*Kasia wita miłośników storczyków : )
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: *Kasia wita miłośników storczyków : )
Kasiu cudne kwitnienia, każdy piękny w swym rodzaju. Przedostatni taki delikatny, elegancki.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wow, cóż za cuda Ci kwitną, brawo
Z dzisiaj
Kwitnienie tego storczyka to nie moja zasługa tylko producenta. Pachnie
To już moja zasługa
I zdjęcie rodzinne. Na nim również żółty falek, który kwitnie jednocześnie z przedłużenia oraz na nowym pędzie. Bardzo żywotna hybrydka o trwałych kwiatach. A także Cambria - Burrageara Nelly Isler, która zakwitła ponownie po krótkim odpoczynku na balkonie.
Phal. Piccolo Red:
Kwitnienie tego storczyka to nie moja zasługa tylko producenta. Pachnie
To już moja zasługa
I zdjęcie rodzinne. Na nim również żółty falek, który kwitnie jednocześnie z przedłużenia oraz na nowym pędzie. Bardzo żywotna hybrydka o trwałych kwiatach. A także Cambria - Burrageara Nelly Isler, która zakwitła ponownie po krótkim odpoczynku na balkonie.
Phal. Piccolo Red:
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu Twoje kwitnienia nad wyraz dorodne
Kasiu, baaaarodzo lubię Twoje zdjęcia ! Mają w sobie to coś O bohaterach tych zdjęć już nie wspomnę, bo nie znoszę
wyróżniać tego, czy tamtego. Każde kwitnienie ma swój urok i właśnie ta różnorodność kształtów, kolorów, wzorów zachwyca.
Czy nie mylę się, że kwitnie Ci również B. Nelly Isler ?
Brawo za tak wspaniałe efekty. Gratulacje należą się również Twojej Mamie za Jej piękną kolekcję
wyróżniać tego, czy tamtego. Każde kwitnienie ma swój urok i właśnie ta różnorodność kształtów, kolorów, wzorów zachwyca.
Czy nie mylę się, że kwitnie Ci również B. Nelly Isler ?
Brawo za tak wspaniałe efekty. Gratulacje należą się również Twojej Mamie za Jej piękną kolekcję
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne kwitnienia . Widze, ze też masz Phal. piccolo red. Zrobilabyś mu więcej zdjęć? Mam tego Phal., ale na razie nie chce kwitnąć, choć liścia puszcza piękne, już bez plam. Ma warżki jak Ascocenda i jest cudnie czerwony. Gdzie kupiłaś swojego?
Witaj Kasiu......
Właśnie przejrzała cały Twoj wątej, piekne kwiaty, piękne zdjęcia a ten żółty z borfowymi cipkami( wosowy) wprost cudny. Gratuluję pieknej kolekcji. A jak Twoje cymbidium?
Pozdrawiam
Właśnie przejrzała cały Twoj wątej, piekne kwiaty, piękne zdjęcia a ten żółty z borfowymi cipkami( wosowy) wprost cudny. Gratuluję pieknej kolekcji. A jak Twoje cymbidium?
Pozdrawiam
Storczykowa, w wolnej chwili zrobię zdjęcie całości Piccolo Red. Kupiłam go drugi raz na allegro, ale tym razem od innego sprzedawcy. Pierwszy przyszedł chory i od razu zaczął tracić liście. Reanimowałam go przez rok i niedawno odpadł mu liść sercowy. Ale korzenie ma zreanimowane, więc może kiedyś coś z niego się wykluje. Ale ja nie chciałam czekać kolejny rok i dlatego niedawno zakupiłam ponownie. Co prawda kończy kwitnienie. Jest młody, ma jeszcze dość małe liście, ale wygląda zdrowo.
Olcia, Cymbidium stoi na balkonie. Na razie wygląda w miarę dobrze. Trochę przyrasta.
Olcia, Cymbidium stoi na balkonie. Na razie wygląda w miarę dobrze. Trochę przyrasta.
- Storczykowa
Ja też mojego kupiłam na all... Trochę się pośpieszyłam, niedawno widziałam dużo tańsze... Ale te były w gorszym stanie, przynajmniej te, co widziałam, bo może pojawiły się też jakieś lepsze. Mojego kupiłam może gdzieś w październiku, dużo urósł, czekam na pędy. czy twoj też przyszedł z plamami na liściach? Bo mój ma plamy na starych listkach, ale to chyba taka cecha tej odmiany, bo storczyk ogólnie jest zdrowiutki i na nowych listkach nie ma plam. chciałabym ujrzec jego kwiaty, bardzo mi się podobał, bo ma intensywnie czerwony, rzadko spotykany kolor i warżkę podobną do Ascocendy.Storczykowa, w wolnej chwili zrobię zdjęcie całości Piccolo Red. Kupiłam go drugi raz na allegrooo, ale tym razem od innego sprzedawcy. Pierwszy przyszedł chory i od razu zaczął tracić liście. Reanimowałam go przez rok i niedawno odpadł mu liść sercowy. Ale korzenie ma zreanimowane, więc może kiedyś coś z niego się wykluje. Ale ja nie chciałam czekać kolejny rok i dlatego niedawno zakupiłam ponownie. Co prawda kończy kwitnienie. Jest młody, ma jeszcze dość małe liście, ale wygląda zdrowo
Kasia wita Kasię
Phal. piccolo red jest cudny i ten woskowy <rozpływam się>... i już mnie nie ma.
Phal. piccolo red jest cudny i ten woskowy <rozpływam się>... i już mnie nie ma.
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kaja-gr
- 200p
- Od: 24 kwie 2010, o 01:00
- Kontakt:
żółty w bordowe ciapy jest genialny po prostu
Cieszę się, że zaglądacie
Storczykowa, oto obiecane zdjęcie całego Piccolo:
A dziś w sklepie spodobał mi się taki:
Storczykowa, oto obiecane zdjęcie całego Piccolo:
A dziś w sklepie spodobał mi się taki:
- Storczykowa
Piękny! I robisz super zdjęcia. A Phal. piccolo red ładny, widze, że twój też miał wygięty pęd? Ja swojego dzisiaj przestawiłam na półkę w oknie, bo chcę się wreszcie doczekać pędu, a na stole może mu było za ciemno... To bardzo duży Phalaenopsis (tzn. ma dużą rozpiętosć liści i ma ich sporo). Twój pewnie też jeszcze urośnie.