Moje storczyki i problemy....
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wando Dzięki.....Ja dzis kupiłam trzy i teraz juz musze przystopowac..Do konca maja...hihi...nie, nie.....postaram sie dłuzej 8) .
A Kropki kupiłam dwa...Jednego dla mojej kochanej mamusi Ona tez ma juz mała kolekcje. Musze zrobic kiedys fotki.
A dzis w Obi we Wrocławiu było mnóstwo pięknosci....nie mogłam sie zdecydowac. Jak bym mogła to bym i dziesiec wybrała rożnych, przepięknych .....ech.......Tylko mąż stał i patrzył....W ogole to w szoku jestem ze te cztery pozwolił do samochodu zapakowac
A Kropki kupiłam dwa...Jednego dla mojej kochanej mamusi Ona tez ma juz mała kolekcje. Musze zrobic kiedys fotki.
A dzis w Obi we Wrocławiu było mnóstwo pięknosci....nie mogłam sie zdecydowac. Jak bym mogła to bym i dziesiec wybrała rożnych, przepięknych .....ech.......Tylko mąż stał i patrzył....W ogole to w szoku jestem ze te cztery pozwolił do samochodu zapakowac
- Storczykowa
nie obrażaj się o to, że sie czepiam, tylko po prostu czasami nie pasuje zamiast Phalaenopsis mówić np. Różanek, bo jak ktoś nie wie, że ty tak nazwałaś storczyka, to nie będzie wiedział, o co chodzi, gdy napisałabyś np. "mój różanek zrzucił kwiaty". ja zazwyczaj chcąc opisać storczyka, do nazwy dodaję kolor storczyka, np . Phalaenopsis żółty, rózowy itp. w domu można mówić jak się chce (ja mówię w skrócie falek, bo Phalaenopsis ciężko się wymawia).
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Aniu ale cuda taki kropek mi się marzy, oj, zdecydowanie tak
rozumiem że kupiłaś je w OBI miałam dziś jechać ale czasu zabrakło, może w niedzielę mi się uda a jak nie to w poniedziałek, ale ciężko pewnie wtedy będzie bo po Dniu Matki mniejszy wybór
rozumiem że kupiłaś je w OBI miałam dziś jechać ale czasu zabrakło, może w niedzielę mi się uda a jak nie to w poniedziałek, ale ciężko pewnie wtedy będzie bo po Dniu Matki mniejszy wybór
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Widzę Dusiu, że wzięłaś sobie mocno do serca słowa Jovanki na temat falenopsisówStorczykowa pisze:nie obrażaj się o to, że się czepiam, tylko po prostu czasami nie pasuje zamiast Phalaenopsis mówić np. Różanek, bo jak ktoś nie wie, że ty tak nazwałaś storczyka, to nie będzie wiedział, o co chodzi, gdy napisałabyś np. "mój różanek zrzucił kwiaty". ja zazwyczaj chcąc opisać storczyka, do nazwy dodaję kolor storczyka, np . Phalaenopsis żółty, rózowy itp. w domu można mówić jak się chce (ja mówię w skrócie falek, bo Phalaenopsis ciężko się wymawia).
Aniu, piękne wszystkie,ale mnie najbardziej przypadł do gustu falenopsis"Malinka"
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy