą tak piękne tło pod żurawki ;:167 mi na razie musi wystarczyć brzoza i wierzba :;230
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

bejka1970 - dzięki za komplementy - poprawiają humor i człowiek czuje, że jeszcze istnieje ;:108 .
Chyba wyczerpałam zapas zdjęć ;:223 . Pokażę więc kilka host:
Devon Green - jedna z moich faworytek - błyszcząca
Obrazek
Joseph - też błyszcząca
Obrazek
Juha - nowy nabytek z jesieni ub. roku
Obrazek
rabata "idzie' w stronę ogrodu ;:65
Obrazek

marpa - Maryniu, hosty mam od lat, ale nowe odmiany od zeszłego roku, od Iwony - zaraziła mnie ;:224 . Bardzo je lubię, a że u mnie cień ;:170 . Trochę mają sucho przez te drzewa, ale inaczej nie będzie. Czasem podleję :oops: .
Ja dzisiaj też znalazłam trochę podagrycznika, ale już mi się schylać nie chciało, zostawiam sobie na jutro likwidację nowych 'zakażeń' ;:7 .

Teraz malutka roślinka z ogromnym kwiatem, a właściwie to nie wiem, co to jest, bo sam kwiatek ma ok. 4mm średnicy.
Racinea crispa - ciekawa jestem, czy te pozostałe 'kiełki' też zakwitną ;:7
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tulap - tamten ciemiernik zrobił się 'na giganta' :;230 , a tu masz w skali mikro:
Obrazek

Obrazek

mati1999 - witaj, dawno Cię nie było ;:168 . Czy warto, nie wiem ;:185 , chętnie bym posadziła dzisiaj inne drzewa ;:224. Wiem, że nie masz takich możliwości, ale gdybyś miał... ;:173
hosta Tea and Crumpetes,
Obrazek
hosta Yellow Polka dot Bikini
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Aniu ;:196 widzisz ja też późno trafiłam do Ciebie .
i mam nadzieję ,że też mi wybaczysz ;:167 .Piękności u Ciebie w ogrodzie niesamowite , oglądam je z otwartą buzią .Śliczny masz ogród .
Domowe kwiaty ;:333
Zdróweczka ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu - jak się cieszę, że kupiłam crispę ;:138
Ma wszystko, co powinna - oryginalny kolor i strukturę listków,
no i przecudnej urody żółty kwiat-kłosek ;:167
A ta Twoja jest genialna ;:138 ;:138 ;:138
I powtórzę się --> gratuluję oplątwowej rączki ;:136

No i muszę, no muszę spytać - pachnie :lol:
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Aniu, gdzie kupiłaś hostę Yellow Polka dot Bikini ;:167
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

alicjad31 - to znaczy, że się znalazłyśmy wzajemnie ;:168 .

ewa321 - dobrze, że kupiłaś crispę, jest śliczna, faktycznie ;:108 . Kwiatek niestety, nie pachnie. Ewa, gdyby pachniał, to już by był tu napis na całą stronę :;230 .

Aniu - od Iwony Iw ;:168 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu jak tam u Ciebie? Przymrozku chyba nie było? U mnie na szczęście ostatnie noce chociaż dość chłodne, to na + :)
Świerk Aurea ma szyszki w pięknym kolorze ;:333 Rododendrony zaczęły u Ciebie swój pokaz. U mnie na razie tylko dwa, pozostałe czekają, a ja z nimi ;:65
Co to za odmiana tego fioletowego rododendrona?
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Aniu! (bo jakoś Pulpa nie chce mi przejść przez usta ;:218.)
Spaceruję po Forum w poszukiwaniu ciekawych rozmówców. Zajrzałam do Twojego wątku nr 2, nie mogąc się od niego oderwać, przeczytałam cały i już wiem, że powiększę Twój elektorat!
Co prawda kolory w Twoim ogrodzie tak do końca "moje" nie są, ale rozumiem, że w cieniu olbrzymich drzew inne być nie mogą... chyba... A poza tym, Twój temperament chyba takich potrzebuje... ;:224.
Rudy kot ( jak mu na imię?) mógłby być rodzonym bratem mojego Szuwarka :shock:.
Tylko Twojej pasji do tych szarych "farfocli" nie podzielam, choć podziwiam ;:108.

Do miłego - Jagi
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Poleczka fajnie wyrasta! Moja w powijakach! Uwielbiam soczystą zieleń młodych liści host. Ja się przechadzam po ogrodzie i napatrzyć się nie mogę :D Devon Green super! ;:333 Też ją mam i bardzo lubię!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dorotka350 - witaj Dorota, 'różana' kusicielko ;:168 . Przymrozku nie było, bo chyba bym się zapłakała, co dość rzadko mnie się zdarza ;:224 .
Rododendrony kwitną różnie - i dobrze, bo ich czas 'pokazowy' jest dość krótki, niestety ;:174 . Ten fioletowy ma wiele lat, a ja dopiero od czasu pobytu na FO, daję się 'wkręcać' w nazwy i etykiety. Jak to już dziadkowie mówili: "jeśli wejdziesz między wrony..." ;:306 . Mówiąc krótko - nazwy nie znam :oops: .
Therese Bugnet zaczyna kwitnąć... i tak będzie do jesieni :heja
Obrazek

Obrazek
Frulingsduft też wcześnie 'zaczyna' - hehehe..., kwitnie raz w roku, ale jej zapach 'starych róż' jest niesamowity ;:215
Obrazek

JagiS - witaj w moim kolorowym ogródku. Cieszę się, że Cię mój wątek zainteresował, ale też i trochę się zaniepokoiłam; za szybko za dużo się o mnie dowiedziałaś ;:131 ;:306 .
No nic, spróbujemy trochę ten obraz zaciemnić ;:170 .
Pulpa to imię mojej kotki; jest półdzika i baaardzo niezależna ;:204 .
Kolory są mi potrzebne do życia - dają energię, to fakt sprawdzony medycznie i paramedycznie.
Kot ma na imię Pindel i rządzi mną od 10 lat( e-M-a mam od 28 lat ;:58 )
Co do 'farfocli', to gdyby ktoś mi powiedział pół roku temu, że się nimi zajmę, to bym go wyśmiała. A tu wychodzi, że jestem uległa - ostatecznie w tillandsiach mogę ;:172 .
Ne byłam jeszcze u Ciebie, czyli poszłam na żywioł ;:7 .
Moja druga piwonia drzewiasta zaczyna kwitnąć; to też piękne, ale nietrwałe kwiaty ;:174 .
Obrazek
hosta Thunderbold - teraz najpiękniejsza i ... kolorki ;:215
Obrazek

takasobie - mam kilka typów host, które lubię szczególnie, bo tak to lubię je wszystkie ;:108 .
Główne to - faliste, burchlowate, błyszczące, o podłużnych liściach, strikety czy jak to się tam fachowo pisze . Teraz podobają mi się też 'myszowate, ale ceny są zaporowe ;:219 .
Hosta Nancy Gill - te jej miseczki są niesamowite ;:63
Obrazek
na czasie
Obrazek
kuklik Eos - kwiatek się sprał - chyba ;:306
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”