Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
Zablokowany
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]

Post »

Hejka!! Znów mnie zachwyciła Judy Picoult!! Po "Dziewiętnaście minut" (polecam) czytam ""Karuzela uczuć". Czyta się jednym tchem... no może dwoma , bo wczoraj zaczęłam, dzisiejszą nocką skończę :D
aha !! Jeśli lubicie w polskim wydaniu na wesoło i lekko to proponuję trylogię Moniki Szwaja "Klub Mało Używanych Dziewic" (to tytuł pierwszej i moim zdaniem najlepszej części). Jak trylogia to : ""Dziewice, do boju" i "Zatoka trujących jabłuszek" :D
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Po " Aniołach i demonach" oraz " Kodzie Leonarda..." Dana Browna zaczęłam najnowszą jego książkę " Zaginiony symbol" i ... nie mogę przebrnąć :( Nuda , powtórki z tego , co już było, wlokąca się całymi rozdziałami akcja...
Nie polecam ...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

Trylogia Millenium Stiega Larssona
Trochę political fiction, trochę press fiction, ze złymi i dobrym (a jakże) bohaterem
Ale czyta się szybko i dobrze (mimo dość dużej objętości każdego tomu)
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

a mnie bardzo podobał się
"Wykolejony"- faceci strzerżcie się zdrad
podobno był też film ale nie widziałam
x_P-42
---
Od: 27 maja 2009, o 01:05

Post »

Ewelina pisze:Po " Aniołach i demonach" oraz " Kodzie Leonarda..." Dana Browna zaczęłam najnowszą jego książkę " Zaginiony symbol" i ... nie mogę przebrnąć :( Nuda , powtórki z tego , co już było, wlokąca się całymi rozdziałami akcja...
Nie polecam ...
Tak, ja też uważam ,że to popłuczyny.
Polecam inną lekturę - książkę, którą czytam dwa razy do roku : "Księga z San Michele" Axela Munthe.
Wspaniała, ciepła i pouczająca. Polecam całym sercem ... i rozumem . :!:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Pola42 pisze:
Ewelina pisze:Po " Aniołach i demonach" oraz " Kodzie Leonarda..." Dana Browna zaczęłam najnowszą jego książkę " Zaginiony symbol" i ... nie mogę przebrnąć :( Nuda , powtórki z tego , co już było, wlokąca się całymi rozdziałami akcja...
Nie polecam ...
Tak, ja też uważam ,że to popłuczyny.
Polecam inną lekturę - książkę, którą czytam dwa razy do roku : "Księga z San Michele" Axela Munthe.
Wspaniała, ciepła i pouczająca. Polecam całym sercem ... i rozumem . :!:
A mi, jak pisałam wczesniej się podobała :uszy
To może polecę coś zupełnie z innej beczki ;:224 Joseph Murphy "Potega podswiadomości" :uszy ;:108
magis
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 16 mar 2010, o 08:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

"Zima" Andrzeja Stasiuka ;:132
Pomyślałam, że przeczytam ją w ramach kończącej (czy na pewno?) się niebawem zimy.
Książka składa się z kilku opowiadań. Dla mnie są to opowiadania o zimie w życiu człowieka, pokazane na przykładzie kilku bohaterów. Nie chodzi o zimę jako porę roku w przyrodzie, ale o zimę w życiu człowieka. Zima - czas odpoczynku, oczekiwania...
Polecam.
Lepiej być sobą niż być kimś
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Magis - na pewno bardzo ciekawa jest ta książka , u nas jest duża biblioteka , ale pewnie takiej nie będzie :roll: .
A ta zima to chyba sie nie skończy.. , dla mnie to nie jest odpoczynek jak jest zima ;:185 .
Dla mnie odopczynek to ogródek i leniuchowanie w altance :| :roll: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
sylwik
500p
500p
Od: 22 lip 2006, o 10:39

Post »

Ja teraz czytam książki "wszystko o psach", nawet encyklopedie psów rasowych. Bardzo ciekawe książki, co prawda juz miałam psa, i już trochę wiadomości mam,ale zawsze coś nowego można sie dowiedzieć.Może już nie dlugo będzie nowy domownik.
larix
200p
200p
Od: 23 gru 2008, o 21:09
Kontakt:

Post »

"Kod Leonarda" Browna przeczytałem z zaciekawieniem ale bez satysfakcji. Choć lubię tego typu literaturę to jednak dorabianie ideologi i nadęcie autora mi nie odpowiada i po jego kolejne książki nie sięgnąłem . Wolę już Harrego Pottera. Każdy kto czytał "Wahadło Foucaulta" Umberto Eco wie że o tajnych stowarzyszeniach, spiskach, intrygach i templariuszach można pisać ciekawie i niebanalnie. A jak dobra to literatura! Właśnie wznowiono powieści Eco więc zachęcam do sięgnięcie po "Imię róży", czy właśnie "Wahadło Foucaulta" :)
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

"Kryształowy anioł" Grocholi
Lekkie, łatwe i przyjemne. I do połknięcia w jeden wieczór
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

larix pisze:"Kod Leonarda" Browna przeczytałem z zaciekawieniem ale bez satysfakcji. Choć lubię tego typu literaturę to jednak dorabianie ideologi i nadęcie autora mi nie odpowiada i po jego kolejne książki nie sięgnąłem . Wolę już Harrego Pottera. Każdy kto czytał "Wahadło Foucaulta" Umberto Eco wie że o tajnych stowarzyszeniach, spiskach, intrygach i templariuszach można pisać ciekawie i niebanalnie. A jak dobra to literatura! Właśnie wznowiono powieści Eco więc zachęcam do sięgnięcie po "Imię róży", czy właśnie "Wahadło Foucaulta" :)
Mnie Dan Brown rozczulił, gdy główna bohaterka "Kodu" odkryła z wielkim zdumieniem, że postać obok Jezusa wygląda na kobietę :;230 to akurat widzi każde dziecko, które na ten obraz popatrzy ;-) Nie wiem, na ile wiedza tego pisarza na temat historii sztuki jest rzetelna, ale jeśli chodzi o wiedzę informatyczną - którą szafuje w "Cyfrowej Twierdzy" - to normalnie wstyd wypisywać takie brednie :twisted:

Co nie zmienia faktu, że jego się dobrze czyta, i równie łatwo - zapomina ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
x_P-42
---
Od: 27 maja 2009, o 01:05

Post »

larix pisze:... Każdy kto czytał "Wahadło Foucaulta" Umberto Eco wie że o tajnych stowarzyszeniach, spiskach, intrygach i templariuszach można pisać ciekawie i niebanalnie. A jak dobra to literatura! Właśnie wznowiono powieści Eco więc zachęcam do sięgnięcie po "Imię róży", czy właśnie "Wahadło Foucaulta" :)
Jeśli przeczytałeś "Wahadło Foucaulta" i zrozumiałeś, to jesteś chyba jedynym człowiekiem na kuli ziemskiej, który pojął o co w niej chodzi. Nawet krytycy twierdzą,że to przereklamowany bełkot i Eco sam nie wiedział o czym pisze...Ja podchodziłam do niej 3 razy i nie dokończyłam , a wierz mi, dużo czytam.
"Imię Róży" , polecam , wspaniała literatura .
Zablokowany

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”