Pomidorki koktajlowe - 2cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tomate
200p
200p
Od: 27 kwie 2012, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pomidorki koktajlowe - 2cz.

Post »

Ja mam w tym roku 4 krzaczki Yellow Pear S. no to mnie zaleją pomidorami :;230
Pozdrawiam
Ewa
baron
100p
100p
Od: 25 maja 2011, o 13:55

Post »

JA mam dwa truskawkowe,nasionka z akcji.Czy ktoś mi powie czy obrywać wilki i prowadzić na jeden pęd,czy puszczać na żywioł?
Awatar użytkownika
Hekate
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 16:15
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jeśli nasionka masz ode mnie, to we wcześniejszych postach wstawiałam obrazujące zdjęcia . Truskawkowy tworzy długie grona i międzywięzia, w ogóle jest wysoki, co chyba nawet po sadzonkach widać. Jeśli masz dość miejsca i mozliwość podwiązywania to puść na pare pędów :wink:

W tamtym roku myśląc że to niska koktajlówka pozostawiłam wpierw go samemu sobie, a później jak zobaczyłam co się dzieje jednak musiałam zacząć mu obrywać dość pokaźne już pędy. Zwłaszcza że rósł w donicach. W tym roku dałam go pod folię i zobaczymy jak tam zaowocuje :)
Ania
baron
100p
100p

Post »

Dzięki Hekate,sadzonki są bardzo ładne i takie duże jak megagroniasty.Mam zamiar wysadzić je w gruncie,tylko u nas dalej nie za ciepło,wieje zimny,lodowaty wiatr.A czy te truskawkowe to wczesne czy póżne raczej?
Awatar użytkownika
Hekate
200p
200p
Kontakt:

Post »

baron pisze:A czy te truskawkowe to wczesne czy póżne raczej?
Trudno mi powiedzieć bo doświadczenia za dużego w pomidorach nie mam, to mój dopiero 3 sezon a drugi z truskawkowym.
Za to przejrzałam stare zdjęcia i notatki :wink:

Rok temu wysiałam 17 marca , a wysadzałam do donic 21 maja jako zupełne maleństwa, stąd moja myśl że to będzie niski, krzaczasty pomidorek. Najwidoczniej ziemia do siewu w doniczce musiała się trafić jakaś dziwna (cała rozsada wysiana i pikowana była do ziemi z pasłęka, a tylko te takie opóźnione były), albo coś innego nie przypasowało mu, bo w tym sadzonki z nasionek wysianych 15 marca a wysadzonych dzisiaj, czyli prawie tak samo jak rok temu są z 4-5 razy większe :shock:

To zdjęcia z 14 lipca, krzaki już wysokie, grona wykształcone tylko czekają na czerwień, mam nadzieję że jak w tym sadzonki są już bardziej wyrośnięte i z kwiatami to zajadać owocami będę się szybciej :)
Obrazek

a grona tworzył tak
Obrazek
Ania
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53

Post »

U mnie truskawkowy przerósł nawet megagrony ;:oj Niesamowicie jest wysoki w porównaniu do niektórych odmian.
Pozdrawiam, Maciek.
baron
100p
100p

Post »

Śliczne te pomidorki i tak się cieszę,że mam dwie fajne sadzonki.Tylko u nas znowu była zimna noc,około 2 stopnie.Miałam dzisiaj wysadzać do gruntu,już sama nie wiem co robić,zapowiadają około 4 stopni w nocy.Mam w sumie ok.30 pomidorków..Z koktajlowych mam jeszcze mega i tiger lake,oraz sadzonki pomidorków z nasionek wydłubanych w marcu tego roku z kupnych,pysznych podłużnych pomidorów.Takie prosto z owocu nasionka wzeszły,a sadzonki są piękne.Co z tego wyrośnie,nie wiem,ale posadzę.
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44

Post »

Nie sadź. Przymrozek -0,8 ściął mi właśnie 7 sadzonek mimo okrycia. Reszta spokojnie czeka.
_Ania_C
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 29 mar 2012, o 18:48

Post »

A tak prezentują się moje pomidorki na balkonie.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

balkoni red dosiany w kwietniu:
Obrazek

DamianC
200p
200p
Od: 11 mar 2012, o 19:37
Kontakt:

Post »

Fajnie ja tez mam pomidorki na balkonie .Tylko zastanawiam się czy nie za dużo tych krzaczków w jednej skrzynce???
_Ania_C
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 29 mar 2012, o 18:48

Post »

Też się zastanawiałam, ale uczę się na błędach.
Awatar użytkownika
Hekate
200p
200p
Kontakt:

Post »

Mam pytanie do osób którym w akcji trafiły się nasiona pomidorka truskawkowego ode mnie :wit
U siebie po jednym krzaczku zauważyłam że najprawdopodobniej nastąpiła pomyłka, gdyż nie wytwarza grona w specyficzny dla truskawkowego sposób, tylko się krzaczy, a powinno rosnąć na długość jak kiść.
Obrazek

Czy u was wszystkie rosną w ten sposób? Mam nadzieję że to pomyłka która nastąpiła na etapie rozsady, a nie wmieszały się jakieś inne nasionka :oops:
Ania
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Aniu , w tym roku posadziłam 3 krzaki Twojej koktailówki ( ;:196 ). Właśnie przed chwilą poleciałam oglądać jak wyglądają grona kwiatowe. W dwóch egzemplarzach są typowe , a w jednym , jak napisałaś grono "krzaczy " się , choć jest dłuuuugie.
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Hekate
200p
200p
Kontakt:

Post »

To teraz sama jestem ciekawa z czym pomieszałam :roll: ale jak to mówią, po owocach je poznamy :lol:
Za pomyłkę wszystkich przepraszam :oops:
Ania
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Czyli jest szansa na kolejną , nową być może odmianę... :tan Obfocę owoce , jak dojrzeją i krzak - będziesz miała , Aniu, zadanie bojowe zidentyfikować odmieńca :D
Pozdrawiam,Małgorzata
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”