Iskrowe domowe
- iskraiskra
- 200p
- Od: 26 lis 2017, o 12:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Iskrowe domowe
Neofinetia mam nadzieję, że u mnie zagości, bo tak mi Kasiu narobiłaś tym zdjeciem,że hoho
na razie z zaciekawieniem obserwuję , to dendrobium moschatum bo kurcze bladego pojęcia nie mam o dendrobiach a ono żyje sobie włsnym życiem na balkonie i coś wypuszcza i nawet nie wiem co
na razie z zaciekawieniem obserwuję , to dendrobium moschatum bo kurcze bladego pojęcia nie mam o dendrobiach a ono żyje sobie włsnym życiem na balkonie i coś wypuszcza i nawet nie wiem co
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A mnie przypadł do gustu scindapsus.
- iskraiskra
- 200p
-
Ten plamisty ( nie znam prawidłowej nazwy).
- iskraiskra
- 200p
Scindapsus pictus nooo przeuroczy jest. Marzyłam o nim od dawna. Mam go nawet na zbyciu tak mi się porozmnażał
- iskraiskra
- 200p
Wszystkie znaki na ziemi.i.niebie m?wią mi że niebawem przyjadą do mnie moje ostatnie "filodendronowe variegata must have" co lepsze..z r?żnych źr?deł a obydwie z roślin , kt?re zzieleniały..także w sumie powinnam jeszcze dodać "challange accepted" i zacząć tworzyć listę chciejstw od nowa
- zabkamarta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
Myślę, że dasz radę z tą listą chciejstw
- iskraiskra
- 200p
Dwa filodendrony bym.jeszcze tylko chciała a potem dendrobia
-
Lista się wydłuża.
- iskraiskra
- 200p
No bo odkrywam coraz to nowe gatunki
Znalazłam też świetny regalik w ikeii kt?ry rozwiąże m?j brak miejsca blisko okna i glupio będzie wygladał taki pusty
Znalazłam też świetny regalik w ikeii kt?ry rozwiąże m?j brak miejsca blisko okna i glupio będzie wygladał taki pusty
- zabkamarta
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
Nie no Ty utoniesz w tych kwiatach mówisz że Dendrobia Ci się marzą.
Dziś jedzie do mnie jeden z giełdy kwiatowej to się później pochwalę.
Dziś jedzie do mnie jeden z giełdy kwiatowej to się później pochwalę.
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Ha, ha regalik z Ikei też mam. Sporo roślin na niego wchodzi, u mnie głównie dendrobia na nim stoją.
Są jeszcze nie wykorzystane miejsca na nim, ale to się zmieni po lecie.
Są jeszcze nie wykorzystane miejsca na nim, ale to się zmieni po lecie.
- iskraiskra
- 200p
Właśnie regaliki z Ikeii projektował chyba ktoś z myślą o kwiatach ;) i cena przyzwoita i konstrukcja..no co innego mozna na tym postawić
Właśnie dendrobia są wporzo bo raz ,że totalnie nie mam o nich pojęcia więc jest wyzwanie a dwa że jak już zakwitną to nie po dw?ch latach jednym kwiatkiem na trzy dni tylko faktycznie coś tam widać to jedno co mam na balkonie wypuściło pbs i takie wielkie wyrosło i masę nowych zieloniutkich korzeni..albo inaczej.. nie umarło, więc już jest sukces
Ach no i chyba nie mówiłam, że mam parę nowości.
Philodendron scandens brazil - czadowy, nigdy na niego nie zwracałam uwagi bo na zdjęciach taki jakiś taki sobie się wydawał a tu na żywo takie miłe zaskoczenie.
Adiantum, które jak żadna roślina uczy mnie dyscypliny podlewania. Kurcze jeden dzień za późno podleję i przesycha.
Philodendron bipennifolium - który daje czadu z nowymi liśćmi.
Hemigraphis .. nie wiem czemu ja to kupiłam Marto jakbyś chciała do orchidarium , bo to ponoć roślina akwariowo-terrarystyczna, to z chęcią urżnę.
Setkrezeaę purpurową.. też nie mam pojęcia czemu to mam.. ;)
Dwa philodendrony micansy - z miłości do "włochatych" filodendronów.
No i jeszcze przyjedzie do mnie monstera variegata Syngonium emerald gem i syngonium wendlanlii.
Jak kupię philodendrona melanochrysum i white knight to już na prawdę odpuszczę z kupowaniem filodendronów.
Właśnie dendrobia są wporzo bo raz ,że totalnie nie mam o nich pojęcia więc jest wyzwanie a dwa że jak już zakwitną to nie po dw?ch latach jednym kwiatkiem na trzy dni tylko faktycznie coś tam widać to jedno co mam na balkonie wypuściło pbs i takie wielkie wyrosło i masę nowych zieloniutkich korzeni..albo inaczej.. nie umarło, więc już jest sukces
Ach no i chyba nie mówiłam, że mam parę nowości.
Philodendron scandens brazil - czadowy, nigdy na niego nie zwracałam uwagi bo na zdjęciach taki jakiś taki sobie się wydawał a tu na żywo takie miłe zaskoczenie.
Adiantum, które jak żadna roślina uczy mnie dyscypliny podlewania. Kurcze jeden dzień za późno podleję i przesycha.
Philodendron bipennifolium - który daje czadu z nowymi liśćmi.
Hemigraphis .. nie wiem czemu ja to kupiłam Marto jakbyś chciała do orchidarium , bo to ponoć roślina akwariowo-terrarystyczna, to z chęcią urżnę.
Setkrezeaę purpurową.. też nie mam pojęcia czemu to mam.. ;)
Dwa philodendrony micansy - z miłości do "włochatych" filodendronów.
No i jeszcze przyjedzie do mnie monstera variegata Syngonium emerald gem i syngonium wendlanlii.
Jak kupię philodendrona melanochrysum i white knight to już na prawdę odpuszczę z kupowaniem filodendronów.