Mikroogródek - Ankha cz. 3
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mikroogródek - Ankha cz. 3
Słów mi brak Aniu ,aby pochwalić twoje cudeńka ,takich pięknotek ,to w botanicznym nie ma.Serdecznie Cię pozdrawiam.
- ankha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu, dziękuję
Priam - Przede wszystkim dostałam go z dużą bryłą ziemi, w której rósł. Rośnie pod drzewem, w południe go osłania od słońca. Ziemia zasadowa - mam kamienie wapienne, od czasu do czasu podkładam mu troszkę przefermentowanego obornika i na zimę kołderka z bukowych liści Żadnych sztucznych nawozów i pryskania chemią
Priam - Przede wszystkim dostałam go z dużą bryłą ziemi, w której rósł. Rośnie pod drzewem, w południe go osłania od słońca. Ziemia zasadowa - mam kamienie wapienne, od czasu do czasu podkładam mu troszkę przefermentowanego obornika i na zimę kołderka z bukowych liści Żadnych sztucznych nawozów i pryskania chemią
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ile odmian obuwików posiadasz? Mogłabyś umieścić więcej zdjęć z tą piękną rośliną?
- ankha
Mam na razie tylko jednego - a zdjęcia powinny być w poprzednich sezonach. Niestety po dwóch awariach kompa mam tylko te zdjęcia, które były już prezentowane.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Witaj, pozwól że zaznaczę sobie Twój wątek, żeby dokładnie zwiedzić "Mikroogródek" wieczorem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- ankha
Witaj, zapraszam
Warzywka posiane na parapecie, na dworze prawie czuć wiosnę - na przekór zimie i wszelkim choróbskom nabyłam własne (w końcu) widły
Jak tylko stopi się półmetrowa warstwa śniegu, ruszam do ogrodu
Warzywka posiane na parapecie, na dworze prawie czuć wiosnę - na przekór zimie i wszelkim choróbskom nabyłam własne (w końcu) widły
Jak tylko stopi się półmetrowa warstwa śniegu, ruszam do ogrodu
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu już za chwilę pojawią się pierwsze kwiatuszki, i mam nadzieję, nabierzesz ochoty na pisanie i pokazywanie nam tych wszystkich piękności
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Pojawiaj się i rób zdjęcia! Każde zielone źdźbło wystajace z ziemi cieszy! Co tam posiałaś na parapetach?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ankha
Sałatę, rukolę, pomidory, pory, cebulę, szalotkę i bazylię Na więcej parapetu nie starczyło.
- ankha
Jestem po Zlocie...
Jeszcze raz chciałam bardzo podziękować wszystkim uczestnikom zlotu, dzięki którym mogliśmy się tak wspaniale razem bawić
Wszystkie zdobycze i zakupy po sulejowskiej wyprawie - darczyńcom wielkie dzięki. a teraz idę się uczyć pietrowego sadzenia, tudzież szczepienia bylin na długich sztamach. Inaczej chyba tego nie zmieszczę
Na polowaniu za Łodzią
Małe, ale jak cieszy - większość nowych nabytków, część wypadłych uzupełniona w końcu
zdobycze, chyba jeszcze nie wszystkie, doszła anemonella różowa półpełna
Oczywiście większość roślin postaram się w warunkach już nowego lokum przedstawić bliżej.
Jeszcze raz chciałam bardzo podziękować wszystkim uczestnikom zlotu, dzięki którym mogliśmy się tak wspaniale razem bawić
Wszystkie zdobycze i zakupy po sulejowskiej wyprawie - darczyńcom wielkie dzięki. a teraz idę się uczyć pietrowego sadzenia, tudzież szczepienia bylin na długich sztamach. Inaczej chyba tego nie zmieszczę
Na polowaniu za Łodzią
Małe, ale jak cieszy - większość nowych nabytków, część wypadłych uzupełniona w końcu
zdobycze, chyba jeszcze nie wszystkie, doszła anemonella różowa półpełna
Oczywiście większość roślin postaram się w warunkach już nowego lokum przedstawić bliżej.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Z uśmiechu na Twojej twarzy wynika, że szczęscia co niemiara!
No to pokaż szybciutko, jak posadziłaś i w ogóle co tam w ogródku!
No to pokaż szybciutko, jak posadziłaś i w ogóle co tam w ogródku!
Miłka
- romix
- Od: 22 paź 2010, o 21:45
Kiedyś w wolnej chwili napisz jakie czary odprawiasz żeby kaktus zakwitł. Widziałem na początku wątku. Mój milczy jak zaklęty. Żadne prośby ani groźby nie imają się go.
Odkryłem u Ciebie czosnek sztyletowaty. Nie sądziłem, że taki czosnek może też ładnie kwitnąć. Będę polował na takie cóś.
Fajnie było Cię poznać, choć udało się w ostatniej chwili, przy zdjęciu pożegnalnym. Jak ten czas zleciał.
Odkryłem u Ciebie czosnek sztyletowaty. Nie sądziłem, że taki czosnek może też ładnie kwitnąć. Będę polował na takie cóś.
Fajnie było Cię poznać, choć udało się w ostatniej chwili, przy zdjęciu pożegnalnym. Jak ten czas zleciał.
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Myślałam, że nie byłaś....bo widziałam zdj ze spacerku po lesie.....a tu jednak w innej szkółce
zakupy piękne poczyniłaś...
zakupy piękne poczyniłaś...
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu jak to mało do szczęścia potrzeba ,trochę zieleninki i buzia uśmiechnięta .Sadź kochana ,będziemy oglądać
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aniu ja już sobie poradziłam z przywiezionymi roślinkami , zostały tylko szczepione kulki , ale one maja być na taras .
Genia
Genia