Moni irysy bardzo mi się podobają i podziwiam je u innych jednakże muszę się zgodzić z Gosią, że nie za bardzo pasują do mojego ogrodu. Miałabym problem by je odpowiednia wkomponować, mam za mało bylinowy ogród. Idealnie mi pasują do takiego ogrodu jak ma Iza Tamaryszek.np na białą rabatę lub posadzone przy rzeczce. No i oprócz zakątka z RH i azalimi z drugiej strony zamarzył mi się kącik z liściastymi drzewami małym strumyczkiem obsadzonym hostami ,irysami, trawami i innymi bylinami. Ale to wtedy gdy wygram w totka.
A na razie cieszy mnie to co mam tylko, żebym miała więcej czasu na pielęgnację ogrodu. Niestety pojawiły się znów chrząszczyki i atakują Mary Rose i J. Cartiera. Zastanawiam się co powoduje, że preferują tylko wybrane róże.
Może zapach?
Alladin Palace, przesadzona w zeszłym roku na jesieni na inne stanowisko, mam nadzieję, że lepsze. By sprawdzić teorię, że róże łapią czarną plamistość przez niewystarczającą ilość wody postanowiłam wszystkie wrażliwce intensywnie podlewać. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na liście oprócz Alladina znalazł się Leoś i Gemma
Gosia trafne spostrzeżenie chociaż duży pęk czysto białych Irysów może gdzieś bym wkomponowała. Trochę to nie bezpieczne bo zaczęłam już kombinować gdzie by pasowały
Sesję zdjęciową miała
Princess Aleksandra of Kent (cudna jest w tym roku) i
Queen of Sweden