Storczyki Venus
Re: Storczyki Venus
Po zajrzeniu do Twojego wątku mogę jedno stwierdzić - imponująca kolekcja Tak trzymaj i szybko stawaj na obie zdrowe nogi
Marku dziękuje, że zajrzałeś jeszcze raz ta brązowa plama jest sucha ale tam było uszkodzenia jak przyszedł do mnie robiłam mu od razu oprysk i nic więcej się nie dzieje a, że w domu mam małego szkodnika to te uszkodzenia zrobił waśnie on
Elu dziękuję w imieniu kwiatów ale teraz to nawet mam problem z podlaniem kwiatów co prawda coś mi dziś zaświeciło zobaczymy jak będzie z realizacją
Elu dziękuję w imieniu kwiatów ale teraz to nawet mam problem z podlaniem kwiatów co prawda coś mi dziś zaświeciło zobaczymy jak będzie z realizacją
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Na początek chciała bym przeprosić za brak zdjęcia Sabotka postaram się w tym jeszcze zrobić zdjęcie ale ale akumulatorki mi padły a baterii nie mogę w domu znaleźć .
Dziś podlałam swoje roślinki a dodatkiem Bioseptu zajęło mi to trochę czasu ale dałam radę .
Podczas podlewania odkryłam, że moja phal. violacea coś kombinuje z nowym pędem mam nadzieję, że urośnie jak będzie go widać to pokarzę, rośnie też jej nowy listek .
Do tego w poprzednim tygodniu wypatroszyłam Bellinę żeby zobaczyć jaki ma system korzeniowy i jak się okazało - tragedia został jej jeden korzonek i 2 które zaczynały wychodzić no ale, że bardzo mi na niej zależy to podjęłam się walki .
Biorąc przykład od AniL oraz za namową Dorotki włożyłam ją do mchu wczoraj nie wytrzymałam i zajrzałam pod mech i doznałam ponieważ korzonki zaczęły rosnąć szybciej i mam nadzieje, że będzie ich teraz więcej liście też stały się jędrniejsze jak będzie już widać korzonki przy ściance doniczki to pokarzę zdjęcia . Jeszcze raz dziękuję Dziewczyny
Reszta storczyków nie czuje wiosny
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Julitko, dobrze, że masz dobre wiadomości o korzonkach i pędzikach . U mnie też nie we wszystkich doniczkach jest wiosenne ożywienie, ale storczyki dobrze wiedzą co robią, że dozują nam emocje, bo od nadmiaru można by .
Masz rację Lucynko bo mogła bym zejść z nadmiaru wrażeń
Ale z tego wszystkiego zapomniałam o moich Brassiach a one jak widać zaczęły pracować i wypuściły młode korzonki i pseudobulwy może w tym roku mi zakwitną ale była by radość
Ale z tego wszystkiego zapomniałam o moich Brassiach a one jak widać zaczęły pracować i wypuściły młode korzonki i pseudobulwy może w tym roku mi zakwitną ale była by radość
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Ja też ale przez moja niewiedze i miłość prawie je wykończyłam na szczęście odbudowały system korzeniowy i młode odrosty rosną
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Julitko od dwóch dni po cichu czytuję i oglądam Twoje perełki Kolekcja pięknieje i rozrasta się wspaniale z niecierpliwością czekam na niektóre kwitnienia Cattleyki masz BOSKIE A bellinka na pewno da sobie radę i będzie cieszyła Cię swoim pięknem.
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Dziękuję Aniu ja tez czekam na kwitnienie muszą chyba zrobić konkurs swoim storczykom który szybciej zakwitnie tylko nad nagrodą pomyślę
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Julita - bardzo się cieszę, że Bellinka ruszyła z korzonkami. Poczuła wiosnę
Mam nadzieję, że jak korzonki będą większe to listek urośnie - na pędzik się nie napalam
Za to mój phal. equestris var alba chyba kombinuje z paczkami bo ten większy pęd rośnie i jak na moje tworzą się już pączki i podejrzewam drugi pęd na Liodoro ale to się okaże za kilka dni
Za to mój phal. equestris var alba chyba kombinuje z paczkami bo ten większy pęd rośnie i jak na moje tworzą się już pączki i podejrzewam drugi pęd na Liodoro ale to się okaże za kilka dni
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Też przekonałam się że u mnie sphagnum najlepiej się sprawdza jeśli chodzi o reanimację, Julitko trzymam kciuki za korzonki, przyszłe nowe listki, no i.... pędziki rzecz jasna
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
Widocznie Agatko mojej Bellince jest tam dobrze poza tym ja mam zamiar ją zostawić w tym sphagnum na stałe tylko muszę uważać z podlewaniem
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Ja sukcesywnie dodaję przy każdym przesadzaniu do podłoża phalaenopsisów, szczególnie tam, gdzie podłoże mam dość grube, myślę ze służy im to:)
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby