Kolekcja Arlety cz.1
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolekcja Arlety
Dzięki Damianie fajnie, że jeszcze komuś oprócz mnie on się podoba, bo mój mąż nie chciał mi go kupić bo powiedział że wygląda jakby wyschnięty ale on się nie zna na kwiatkach
Siostra była innego zdania i od niej go dostałam
Siostra była innego zdania i od niej go dostałam
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ariet,aż bije po oczach.
Niby wszystkie w tym samym kolorze a każdy taki inny.
Mnie najbardziej podoba się ten obrzeżony na biało.
A Cambria!super
Niby wszystkie w tym samym kolorze a każdy taki inny.
Mnie najbardziej podoba się ten obrzeżony na biało.
A Cambria!super
- Edyta 74
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Arletko,wszystkie są śliczne Gdybym miała zdecydować,którego kupić,to miałabym duży problem To są Twoje kwitnienia,czy sklepowe ?
- arlet3
Henryku dzięki
Edytko tylko ten ostatni to prezent w miarę świeży ale pierwsze trzy to są moje kwitnienia. Rudolf dopiero co zrzucił kwiaty na jednym pędzie ( jakieś 3 tygodnie) i już ma następne kwitnienie
Edytko tylko ten ostatni to prezent w miarę świeży ale pierwsze trzy to są moje kwitnienia. Rudolf dopiero co zrzucił kwiaty na jednym pędzie ( jakieś 3 tygodnie) i już ma następne kwitnienie
- Edyta 74
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To masz powody do radości Ja mam dopiero jeden "własny"pędzik i strasznie się z niego cieszę Tylko pąki coś nie chcą się otwierać a są już dość duże
- arlet3
Edytko storczyki mam już od trzech lat i tylko te trzy nowości urodzinowe to nie moje kwitnienia, a tak wszystkie 7 szt. to moje
Wiem jak cieszy pierwszy pędzik też to przeżywałam Teraz przeżywam reanimację miniaturki i pieguska
Wiem jak cieszy pierwszy pędzik też to przeżywałam Teraz przeżywam reanimację miniaturki i pieguska
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- arlet3
Dusiu dzięki
Wiecie co, może mnie tu zlinczujecie za to co napiszę, ale co tam wkurzają mnie troszkę duże liście u kilku falków czy można je jakoś przyciąć nie zagrażając przy tym roślince? Co robić aby takie duże nie rosły?
Wiecie co, może mnie tu zlinczujecie za to co napiszę, ale co tam wkurzają mnie troszkę duże liście u kilku falków czy można je jakoś przyciąć nie zagrażając przy tym roślince? Co robić aby takie duże nie rosły?
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Arletko, wszystkie kwitnienia piękne a nowości również cudne, Cambria rewelacyjna
Jeśli chodzi o liście Phal. to sądzę, że nic nie da się zrobić, skoro chcesz mniejsze, to albo radzę zainwestować w miniaturki, albo phal. botaniczne ;)
Jeśli chodzi o liście Phal. to sądzę, że nic nie da się zrobić, skoro chcesz mniejsze, to albo radzę zainwestować w miniaturki, albo phal. botaniczne ;)
Arletko, wiem o co chodzi z tymi liśćmi. W moim wątku możesz zobaczyć takiego morelowego olbrzyma- największy liść ma 21cm. Non stop przewraca się, trzeba było go czymś podpierać, był z tym problem dopóki nie wycwaniłam się. Zainwestowałam w takie pojemniki po truskawkach ( to chyba kobiałką zwane jest) i problem z przewracaniem się, i brakiem miejsca został rozwiązany.
Pozdrawiam Agnieszka
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Ja też znam ten ból za dużych lub za długich liści... Gdyby nie one to bym mogła więcej storczyków nawpychać A tymczasem jest jak jest..nic się nie da z nimi zrobić. A biada je obcinać !!!
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Takie cudeńka i chcesz obcinać? Przecież duże liście są śliczne... A jak wolisz mniejsze, to warto się rozejrzeć za miniaturkami i półminiaturkami, albo za botanicznymi, bo wiele z nich jest bardzo małych rozmiarów, np. equestrisy. Listka Phal. rosną jak chcą, a po przycięciu nie wyglądałyby tak cudnie.arlet3 pisze:Dusiu dzięki
- arlet3