Ogród Emalii
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Emalii
Narobiłaś mi apetytu na różane konfitury. Niestety nie mam żywopłotu z róż a większość moich nie pachnie.
Ale za to zrobiłam kilka słoików konfitur malinowych.
Ale za to zrobiłam kilka słoików konfitur malinowych.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
U mnie nie ma malin. nie wiem dlaczego, ale jakoś obawiam się je uprawiać. Natomiast udało mi się zrobić dwa słoiczki konfitur poziomkowych. Mąż twierdzi, że pyszne. W ogóle, to ja mam mały problem. Nie lubię słodyczy i ich nie jadam, w tym owoców. Przetwory robię głównie dla rodziny i sąsiadów.
Kącik czytelniczy miał być jadalnią pod chmurką, ale na ogół jadamy pod namiotem a taras stał się mOim letnim pokojem. W tym roku mija 6 lat odkąd mam ogród i jest to pierwsze lato, kiedy w ogóle jestem w stanie odpoczywać w ogrodzie. Dotychczas każda próba relaksu w ogrodzie kończyła się wypatrzeniem jakiegoś chwasta, roślinki, którą trzeba bezzwłocznie przesadzić, albo krzaczka, który trzeba natychmiast przyciąć itp. Scenariusz był taki: zakładałam kostium, kapelusz, okularu, brałam książkę i po dwóch minutach w takim stroju klęczałam dłubiąc w ziemi.
Kącik czytelniczy miał być jadalnią pod chmurką, ale na ogół jadamy pod namiotem a taras stał się mOim letnim pokojem. W tym roku mija 6 lat odkąd mam ogród i jest to pierwsze lato, kiedy w ogóle jestem w stanie odpoczywać w ogrodzie. Dotychczas każda próba relaksu w ogrodzie kończyła się wypatrzeniem jakiegoś chwasta, roślinki, którą trzeba bezzwłocznie przesadzić, albo krzaczka, który trzeba natychmiast przyciąć itp. Scenariusz był taki: zakładałam kostium, kapelusz, okularu, brałam książkę i po dwóch minutach w takim stroju klęczałam dłubiąc w ziemi.
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz piękny dom Bardzo mi się podoba. A w Twoim czytelniczym kąciku wyparzyłam przecudną klatkę na ścianę i lila pelargonią. Zdradzisz, gdzie kupiłaś takie cudo? Uwielbiam takie 'pierdołki'
Klatkę czy pelargonię? Klatkę upolowałam w TK&max a pelargonię w praktikerze.
Cieszę się, że domek Ci się podoba
Cieszę się, że domek Ci się podoba
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
EMALIO...mało piszę ale wszystko czytam i podgladam, no i podziwiam piękny dom i ogród już gotowy do relaksu...zobaczyłam kostkę na tarsie, a że szukam koncepcji na taras proszę ...czy jeteś z niej zadowolnona j i w jakich wymiarach ona jest.
Mój tars dość duży bo blisko 30 m2 i poszukujemy wzorców
Mój tars dość duży bo blisko 30 m2 i poszukujemy wzorców
Kostka jest drobna, 10 x 10 cm. Jestem bardzo zadowolona. Kostka jest nieregularna i nierówna w kolorze, dzięki temu nie widać na niej drobnych zabrudzeń. Myjemy ją raz do roku, na wiosnę, myjką ciśnieniową.
-
EMALIO, dzięki za informację, na pewno takie wypowiedzi ulatwią podjecie decyzji w sprawie tarasu.
Umnie dzisiaj z nieba żar spływał na nasze ogródki, nic nie dało się robić poza laniem wody.
Umnie dzisiaj z nieba żar spływał na nasze ogródki, nic nie dało się robić poza laniem wody.
A ja czekam na nowości z ogrodu. Czyżby przerwa wakacyjna?
-
EMALIO....ładniusie te metalowe elementy w ogrodzie - kupujesz gotowe czy na zamówienie robione.
Potrzebuję taką podporę dla róży która rośnie solo, nie chcę pergoli tylko taką podporę metalową, te które oglądam na all. wydają mi się mało stabilne.
Potrzebuję taką podporę dla róży która rośnie solo, nie chcę pergoli tylko taką podporę metalową, te które oglądam na all. wydają mi się mało stabilne.