Moja działeczka ROD zielony domek
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działeczka ROD zielony domek
Alu większość roślin domowych po wyniesieniu na dwór odżywa 

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Alu , to będziesz miała sporo sadzenia . Ciekawa jestem jak to wszystko będzie wyglądać-aż zazdroszczę że już sadzisz ja dopiero planuję.
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwcia sadzenia będzie sporo ale za nim posadzę jeszcze czeka mnie plantowanie i wyrównywanie działki najważniejsze że rabatki już się szykują na przyjście kwiatów których zakupiłam skromne kilka sztuk
następna tura ta większa to później tulipany szafirki hiacynty narcyze
LILIUM (LILIA) LITOUWEEN
Lilia (Lilium) Mister Job
LILIA (LILIUM) MISTER JOB
Lilium (Lilia) Salmon Classic
LILIUM SALMON CLASSIC
Lilium Solfarino
Lilium (Lilia) Cancun
Lilium (Lilia) Conca d' or'
Lilia (Lilium) Elusive
Lilia (Lilium) Starburst
Roselily (Lilium) Annika
Hemerocallis (Liliowiec) Frans Hals
Hemerocallis (Liliowiec) Red Rum
Piwonia (Paeony) Duchesse De Nemours
Piwonia (Paeony) Felix Crousse
Piwonia (Paeony) Raspberry Sundae
Piwonia (Paeony) Nippon Beauty
Iris Louisiana Black Gamecock
Iris Ensata Electric Rays
Iris Louisiana Arabian Bayou
Kosaciec japoński (Iris Ensata) Aka Fur
Kosaciec (Iris Germanica) Prince of Burgundy
Kosaciec bródkowy (Iris Germanica) Matinata
Kosaciec bródkowy (Iris Germanica) Merry Oakes
Aniu kwiaty odżywają na działce tak jak i ja

LILIUM (LILIA) LITOUWEEN
Lilia (Lilium) Mister Job
LILIA (LILIUM) MISTER JOB
Lilium (Lilia) Salmon Classic
LILIUM SALMON CLASSIC
Lilium Solfarino
Lilium (Lilia) Cancun
Lilium (Lilia) Conca d' or'
Lilia (Lilium) Elusive
Lilia (Lilium) Starburst
Roselily (Lilium) Annika
Hemerocallis (Liliowiec) Frans Hals
Hemerocallis (Liliowiec) Red Rum
Piwonia (Paeony) Duchesse De Nemours
Piwonia (Paeony) Felix Crousse
Piwonia (Paeony) Raspberry Sundae
Piwonia (Paeony) Nippon Beauty
Iris Louisiana Black Gamecock
Iris Ensata Electric Rays
Iris Louisiana Arabian Bayou
Kosaciec japoński (Iris Ensata) Aka Fur
Kosaciec (Iris Germanica) Prince of Burgundy
Kosaciec bródkowy (Iris Germanica) Matinata
Kosaciec bródkowy (Iris Germanica) Merry Oakes
Aniu kwiaty odżywają na działce tak jak i ja

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu zaszalałaś z roślinkami
będzie co robić, a piszesz, że jeszcze tulipany, hiacynty i inne będą
no ja też będę musiał dokupić tulipanów, bo mi wymarły
Nie tylko Ty odżywasz na działce
chyba my wszyscy tak mamy 

- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Hortensja piękna.
Z niecierpliwoscią czekam jak moja zakwitnie (pewnie jeszcze poczekam,bo sadziłam ją na wiosnę i jest jeszcze malutka )
Z niecierpliwoscią czekam jak moja zakwitnie (pewnie jeszcze poczekam,bo sadziłam ją na wiosnę i jest jeszcze malutka )
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Alu zakupy spore
tylko trochę późno na lilie czy frezje, mogą nie zakwitnąć. A resztę masz w kłączach czy w doniczkach?

Pozdrawiam Ania
- Alicja125
Dziś mija tydzień jak zaczęliśmy remont na działce, ale chodnik coraz ładniejszy dziś układanie bruków. Sąsiadka się śmiała że teraz na działkę to trzeba kapcie ubierać
. Między czasie zbieram agrest czarne porzeczki i zaprawiam nawet wyszło kilka słoiczków jeszcze czerwona i biała porzeczka została oraz borówki.
Zrobiłam zdjęcie liliowca co mi zakwitł do dziś nie wiedziałam jaki jest

a to liliowiec który kupiłam na targach ogrodniczych czekam aż zakwitnie bo to będzie niespodzianka facet sprzedawał za parę groszy ale nie zna odmiany

Mariusz jak ja widzę kwiatka, który mi się podoba to trudno się oprzeć tak mi się podobają, że chciałabym je wszystkie zwłaszcza, że kwiatów oprócz róż nie mam za dużo na działce. Teraz jeszcze czatuje na ładna pełną róże pnącą która będzie przy bramce.
Maju mam dwie hortensje strasznie były zaniedbane dopiero musiałam je poprzycinać nawozić wypuściły mało kwiatów, ale mam nadzieję że w przyszłym roku bardziej zakwitną.
Aniu ja nie liczę na kwiaty w tym roku mój plan jest taki żeby posadzić kwiaty do zimy zasiać trawę wyrównać teren a dopiero na wiosnę żeby było łał
mam nadzieję że mi się uda. inne kwiaty tak jak piwonie liliowce kupiłam w doniczkach mogą trochu poczekać z sadzeniem.

Zrobiłam zdjęcie liliowca co mi zakwitł do dziś nie wiedziałam jaki jest

a to liliowiec który kupiłam na targach ogrodniczych czekam aż zakwitnie bo to będzie niespodzianka facet sprzedawał za parę groszy ale nie zna odmiany

Mariusz jak ja widzę kwiatka, który mi się podoba to trudno się oprzeć tak mi się podobają, że chciałabym je wszystkie zwłaszcza, że kwiatów oprócz róż nie mam za dużo na działce. Teraz jeszcze czatuje na ładna pełną róże pnącą która będzie przy bramce.
Maju mam dwie hortensje strasznie były zaniedbane dopiero musiałam je poprzycinać nawozić wypuściły mało kwiatów, ale mam nadzieję że w przyszłym roku bardziej zakwitną.
Aniu ja nie liczę na kwiaty w tym roku mój plan jest taki żeby posadzić kwiaty do zimy zasiać trawę wyrównać teren a dopiero na wiosnę żeby było łał

Pozdrawiam Alicja
- Foxowa
W tym roku to widzę,że ogólnie hortensje bardzo kiepskie.
A ja się rozglądam za jakimś ciekawym kolorem żeby sobie uszczknąć patyczka do rozsadzenia ;)
A ja się rozglądam za jakimś ciekawym kolorem żeby sobie uszczknąć patyczka do rozsadzenia ;)
- Alicja125
Witam was wszystkich u mnie gorąco mało co pada z jednej strony dobrze bo dopiero wczoraj założona została rynna jeszcze zostało podłączenie do zbiornika i taras. Już mam dość tego remontu wszystko się niszczy wszędzie łażą depczą
nie mogę na to patrzeć. Zajęłam się obieraniem porzeczek i zaprawianiem.
Chodnik jak było a jak jest

A to moje biedne uprawy

Maju ja już mam jedną na oku czekam aż przekwitnie bo raczej teraz się nie da kolor czerwony śliczna

Chodnik jak było a jak jest

A to moje biedne uprawy

Maju ja już mam jedną na oku czekam aż przekwitnie bo raczej teraz się nie da kolor czerwony śliczna
Pozdrawiam Alicja
- Foxowa
Wygląda super, czysto, aż miło patrzeć!
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Dlatego my będziemy robić sami, już nie mam siły na tych pseudofachowców
Śliczny chodniczek
, a taras już robicie?

Śliczny chodniczek

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Alicjo wow jaki chodniczek
Jestem ciekawa jak zakwitnie liliowiec
Kinder niespodzianka,lubię takie emocje
Masz już swoje ogórki,a u nas nadal kwiaty zamiast owoców...

Masz już swoje ogórki,a u nas nadal kwiaty zamiast owoców...
- Alicja125
Dziękuję za miłe słowa, ale Maju nie ma tak czysto a na działkę nawet mi się nie chce jechać jak to wszystko widzę czekam z niecierpliwością aż sobie pójdą by wziąć się za sprzątanie działki po fachowcach od siedmiu boleści.
Kasiu ja też nie mam siły nauczkę mam na wszystkie lata wolę mieć zrobione gorzej, ale przez nas samych bo przy takich pracach można nabyć się depresji popieram Cię w stu procentach. Taras tez robimy tylko nie wiem kiedy będzie skończony bo co chwilę mówią że jak chcemy to czy tamto to musimy dopłacić ja już nic nie chcę od nich nic dokończymy sami niech tylko skończą.
Aniu chodniczek tez mi się podoba na końcu przy bramce chcę pergole z różami. Ogórki wczoraj zerwałam aż trzy na kanapkę było teraz czekam na więcej chce mi się mizerii. Liliowiec to faktycznie niespodzianka czekam z niecierpliwością.
Kasiu ja też nie mam siły nauczkę mam na wszystkie lata wolę mieć zrobione gorzej, ale przez nas samych bo przy takich pracach można nabyć się depresji popieram Cię w stu procentach. Taras tez robimy tylko nie wiem kiedy będzie skończony bo co chwilę mówią że jak chcemy to czy tamto to musimy dopłacić ja już nic nie chcę od nich nic dokończymy sami niech tylko skończą.
Aniu chodniczek tez mi się podoba na końcu przy bramce chcę pergole z różami. Ogórki wczoraj zerwałam aż trzy na kanapkę było teraz czekam na więcej chce mi się mizerii. Liliowiec to faktycznie niespodzianka czekam z niecierpliwością.
Pozdrawiam Alicja
- Foxowa
No tak, zawsze co sami to sami. I jak sobie coś źle zrobisz to jakoś inaczej zawsze 
Ale pogoda ogólnie jest taka, że się zwyczajnie nie chce nic. Ja też co rusz odpuszczam wyjazdy na działkę, bo za gorąco, parno jak diabli.

Ale pogoda ogólnie jest taka, że się zwyczajnie nie chce nic. Ja też co rusz odpuszczam wyjazdy na działkę, bo za gorąco, parno jak diabli.
Alu , fajny chodniczek a jak przy wejściu będzie pergolka
. Czym planujesz ją obsadzić?.
Fachowcy właśnie tacy są , mają coś zrobić i tyle , reszta ich nie interesuje. Mój mąż robi wszystko sam , szkoda tylko że zajmuje mu to tak dużo czasu. Ale skoro robi po pracy ,to czego oczekiwać.

Fachowcy właśnie tacy są , mają coś zrobić i tyle , reszta ich nie interesuje. Mój mąż robi wszystko sam , szkoda tylko że zajmuje mu to tak dużo czasu. Ale skoro robi po pracy ,to czego oczekiwać.