Ogród Agnieszkir1978

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Agnieszkir1978

Post »

Oj tak :(
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Hej Agnieszko mnie niestety daturki od Ciebie też padły, została jedna :( jesień to chyba zły czas na ukorzenianie, bo przecież na wiosnę nie ma problemu, gdybys na wiosnę poratowała mnie innym kolorkiem niż biała i różowa, to chętnie wymienię się na agawę.
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Dziękuję serdecznie za powitanie :)
Zapraszam
Ogród Marty_S
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ciachne gałązki tych co mam i ukorzenie. Mysle że tak będzie lepiej i będziesz już miała gotowe sadzonki.Zrobie to już dziś i zobaczymy co będzie.
Witaj Marto :wit
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50

Post »

Niesamowite, ile jest odmian fuksji i datur. U mnie jakos nie przezywaja w zdrowiu rosliny doniczkowe na tarasie. Nie mam czasu ich podlewac, przestawiac zeby slonce ich nie spalilo. Widzisz, ja uwazam ze mniej pracy jest przy posadzonych w gruncie, mozna wlaczyc podlewanie i jest ok:-) Naprawde nie dasz sie namowic na stworzenie ogrodu na obrzezach trawnika:-)
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko - ja w dalszym ciągu nie mogę wyjść z podziwu jak Ci się udaje dbać o tyle donic. Po prostu Cię podziwiam.
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorbie pewnie kiedyś dam się namówić ale najpierw musimy wykonczyć dom.W zeszłym roku przy wykończeniach straciłam kilkanaście roślin i dla tego na razie musze się wstrzymać.Próbowałam do tej pory już dwa razy i zawsze kończyło się tak samo- same straty.
Ambo podlewanie zajmuje troche czasu ale to przyjemność. Lubie rośliny i kiedy się nimi zajmuje to odpoczywam.
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50

Post »

Ciesze sie starsznie ze nie wykluczas tego :D Super ci idzie z tymi doniczkami, ja bym ni epotrafila, u mnie wszystko w doniczkach jest traktowane po macoszemu, nie wiem dlaczego :D
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja z kolei nie mam czasu na gruntowe i nie chce strat.
Teraz powolij zaczynam wysiewać nasionka, potem cebuleczki begoni, ismeny a na koniec pelargonie na balustrady ta na koniec kwietnia.
Jedyne na co choruje od dłuższego czasu to fuksja magiellana tą strasznie chciałabym mieć u siebie.Nawet miejsce na nią czeka
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Agnieszko ;:167 . Jestem pod wrażeniem ogromu doniczkowców ; tych większych i tych z rozsady ;:180 ;:63 .
Pelargonie przepiękne ;:138 . Powiedz mi , czy kupujesz co roku nowe , czy też z matecznych pozyskujesz młode sadzonki ? Ja swoje we wrześniu pobieram i ukorzeniam od razu do doniczek . W tym roku mam ponad 70 sadzonek , juz są rozkrzewione , mają po 30- 40 cm .
Też w ub. roku zamawiałam w Fuksjanie fuksje . Datury mam białą , pełną i bladoróżową . Nie mam variegatki . Znalazłam super stronę w Niemczech z daturami , ale chyba nie wysyłają . To Monika Gotschilk . Ma cudniaste , niespotykane u nas kolory .
Powoli , gdy uporządkujesz prace związane z domem ( bo ciągle jest coś do zrobienia ) , to i Ty zaczniesz robić rabaty z bylinami . Ogród w doniczkach jest dobry , urozmaica , wypelnia luki , ale z czasem staje się uciążliwy . Rośliny rosną , donice stają się coraz większe , przez to i coraz cięższe . No i lata lecą , z czasem i sił ubywa , by 2 metrowe drzewka przenosić do kwatery zimowej .
WACŁAWA
50p
50p
Od: 17 wrz 2009, o 20:30

Post »

Wiem co to znaczy,sama mam 2 metrowe agawy i co roku muszę zabierać je z działki.Ale czego się nie robi dla urody działki.pozdrawiam
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódka ja nie przechowuje pelargoni bo nie mam tyle miejsca.Jeśli chodzi o rabatki to w tym roku chce posadzić liliowce i fuksje magiellana. Myśle też o liliach.Z resztą na razie musze poczekać bo szkoda niszczyć roslinki.
Wacławo ja już nie mam mojej agawy przez mojego M :x
Zostały mi tylko datury, 3 fuksje, koniczynka,jedna pelargonia rabatowa i chyba sundaviilla ale to się jeszcze okarze, cebulki begoni,calla i ismena, chortensja w donicy.
WACŁAWA
50p
50p
Od: 17 wrz 2009, o 20:30

Post »

I mnie spotkała strata , wszystkie kłącza musiałam wyrzucić.przemarzły. Został tylko ananasowiec, 1 begonia i 1 dalia.Teraz muszę zaczynać od samego początku z kupnem ładnych odmian. Na jesieni zrobiłam sadzonki agawy,jeżeli nie będziesz miała chętnie oddam w dobre ręce/tylko troszkę podrośnie/ mam pytanie odnośnie sundavilli,przezimowała dobrze tylko jest trochę ogołocona z liści w dolnych partiach.Czy obciąć górę z liśćmi żeby odbiła od korzeni? pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”