Wreszcie słoneczko

Dzięki temu wreszcie udało się wykosić trawę. Jutro jeszcze poprawki w miejscach, gdzie kosiarka nie dojedzie lub zagraża moim roślikom i dwa tygodnie spokoju...
Kilka stopni więcej na termometrze i wszystko kwitnie jak szalone. Dziś zatem znowu będzie macro
Fioletowa datura wreszcie rozwinęła kwiat i prześlicznie pachnie. Delikatnie, trochę podobnie do frezji
Hortensja You and me passion
Jeżówka purpurowa
Fresia
Clematis Westerplatte
Coś zasiałam, ale co?
Mieczyk
Begonia
Biały rozwar
Floks
Hortensja bukietowa Grandoflora
Jeżówka Red papaya
Hortensja Pink Anabelle
Rudbekia
Szałwia
Hortensja Wim's red
Papageno
Owady nadal korzystają z tego dobra. No i pojawił się pan zwinka.
Jolu! Różę kupiłam jako Hokus pokus, ale jak zaczęła kwitnąć i ja zaczęłam mieć wątpliwości. Może to jednak Papageno???
Agness! Jeżówki podobają mi się coraz bardziej, a pierwsze posadziłam, by przyciągnąć motyle.
Grażyno! Lubię się nieco pobawić fotografią i szukać takich ujęć. Także żałuję, że u mnie rosną tylko te niejadalne, ale może kiedyś...
Igorze! Niunia! Oczywiście, że za Wami tęsknię

Dziś, jak widzicie, nowa porcja zdjęć!
Edwardzie! Mówisz i masz... Dla mnie to żaden problem, a jaka przyjemność zrobić komuś frajdę jednym małym zdjęciem!
Asiu! Igorze!Ewo! Małgocha! Marzko! No cóż jestem floksomaniaczką

Ale jak tylko floksy się rozrosną, obiecuję - podzielę się!
Heleno (Helios)! Cudownie, że podoba Ci się mój ogródek. Zawsze lubiłam kwiaty, a one chyba mnie
Guucio8! Oj mam... Nosi mnie i jak coś zacznę, muszę skończyć...
Morango! Floksy

A za Red papayą wzdychałam i musiałam ją kupić... Dziękuję za komplementy. Jeszcze mam tyle do zrobienia!
Loki! Keep smile. Także nie znoszę, jak wszystko sie sypie, ale w domu zasada jest taka - jak się jedno naprawi, coś się zaraz zepsuje.
Aniu (Aancyk)! Zostań, ile tylko chcesz. Bywaj jak najczęściej! Na rdzę poradzono mi Amistar i w zeszłym roku podziałało. Ciekawe, czy co roku historia będzie sie powtarzać. Mam nadzieje, że nie.
April! Wróciłam do swojego rodzinnego miasta. Mam własny ogród. Czegóż chcieć więcej? Na przetaczniki zachorowałam na forum i sama nie mogę sie doczekać, jak i moje zaczną kwitnąć. Cieszę się, że efekt moich starań Ci się podoba.
Aniu (Akl)! Zapraszam do mnie, to zobaczysz hortensję na żywo
Dla wszystkich miłych gości klasyczna hortensja
A na koniec niespodzianka (dla mnie). Zaczyna kwitnąć hortensja bukietowa 'Le Vasterival' ('Great Star')