Storczyki Venus

Zablokowany
gejzerka

Re: Storczyki Venus

Post »

Po zajrzeniu do Twojego wątku mogę jedno stwierdzić - imponująca kolekcja ;:63 Tak trzymaj i szybko stawaj na obie zdrowe nogi ;:108 :)
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marku dziękuje, że zajrzałeś jeszcze raz ;:196 ta brązowa plama jest sucha ale tam było uszkodzenia jak przyszedł do mnie robiłam mu od razu oprysk i nic więcej się nie dzieje a, że w domu mam małego szkodnika to te uszkodzenia zrobił waśnie on :;230 :;230
Elu dziękuję w imieniu kwiatów ;:196 ale teraz to nawet mam problem z podlaniem kwiatów ;:224 ;:224 co prawda coś mi dziś zaświeciło :tan :tan zobaczymy jak będzie z realizacją
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

:wit
Na początek chciała bym przeprosić za brak zdjęcia Sabotka postaram się w tym jeszcze zrobić zdjęcie ale ale akumulatorki mi padły a baterii nie mogę w domu znaleźć ;:223.

Dziś podlałam swoje roślinki a dodatkiem Bioseptu :tan zajęło mi to trochę czasu ale dałam radę :;230.

Podczas podlewania odkryłam, że moja phal. violacea coś kombinuje z nowym pędem :tan mam nadzieję, że urośnie jak będzie go widać to pokarzę, rośnie też jej nowy listek ;:108 .

Do tego w poprzednim tygodniu wypatroszyłam Bellinę żeby zobaczyć jaki ma system korzeniowy i jak się okazało - tragedia został jej jeden korzonek i 2 które zaczynały wychodzić ;:223 ;:223 no ale, że bardzo mi na niej zależy to podjęłam się walki ;:134 .

Biorąc przykład od AniL ;:196 oraz za namową Dorotki ;:196 włożyłam ją do mchu wczoraj nie wytrzymałam i zajrzałam pod mech i doznałam :shock: ponieważ korzonki zaczęły rosnąć szybciej i mam nadzieje, że będzie ich teraz więcej :heja liście też stały się jędrniejsze jak będzie już widać korzonki przy ściance doniczki to pokarzę zdjęcia :heja. Jeszcze raz dziękuję Dziewczyny ;:167

Reszta storczyków nie czuje wiosny :evil:
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Julitko, dobrze, że masz dobre wiadomości o korzonkach i pędzikach ;:138 . U mnie też nie we wszystkich doniczkach jest wiosenne ożywienie, ale storczyki dobrze wiedzą co robią, że dozują nam emocje, bo od nadmiaru można by ;:219 ;:224 .
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Masz rację Lucynko bo mogła bym zejść z nadmiaru wrażeń :;230 :;230
Ale z tego wszystkiego zapomniałam o moich Brassiach :oops: a one jak widać zaczęły pracować i wypuściły młode korzonki i pseudobulwy :heja może w tym roku mi zakwitną ale była by radość :tan
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Ja też ale przez moja niewiedze i miłość prawie je wykończyłam :oops: na szczęście odbudowały system korzeniowy i młode odrosty rosną :tan
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Julitko od dwóch dni po cichu czytuję i oglądam Twoje perełki ;:108 Kolekcja pięknieje i rozrasta się wspaniale :tan z niecierpliwością czekam na niektóre kwitnienia ;:65 Cattleyki masz BOSKIE ;:138 ;:138 A bellinka na pewno da sobie radę i będzie cieszyła Cię swoim pięknem. ;:196 :wit
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Aniu ;:196 ja tez czekam na kwitnienie muszą chyba zrobić konkurs swoim storczykom który szybciej zakwitnie :;230 :;230 tylko nad nagrodą pomyślę
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Julita - bardzo się cieszę, że Bellinka ruszyła z korzonkami. Poczuła wiosnę ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Mam nadzieję, że jak korzonki będą większe to listek urośnie - na pędzik się nie napalam ;:224
Za to mój phal. equestris var alba chyba kombinuje z paczkami bo ten większy pęd rośnie i jak na moje tworzą się już pączki :tan :tan i podejrzewam drugi pęd na Liodoro ale to się okaże za kilka dni ;:224
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Też przekonałam się że u mnie sphagnum najlepiej się sprawdza jeśli chodzi o reanimację, Julitko trzymam kciuki za korzonki, przyszłe nowe listki, no i.... pędziki rzecz jasna :wink:
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Widocznie Agatko mojej Bellince jest tam dobrze :D poza tym ja mam zamiar ją zostawić w tym sphagnum na stałe tylko muszę uważać z podlewaniem :wink:
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Ja sukcesywnie dodaję przy każdym przesadzaniu do podłoża phalaenopsisów, szczególnie tam, gdzie podłoże mam dość grube, myślę ze służy im to:)
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”