Moje storczyki - Anna

Zablokowany
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszyskie piękne :wink:
Jestem ciekawa, jak będzie wyglądał phal. equestris 'rose' po rozwinięciu wszystkich pączków na pędach :shock: Jednego jestem pewna - na 200% cudnie :lol:
Co do phalaenopsis sturatiana, to gratuluję :P A to jest botanik zakupiony w sklepie internetowym z fiszką czy jakaś hybryda? :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

też bym chciała mieć Phal. stuartiana, bo jest śliczny. equestrisa i jacqueline też. mam mnóstwo wymarzonych, to tylko niektóre z nich. kiedyś myślałam, że jak kupię moje wymarzone, to już nie będę chciała więcej, ale ciągle zaczyna mi się marzyć jakiś inny.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu stuartiana jest z fiszką ze sklepu internetowego. A co do eqestris rose sama jestem ciekawa jak będzie wyglądał jak rozwiną mu się wszystkie pąki. Jest to moja zdobycz z wystawy w Warszawie. Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczny sabotek w kolorze wiosny,a phalaenopsis Jacqueline przeuroczy.Na żywo nigdy takiego nie widziałam,jest to moje marzenie na przyszłość.

Pozdrawiam serdecznie.Danuta. :wit
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu ja mam młodą roślinę phal. Jacqeline - kwiatek na żywo jest zjawiskowy, a do tego pięknie pachnie. Więc jeśli jest on w Twoich marzeniach to proponuje zrealizować, nie będzie żałowała. ;:80 Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mi też się marzy jacqueline, zwłaszcza, że pachnie, a ja pachnące bardzo lubię. nigdy go nie widziałam na żywo. mam nadzieję, że na wystawie będzie jakiś mój wymarzony.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Piękna jest ta Jacqueline, to fakt! I ten nasycony kolorek, i zapach pewnie przyjemny... :)

Aniu, a miałaś pokazać jeszcze vandę- bardzo jestem jej ciekawa?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszkozdjęcie Vandy zrobię i pokażę, ona jest u mamy. Postaram się jutro zrobić i wkleić. :wit Ania
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a Vanda kwitnie? jaki ma kolor?

moje Vandy jak zakwitną, to pewnie latem, jak zwykle. nie umiem się doczekać ich kwiatów. za jakiś czas powinny się pokazać między liśćmi zaczątki pędów. ale już chyba czują wiosnę, bo rózowa zaczyna przedłużać korzonki.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu jeszcze nie kwitnie,ma mieć kwiaty w odcieniu żółci ale zobaczymy. Eksperymentalnie przesadziłam ją do podłoża. Ania
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mam jedną żółtą. w zeszłym roku miała pędy, ale wszystkie zrzuciła. kwitła rózowa w kratkę.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A masz choć jedną w podłożu czy wszystkie tylko w koszykach ? Dziś posadziłam i nie wiem jak długo nie trzeba jej będzie podlewać?
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wszystkie są w wazonach. raczej im taka uprawa odpowiada. ze 2 razy w tygodniu są moczone, po kilku godzinach wyciągam Vandę z wiaderka i odkładam do wazonu, gdzie sobie obcieka i schnie. pod oknem jest kaloryfer (obecnie jeszcze grzeje), to schną szybko. niedługo będę musiała zacząć je cieniować, bo na tym oknie słońce zawsze jest bardzo mocne i mogłoby uszkodzić wrażliwe liście storczyków.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”