Mój ogród
- ursulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród
Adasiu, właśnie przechodzę fazę różaną, więc z zajęciem ogladam Twoje róże. Zdjęcia jak zwykle bajeczne!
Reszta też przepiękna. Nie wiem, jak Ty to robisz, że tyle u Ciebie kwiatów?! I do tego, jakich !
Pozdrawiam serdecznie - Ula
Reszta też przepiękna. Nie wiem, jak Ty to robisz, że tyle u Ciebie kwiatów?! I do tego, jakich !
Pozdrawiam serdecznie - Ula
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne widoczki i super róże
.Mam pytanie czy ty szałwię co roku siejesz?

Ula A jednak podłapałaś różanego bakcyla...
Uważaj, tak szybko Ci nie przejdzie
.
Piszesz, że zastanawiasz się nad kupnem "Pirouette". Kwiaty o niesamowitym odcień różu i rozetowym kształcie nie mają sobie równych ..ech :)Będziesz zachwycona

Gosiu dzięki
Pytasz się o szałwię trójbarwną? Z nią nie ma żadnego problemu, wysiewa się obficie, a młodzież zdąży zakwitnąć w tym samym roku przed mrozami.

Piszesz, że zastanawiasz się nad kupnem "Pirouette". Kwiaty o niesamowitym odcień różu i rozetowym kształcie nie mają sobie równych ..ech :)Będziesz zachwycona

Gosiu dzięki

- ursulka
Adasiu, a masz zdjęcie całego krzaczka Pirouette? Jeśli masz, to poproszę.
Bo wiesz, że dla mnie równie ważny jest fason roślinki, jak pojedynczy kwiat.
No sam widzisz, że mnie róże dopadły. To wszystko przez zime i oczywiście - przez forum!
Sama jeszcze nie wiem, jak je wpasuję w ogród, ale tych kilka to powinno być OK.
Bo wiesz, że dla mnie równie ważny jest fason roślinki, jak pojedynczy kwiat.
No sam widzisz, że mnie róże dopadły. To wszystko przez zime i oczywiście - przez forum!
Sama jeszcze nie wiem, jak je wpasuję w ogród, ale tych kilka to powinno być OK.
Ula Przetrząsnąłem archiwum i znalazłem kilka ale również z bliższej perspektywy. Jeśli szukasz pnących to będzie róża dla Ciebie idealna. Kolor według mnie świetnie pasuje do różnych odcieni błękitu, więc może dołączy do Twoich Clematisów?
[img]http://img268.
[img]http://img268.
- ursulka
Adasiu, czuję się zachęcona i przekonana do Pirouette. Jest piękna.
No i jak tak mówisz, to lecę zamawiać - u Ewy (gloriadei). Ale Parade i tak śmignę
Sam widzisz, że się udziela...
No i jak tak mówisz, to lecę zamawiać - u Ewy (gloriadei). Ale Parade i tak śmignę

Sam widzisz, że się udziela...
Luk Z moich róż poleciłbym Ci na balkon "Nozomi" więc jeśli chcesz pobawić się w ukorzenianie, podeślę Ci sztobry. Jest to rewelacyjna, niska róża obsypana kwieciem aż do samych mrozów.
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ostatnio znalazłem resztę nasion od Ciebie i to tych sprzed dwóch lat. Białe pomidory wykiełkowały jako pierwsze.
Pierwsze tegoroczne wschody:
malwy, które mają zakwitnąć tego lata:
Pierwsze tegoroczne wschody:
malwy, które mają zakwitnąć tego lata:
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak widzę to u Ciebie w pracy mają "pełen luz" i szef patrzy przychylnym okiem ;) Zielone łagodzi obyczaje...
Podrzucę Wam jeszcze parę zdjęć.
Podrzucę Wam jeszcze parę zdjęć.
- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Witaj Sąsiedzie,
gdzieś mi umknął Twój wątek, ale już odnalazłam i... fotki rzuciły na kolana - REWELACJA!!! Chyba wprowadzę więcej kolorów do ogrodu
Moje pomidorki też już smętnie wyciągają główki do światła. A właśnie, natrafiłam dziś na czarne błyszczące kulki wielkości małego grochu i nasionka rudbekii o dużych liściach... możesz mi przypomnieć kto to i zacz?
gdzieś mi umknął Twój wątek, ale już odnalazłam i... fotki rzuciły na kolana - REWELACJA!!! Chyba wprowadzę więcej kolorów do ogrodu

Moje pomidorki też już smętnie wyciągają główki do światła. A właśnie, natrafiłam dziś na czarne błyszczące kulki wielkości małego grochu i nasionka rudbekii o dużych liściach... możesz mi przypomnieć kto to i zacz?
Dobrze,że choć dzisiaj mi się fotki otworzyły... i od razu mnie zabiły....Ale róże
A ten widoczek Twojego ogrodu - poezja po prostu.
Nasze pomidorki i papryki też już na świat przyszły .Jutro mam nadzieję wysiać resztę. Czy oberżyny już siałeś? Bo z tego, co czytam na forum - należy już je posiać.
Jaka to odmiana pomidora na zdjęciu? Pięknie jego owoce wyglądają , b.ładnie wiąże grona , jak widzę.

Nasze pomidorki i papryki też już na świat przyszły .Jutro mam nadzieję wysiać resztę. Czy oberżyny już siałeś? Bo z tego, co czytam na forum - należy już je posiać.
Jaka to odmiana pomidora na zdjęciu? Pięknie jego owoce wyglądają , b.ładnie wiąże grona , jak widzę.

Pozdrawiam,Małgorzata
Madziu Sąsiadko Nie jestem pewien czy chodzi o nasiona /Rudbeckia maxima/. Nie są to te co podskubywaliśmy z przekwitłych kwiatów? Drugie, przypominające groszek z pewnością belamkandy. Nie wróżę im nic dobrego, nie do końca torebki dojrzałe ale co tam w magicznym ogrodzie wszystko możliwe ;)
LukPrzypołudników dochowałem się pierwszy raz i to z siewu wprost do gruntu. Nie są tak trudne w uprawie jak mi się wcześniej wydawało i w tym roku spróbuję wysiać je ponownie.
Gosiu Odmiany pomidora nie znam, sprzedawca określał go jako pomidor z Izraela. Pewnie sadzonki powinny były trafić pod folię a tak w gruncie świetnie zdały egzamin. Oberżyny już dawno rozwinęły liścienie, może być jednak problem z odmianą Bianca, nasiona wciąż na starcie. Na parapetach za to pomidory i papryki szaleją już od dawna. Będzie się działo :} Z ciekawostek dołączy do nich tamarillo, naranjilla, tomatillo, pepino i parę takich "wynalazków" więc jak zaczną dojrzewać .. zapraszam na degustację :_}
LukPrzypołudników dochowałem się pierwszy raz i to z siewu wprost do gruntu. Nie są tak trudne w uprawie jak mi się wcześniej wydawało i w tym roku spróbuję wysiać je ponownie.
Gosiu Odmiany pomidora nie znam, sprzedawca określał go jako pomidor z Izraela. Pewnie sadzonki powinny były trafić pod folię a tak w gruncie świetnie zdały egzamin. Oberżyny już dawno rozwinęły liścienie, może być jednak problem z odmianą Bianca, nasiona wciąż na starcie. Na parapetach za to pomidory i papryki szaleją już od dawna. Będzie się działo :} Z ciekawostek dołączy do nich tamarillo, naranjilla, tomatillo, pepino i parę takich "wynalazków" więc jak zaczną dojrzewać .. zapraszam na degustację :_}
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajne zdjęcia.Brawo autor
Sławek

Sławek