Idzie zima ...cz.37

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Idzie zima ...cz.37

Post »

Marysiu nadrobiłam zaległości, nacieszyłam oczy kolorami... Dnia przybywa i dziś usłyszałam, że w Szczecinie zakwitła w parku japońska wiśnia... Żeby tylko ta zima nie chciała zahaczyć o maj...

Życzę Ci, by ten nowy rok był dla Ciebie unikalny. Obfitujący w wiele pięknych chwil, które z czasem staną się cudownymi wspomnieniami.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wschód i zachód słońca przepiękny ;:215
Pogoda nas do wczoraj rozpieszczała, po południu deszcz zaczął siąpić.
Liście na różach tak długo się trzymają, nieprawdopodobne.
Co Ci już kiełkuje z doniczkowych wysiewów. Ostatnio przez kilka lat miałam bardzo duże straty w wysiewach, aż się boję czy w tym roku mi się uda. Nawet bratki mi strajkowały ;:145
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj, Maryś! :wit
U Ciebie piękna jesień, u mnie raczej wiosna. Zielono mi. ;:306 ;:306

Po świętach jakoś trudno mi wrócić do siebie. :oops: Staram się mobilizować, choć muszę przyznać, że niełatwo mi to przychodzi. ;:185
Jutro odjeżdża ostatni gość, to wyjmę pudła z nasionkami, co znacznie zmieni moje nastawienie do aktualnego czasu. ;:138 Mam nadzieję. ;:7

Twój ogród kwieciem ozdobiony, toteż musisz plewić, co by zielsko nie zadusiło kwiatuszków. ;:224 Dobrze że masz ptactwo, które wtranżala te chwaściory, to przynajmniej nie będą się po całym szaliczku panoszyły. :tan

Niech Ci słonko zaświeci, a ewentualny deszcz pójdzie sobie precz. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Marysiu :wit

Rok chyli się ku końcowi...
Dziękuję za wszystkie wschody i zachody słońca, niezrównane w Twoim wydaniu. Dziękuję za pocieszne kaczki, dziwne, niespotykane rośliny, serdeczność i poczucie humoru.

W Nowym Roku życzę Ci dalszych sukcesów w zasiewach, wschodach, kwitnieniach i hodowli drobiu. Nie życzę "więcej odpoczynku", "mniej pracy", "zwolnienia tempa" :twisted: :twisted: , bo to prowadzi do skapcanienia.

Pozostań Marysiu taka, jaka jesteś: zabiegana, pełna planów i życia ;:167
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu mimo grudnia w ogrodzie całkiem wiosennie :wit
Udało mi się odwiedzić działkę i postraszyłam siekierą nieowocujące drzewa ;:108 pogoda wcale nie grudniowa bo + 10 stopni i słońce.
Obrazek
Podglądnęłam ciemierniki, mają pąki :tan nie wiesz jak bardzo się cieszę
Obrazek
bo miałam już obawy, ze nie przetrwały w moim piachu.
Stary rok się kończy,wiemy jaki był, za to nowy jeszcze jest zagadką.

W Nowym Roku życzę Ci tylko pogodnych dni, żadnych chorób ani w domu ,ani w ogrodzie, spełniania wszystkich zachcianek takich malutkich codziennych dających radość i spełnienie oraz przynajmniej jednego niewysłowionego nigdy marzenia.Szczęśliwego Nowego roku Marysiu ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w kolejny zimowy dzień, bo zima wróciła z powrotem. Ogród przykryty śniegiem mimo że temperatury dodatnie.

Martusiu jak mi się cieplutko zrobiło w okolicy ;:167 Może po nowym roku zorganizujemy jakieś spotkanie? Jak będzie wola to ja zapraszam ;:180 Pan przykrył wiatę, ale jeszcze zostało wykończenie, a ja już szukam farb ...no coś trzeba robić, skoro doniczki pomyje i poustawiam dopiero wiosną. Martusiu malować będziemy wiatę, a nie płot. Płot zostanie naturalny, bo lubię takie sczerniałe płotki wiejskie. Zaglądaj koniecznie, bo smutno bez Ciebie ;:196

Ewuniu co roku są takie anomalia pogodowe, a Szczecin leży w cieplejszej strefie. W końcu przyjdzie prawdziwa zima i dotrwamy do wiosny, mam nadzieję do marca :lol: Bardzo dziękuję za życzenia ;:196 Tobie przede wszystkim zdrowia i wspaniałych kwitnień...a i żeby Leonek jak najczęściej ściskał babcię w realu ;:4

Dorotko koniec ciepłej auro i u mnie wczoraj zaczęło najpierw deszczem, a w nocy śniegiem sypać. Dzisiaj biało za oknem ;:215 Z pierwszych kupionych nasiona kiełkują akacja srebrzysta i robinia włochata, reszta w lodówce :D

Obrazek

Obrazek

Sporo róż ma liście i niektóre bardzo ładne, ale dzisiaj już wszystkie pod ciężkim śniegiem. Dorotko nie bój się siania, a niepowodzenia to nasz chleb codzienny :D

Lucynko koniec wiosny czy jesieni i znowu ogród pod śniegiem, koniec plewienia, a kury muszą przejść na resztki z pańskiego stołu i na kapuchę :D Zresztą one są delikatne i nie specjalnie lubią po śniegu brodzić...co innego kaczuchy, te to pierwsze wyskakują i ostatnie wracają do kurnika. Pudła z nasionka należy odłożyłam, ale trzeba zrobić jakieś rozeznanie co i kiedy stratyfikować i siać. Dzisiaj miałam wizytę wielebnego, na Trzech Króli planuję obiad wszystkich dzieci, bo w święta miałam tylko jedną córkę, a w karnawale hulaj dusza z nasionkami :tan
Pogoda zmienną jest jak przystało na porę roku więc życzenia nie bardzo się spełniają! Zatem trzymaj się cieplutko ;:196

Moja Kochana Lisico! jak Ty mnie znasz i jak wiesz co dla mnie naj! aż mi się oczy zaświeciły :D Masz rację skapcanienie mi raczej nie grozi, dopóki zdrowie dopisuje to nie zwolnię tempa ;:185 Biedny jest tylko mój M, bo jemu też nie pozwalam skapcanieć...chyba troszkę wbrew jego woli ;:306
Życzę Ci w 2018 r. wspaniałej pogody podczas wypraw w góry i podczas kolejnego rajdu rowerowego, a w Twoim wspaniałym, eleganckim ogrodzie niech dumnie falują digitalisy w coraz to nowych barwach i odmianach ;:196

Juleczko moja miła Twój ogród w ogóle nie przypomina grudniowego! owszem jesienny ale trawnik, trawnik nawet nie jesienny ;:oj Cieszą mnie pąki na ciemierniku, bo ostatnio rzeczywiście się martwiłaś, ale ja miałam nadzieję i żyje! Mało tego ma sporo pączków. Julciu bardzo miłe życzenia, za które z serca dziękuję ;:168 I ja Ci życzę spełnienia tych zwykłych pragnień i spokoju, tego szczególnie! No i zdrowia, bo z wiekiem bardzo się go ceni i pragnie ;:196

Parę wiosennych widoczków na rozweselenie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I coś aktualnego!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Oglądając wiosenne zdjęcia ciepełko na sercu robi się.
Oj ale sikoreczki urocze są. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zimowa stołówka przyciąga wielu gości. Jakie to miłe dla oka widoki :heja
Twój grudniowy ogród jeszcze ciągle się stara nas czymś zaskoczyć. Niby niewiele tego, ale trzeba docenić to, co dostajemy ;:180 O tej porze każdy kolorowy drobiazg cieszy ;:65 Na Twoich parapetach już zaczyna się zielenić, już masz czym zająć niecierpliwe ręce ;:63
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;:196
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Już chciałam krzyknąć - '' niezapominajki już kwitną :!: '' ale to przecież wspominkowe. :D
Ileż by człowiek dał, aby był już marzec. ;:65
Ale z nasionkami Marysiu to nawet Agnieszkę w tym roku przebiłaś :;230
U nas też wczoraj mokry śnieg, zrzucałam z iglaków. Dziś płaty pozostały gdzieś po kątach.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu na zdjęciu ostatnim przed ptaszkami co tak pięknie na żółto kwitnie.
Widać, że ptaszkom dobrze u Ciebie dlatego karmnik oblegany. U mnie również dużo ptaszków, codziennie jest też dzięcioł spryciula.
Musze kupić dobrą ziemię i będę siała.
Sprawdziłam w necie robinia włochata śliczna, po ilu latach zakwitnie.
Miałam kiedyś robinię, pięknie kwitła dwa razy w sezonie, podczas wietrznej pogody wiatr ją rozłamał, próbowałam wiązać, ale jedna odnoga uschła. Tę drugą gałąź przycięłam ładnie po dwóch latach zasłoniła miejsce cięcia, pięknie kwitła. I znowu wichura ją złamała w miejscu szczepienia. Myślałam trzeba wykopać, ale pieniek służył moim kotkom jako drapak. Na wiosnę zauważyłam, że z kikutka wyrastają pąki, zostawiłam, jednak nie jest to już robinia, tylko dzika akacja z dużymi paskudnymi kolcami. Jak wokół niej plewię muszę bardzo uważać, co rusz mnie podrapie, gdyby nie pieniek- drapak dostałaby eksmisję. Do tego co dwa tygodnie musi być mocno przycinana, bo rozrasta się na boki jak szalona.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu aż mi serce podskoczyło z radości jak zobaczyłam Twoje siewki ;:63 ;:63 gratuluję ;:333
Widoczki i kwiatuszki wspominkowe cudne , teraz każdy kwiatuszek cieszy .
Ptaszków masz dużo - jeszcze troszkę i ja będę podziwiać takie ptasie stołówki :)
U mnie też zima i dzisiaj spory mróz ale to dobrze może zahamuje wzrost niektórych roślin bo chyba pomyliły pory roku i zaczęły rosnąć .
Pozdrawiam serdecznie ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu..stołóweczka jak widzę bardzo dobrze zaopatrzona, ptaszki uwijają się tak jak by za chwilę miało zabraknąć. ;:oj . Na żywo mogla bym patrzeć na nie bez końca. :D Wysiewy.. ;:333 , czyli już coś działasz. Białego jak zwykle zazdroszczę, u mnie dalej nie ma. :wink: Bywają za to dość duże przymrozki, na przemian..jeden dzień pada, drugi z mrozikiem. Szczęśliwego Nowego Roku. ;:168
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu laptopek prawie naprawiony ;:333 ... Okazuje się, że będzie chodził tylko na smyczy (na kabelku), nie widzi baterii, ale to już sprawa dla lepszego specjalisty niż domorosły fachowiec ;:131 Za to mogę podziwiać Twoje ptaszorki w stołówce i wiosenny szaliczek :)
A w nowym roku niech będzie tylko lepiej niż w tym, co właśnie się kończy ;:196 ;:136
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”