Ogródek An-ki część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek An-ki część 8

Post »

Aniu powtórzę za dziewczynami - przepiękne, zdrowe panny ;:138

Grażynka wiadomo wszędzie widzi róże co Danuśka rzekła bo Scarlet O'hara to przepiękna piwonia i pochwale, ze tez jest w moim ogródku ozdoba, a zapach upojny :heja

Veltava szaleje widze i u Ciebie, to naprawdę żywotna różyca, zresztą wiadomo polecasz same pięknosci do tego wigorne i zdrowe ;:196 u mnie nikt nie przejdzie obok niej obojętnie i pewnie gdzieś tam ściska :wit

Zastanawiam się nad Pomponellą - Twoja to piękny okaz i po co wlazłam, znowu chciejstwo ach............

pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W przypływie szaleństwa kupiłam Artemis, bo mi się podobają takie okrągłe kwiaty :D Szaleństwo polega na tym, że strefa 6, ale to nie musi być wielka róża, może sobie góra przemarzać :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:202 Aniu, nie zalało Was!!! W TV cały czas o tym trąbią.
Napisz jak po nawałnicy!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Jurek_9
200p
200p
Od: 10 lip 2008, o 21:12

Post »

:wit

Ja tam u Ciebie :?:
Nie popłynęłaś ...
Pozdrawiam - Jurek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wlasnie, wlasnie, jak tam pogodowo u Ciebie? U mnie lalo dosc zdrowo w nocy, teraz tez siurczy sobie ale nie jest zle - tylko zimno sie zrobilo buuu
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aniu, zaznaczam sobie twój wątek, żeby już mi nie uciekł :lol:
Kącik wypoczynkowy bardzo mi sie podoba. Kociak ;:167
Clematisy i róże nieziemskie a twój różany balkon ;:180 Brak słów !!!
Na spotkaniu u mnie Ewcia i Halinka chyba o twoim ogrodzie opowiadały......jak w nim bajkowo, ile masz roslin......i nie myliły się ;:108
Miłego dnia!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Bardzo dużo pędów połamanych,zwłaszcza RU,Giardina,New Dawn,Laguna -te które musiały unosić po kilka kwiatow.
Teraz,jak się zrobi ładniej,muszę to wyzbierać,poobcinać.Kupiłam już płyn przeciw kom arom aby można było cokolwiek robić w ogrodzie.Kąsają komary okropnie.Chcialaś deszczu-to masz :;230 powiedziala Aura.
Julcia-szkody do przeżycia.

Aniu-Taro
moja Vltawa odbudowuje się po zeszłorocznym zmarznięciu.Odbiła dwoma dużymi pędami i one tak kwitną.Z drugiej strony pergoli posadzilam podobną kolorystycznie-Chewepurplex-strefa doskonała- chyba 3b -więc nie będzie przemarzać.Pomponella to bardzo wigorna róża-u mnie ma 3m ;:202 a kwiatów do jesieni co niemiara.

Jurek-witaj!!!!Co tam u Ciebie słychać w kwestii różanych nowości?

Ewka Artemis chyba nie przemarza ,ja ją tnę niziutko bo ma być do wysokości płotu, i tak jest do lata ,a potem strzela w górę.
Kwitnie rewelacyjnie-właśnie jest cała w pąkach i ten krzak-taki kompaktowy,zwarty -jak lubię.
Oparła się ulewom i stoi jak na warcie.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewa_rozalka pisze:Aniu ,ale cudowności nazbierałaś ,czasem mi się zdaje ,że jestem w dziale różanym ;:306
Prawie wszędzie róże ,ale to dobrze ,bo są piękne . :uszy
No właściwie to same róże i oprawa dla nich w postaci bylin i klematisów. :D

b]Reniu-[/b]wiem,że były u Ciebie dziewczyny-dziękuję za tyle miłych komplementów.Ewy osobiście jeszcze nie poznalam jak i Ciebie.Wszystko do nadrobnienia.

Tosiu można przeżyć-straty oczywiście są ale wiemy co ludzie przeżywają.U nas zalalo wjazd pod wiadukt więc korki poranne ludzi spieszących do pracy były b.duże.Drogę wyłączono z użytku.

Danusiu no tak,krzaczasta.Ale maly krzaczek :lol:

Heliofitko-potpourri z takich zmokłych płatków raczej nie da się zrobić.Muszą iść do kosza.Jak znam życie ,tp prędzej niż póżniej złapiesz tego bakcyla a wtedy nie ma odwrotu.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:145 ;:145 ;:145
A u mnie połamało białą ostróżkę!!!! Resztę poprzewracało!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Jurek_9
200p
200p
Od: 10 lip 2008, o 21:12

Post »

Jurek-witaj!!!!Co tam u Ciebie słychać w kwestii różanych nowości?

W tej kwestii, to ... śledzę, śledzę i podziwiam :D . Od dłuższego czasu zbaczam w kierunku "staroci" - ale jak się ma (prawie) pod bokiem ogród p. Małgosi, to trudno nie zbaczać w tym kierunku :wink: .

A z nowości, to polecam przyjrzeć się dokonaniom p. Łukasza Rojewskiego ;:108 . Bardzo sympatyczny pasjonat, który idzie w ciekawym kierunku (Nela to chyba potwierdzi). Może już niedługo coś z jego dokonań będzie dostępne. Jak wszystko dobrze pójdzie ( a na to się zanosi) to może wreszcie doczekamy się polskiego hodowcy róż z prawdziwego zdarzenia - oby. Ma ku temu wielki zapał, wiedzę i duuużo czasu przed sobą.

U mnie z kolei, przyszła pierwsza od niepamiętnych czasów wiosna, kiedy to nie kupiłem żadnej róży :shock: . No, ale jak w pojemnikach "kisi" się ponad 60 sztuk to trudno coś jeszcze dokupywać, i może to jest niezrozumiałe, ale wytrwałem w tym postanowieniu ;:202 :lol: .

;:138
Pozdrawiam - Jurek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przykro czytać o stratach spowodowanych przez pogodę :( Co roku coś się przydarza-jak nie ostra zima, to chłodna wiosna lub ulewne lato :(
Nie sądziłam, że Artemis może tak wysoko bujać. Zobaczymy, jak sobie u mnie będzie poczynała :D Na razie to maleńki krzaczuszek posadzony wiosną.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jurku 60 róż w pojemnikach ;:oj ja mam 18 i wiem jaki to problem szczególnie z podlewaniem w te upały.

Aniu muszę to jeszcze przemyśleć.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu ,moja biała ostróżka już od wczoraj w wazonie razem z różami.Jeszcze nigdy tyle ich nie miałam wdomu bo zawsze było mi szkoda obcinać.

Jurek jakie to szczęście,że ja nie mam pod bokiem pani Małgosi.Starocie są najpiękniejszymi różami tylko trzeba mieć dużo miejsca aby ładnie kwitły.Nela pewnie dokupi areałów po wizycie u Was :D
Opowiadała mi o tym pasjonacie i o Was.(wszystkich pozytywnie zakręconych :D )
O biedne róże -taki był skwar a one w donicach.Postanowienie(niedokupywania róż) godne wytrwałego, twardego i stanowczego mena bo przecież kusicielka w zasięgu oczu.Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i pokaż od czasu do czasu jakąś pięknotkę.

Ewo ,nigdy nie może być za dobrze,zawsze gdzieś nam przywali.(pogoda,robale itp)
Artemis dość szybko rośnie-zobaczymy jesienią jaka będzie duża.

Danusiu ,jestem ciekawa tych przemyśleń.Wiem ,że musi Ci wszystko ładnie spasować-perfekcjonizm to się zwie :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Aaaa sobie przypomnialam, co wyroslo z tego drugiej sadzonki co tyla w jednej doniczce?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Anuś dobrze ,że żadnych większych szkód nie ma a patyczek Artemisa chyba wyląduje w ogródku .Wezmę od Tosi :wink: a miejsca brak ;:124
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”