Fascynacja pięknościami Paulinki Z
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Fascynacja pięknościami Paulinki Z
Podziel się fotkami, Paulinko
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
-
- 200p
- Od: 13 cze 2009, o 17:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie.
Przywiozłam akwarium od teściów jest ogromne do tego drugie mniejsze ale też duże(zdjęcia jutro bo muszę je wyszorować i stoją na dworze)...Teraz myślę jak je zagospodarować.
Pomyślałam żeby do mniejszego zamówić flaszkę z siewkami-poradzę sobie, jak zamówić?
W dużym najlepiej by było zrobić storczykom naturalny klimat. Jakieś kłody, mech myślę że efekt byłby piorunujący. Najprościej byłoby powstawiać tam wszystkie te które mam ale chyba nie na tym rozwijanie się polega prawda?
Jestem otwarta na wszelkie rady, może w Waszych wątkach są już takie próby? Dajcie znać chętnie zobaczę
Przywiozłam akwarium od teściów jest ogromne do tego drugie mniejsze ale też duże(zdjęcia jutro bo muszę je wyszorować i stoją na dworze)...Teraz myślę jak je zagospodarować.
Pomyślałam żeby do mniejszego zamówić flaszkę z siewkami-poradzę sobie, jak zamówić?
W dużym najlepiej by było zrobić storczykom naturalny klimat. Jakieś kłody, mech myślę że efekt byłby piorunujący. Najprościej byłoby powstawiać tam wszystkie te które mam ale chyba nie na tym rozwijanie się polega prawda?
Jestem otwarta na wszelkie rady, może w Waszych wątkach są już takie próby? Dajcie znać chętnie zobaczę
-
- 200p
Postanowiłam zamówić flaszkę...Teraz już decyzja pewna ale widzę, że nie będzie łatwo ją dostać. Valcowicht pisał mi kiedyś gdzie można je dostać. Na dziś wydaje mi się że tylko z Niemiec można ją sprowadzić czy dobrze myślę? Jeśli tak to będę mieć problem ze zrealizowaniem takiego zamówienia
Znalazłam kilka informacji, że na allegro BYŁY...
Może ktoś umie mi coś doradzić z własnego doświadczenia?
Znalazłam kilka informacji, że na allegro BYŁY...
Może ktoś umie mi coś doradzić z własnego doświadczenia?
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Paulinko, widziałam takie pojemniczki na własne oczy latem- w Łodzi w Palmiarni jest sklep ze storczykami, mieli po 30zł, w każdym pojemniczku ze 4-5 siewek, sama się łamałam ;)
Wiem, że oni sprzedają też wysyłkowo, niestety nie mam adresu, może ktoś będzie znał.
Wiem, że oni sprzedają też wysyłkowo, niestety nie mam adresu, może ktoś będzie znał.
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Paulinko, też jestem zainteresowana siewkami, więc jakbyś miała jakieś namiary to chętnie się przyłączę do wspólnej wysyłki ;)
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
I ja też, zwłaszcza jeśli chodzi o botaniczne phalaenopsis.
-
- 200p
szukajcie razem ze mną...ale wydaje mi się, że nie da się inaczej tylko z Niemiec sprowadzać
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Jak w palmiarni to http://www.orchideasalon.pl
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 200p
Zestawy storczyków z in vitro o ciekawe!dorotakol pisze:Jak w palmiarni to http://www.orchideasalon.pl
-
- 200p
Dziś wyruszyłam na kolejne podboje mojej mekki storczykowej
Wróciłam do domu z:
Jeśli uda mi się utrzymać te wszystkie piękne pączki to będzie po prostu istne cudo...
A te dwa są z przeceny:
Ten zachwycił mnie kształtem kwiatka, czy to jakaś inna odmiana?
Ten wydał z siebie ogromną chęć do życia i wypuszcza nowy pędzik choć liście nie są w zbyt dobrym stanie. Dodatkowo lekko się lepią ale to nie mszyca...co z tym zrobić? Woda z płynem ?
Wróciłam do domu z:
Jeśli uda mi się utrzymać te wszystkie piękne pączki to będzie po prostu istne cudo...
A te dwa są z przeceny:
Ten zachwycił mnie kształtem kwiatka, czy to jakaś inna odmiana?
Ten wydał z siebie ogromną chęć do życia i wypuszcza nowy pędzik choć liście nie są w zbyt dobrym stanie. Dodatkowo lekko się lepią ale to nie mszyca...co z tym zrobić? Woda z płynem ?
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wszystkie trzy nowości piękne. Środkowy to peloric, mają przeważnie "powydziwane" kwiaty
A mszyce...potraktowałabym środkiem owadobójczym<najlepiej na balkonie lub w ogrodzie> i po tygodniu powtórzyłabym oprysk. Powodzenia ;)
A mszyce...potraktowałabym środkiem owadobójczym<najlepiej na balkonie lub w ogrodzie> i po tygodniu powtórzyłabym oprysk. Powodzenia ;)
-
- 200p
Dziękuję.justus27 pisze:Wszystkie trzy nowości piękne. Środkowy to peloric, mają przeważnie "powydziwane" kwiaty
Tylko że to chyba nie mszyce...Są tylko lepkie kropeczki...