Storczyki Maczka
- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Maczka
No tak, makosiu się nie rozdrabnia, makosiu wrzucił komplet
I co mam teraz powiedzieć? Że ładne, zdrowe, niespotykane? Zresztą ...
Tak trzymaj! Po prostu
Pozdrawiam,
Ewelina
I co mam teraz powiedzieć? Że ładne, zdrowe, niespotykane? Zresztą ...
Tak trzymaj! Po prostu
Pozdrawiam,
Ewelina
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maczku- Zaciekawiłes mnie tym wpisem o draculach i masdevalliach. Że podobne kwiaty mają to wiedziałam i chyba do jednej rodziny storczyków należą. Ale, że są "spokrewnione" o tym nie wiedziałam. Muszę się "wgryźć" w ten temat
Twoje kwitnienia - cudne.
Bellina i Haraella - przepiękne, oba ta storczyki są na mojej liście chciekstw ;)
Na Ascocendzie Masz pędzik, ależ będzie kolorowo, jak zakwitnie
Twoje kwitnienia - cudne.
Bellina i Haraella - przepiękne, oba ta storczyki są na mojej liście chciekstw ;)
Na Ascocendzie Masz pędzik, ależ będzie kolorowo, jak zakwitnie
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Maczku piękne kwitnienia storczyków. Ładny biały falek, śliczne kwitnienie equestris, czy to Twoje? Pięknie też kwitnie bellina, gratuluję pędzika na Ascocenada, ile ich znajduje się w tym pojemniku?
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Maczku u Ciebie jak zwykle wiele pięknych kwitnień, jednak najbardziej podoba mi się bellina, no i z niecierpliwością czekam na rozkwit ascocendry.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale cudne kwitnienia . Bellina, equestris... Masz bardzo dużo ciekawych i oryginalnych roślin.
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Phalaenopsis equestris, phalaenopsis bellina, Haraella odorata, Ceratostylis rubra, Bifrenaria aureofulva, Ascocenada "pomarańczowa" - same rarytasiki. Podziwiam i zazdroszczę więc pewnie za jakiś czas do mnie też trafią .
dla Ciebie i roślinek.
dla Ciebie i roślinek.
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Cudne kwitnienia Zazdroszcze belliny bo moja coś się nie kwapi do kwitnienia
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
Dziękuję wszystkim za odwiedziny
Justyno sam trochę szukałem informacji na temat gatunków Draculi które posiadam, ale trochę mało jest informacji w internecie jak i w książkach. Jeśli udałoby Ci się coś ciekawego znaleźć to polecam się.
Asiu (mis20) kwitnienie Phal. equestris jest moje, pierwszy raz ta roślina u mnie kwitnie. Co do Orchidbox-a to mieści się w nim 6 vandowatych.
Agato i twoja Phal. bellina niedługo zakwitnie. Potrzebuje trochę światła, pamiętaj że moja jest doświetlana i dlatego tak często kwitnie.
Justyno sam trochę szukałem informacji na temat gatunków Draculi które posiadam, ale trochę mało jest informacji w internecie jak i w książkach. Jeśli udałoby Ci się coś ciekawego znaleźć to polecam się.
Asiu (mis20) kwitnienie Phal. equestris jest moje, pierwszy raz ta roślina u mnie kwitnie. Co do Orchidbox-a to mieści się w nim 6 vandowatych.
Agato i twoja Phal. bellina niedługo zakwitnie. Potrzebuje trochę światła, pamiętaj że moja jest doświetlana i dlatego tak często kwitnie.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Maczku, wszystkie piękne, ale Bellina piu bella ;)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Witaj, Maczku!
Przyznam się, że jestem pełen podziwu po przeczytaniu Twojego wątku dla Twoich poczynań, pomysłów i zaradności, gdy zobaczyłem Twoją cudną kolekcję. Gratulacje i chylę czoła przed Twoją wiedzą i smykałką majsterkowicza. Kwiaty masz przecudne i tak różnorodne. Taka kolekcja jak Twoja jest niedoścignionym moim marzeniem. Orchidarium, OrchidBox DraculaBox są świetne, zwłaszcza OrchidBox wzbudził moje nie małe zainteresowanie dlatego zwracam się do Ciebie z ogromną prośbą o szczegóły na pw lub na maila, jeśli nie masz nic przeciwko temu. Będę niezmiernie wdzięczny.
Życzę dalszych obfitych kwitnień , powodzenia w uprawie trudniejszych gatunków i wspaniałych pomysłów z których tacy jak ja mogą skorzystać.
Z wyrazami uznania marwes
Przyznam się, że jestem pełen podziwu po przeczytaniu Twojego wątku dla Twoich poczynań, pomysłów i zaradności, gdy zobaczyłem Twoją cudną kolekcję. Gratulacje i chylę czoła przed Twoją wiedzą i smykałką majsterkowicza. Kwiaty masz przecudne i tak różnorodne. Taka kolekcja jak Twoja jest niedoścignionym moim marzeniem. Orchidarium, OrchidBox DraculaBox są świetne, zwłaszcza OrchidBox wzbudził moje nie małe zainteresowanie dlatego zwracam się do Ciebie z ogromną prośbą o szczegóły na pw lub na maila, jeśli nie masz nic przeciwko temu. Będę niezmiernie wdzięczny.
Życzę dalszych obfitych kwitnień , powodzenia w uprawie trudniejszych gatunków i wspaniałych pomysłów z których tacy jak ja mogą skorzystać.
Z wyrazami uznania marwes
Witam wszystkich po mojej małej nieobecności.
Marku(marwes), cieszę się że podobają Ci się moje pomysły. Informacje o OrchidBox-ie wysłałem Ci na maila. Mam nadzieję że się przyda. Ascocenda którą opisuję poniżej właśnie jest hodowana w OrchidBox-ie i roślina ta powtórzyła kwitnienie po okresie 4 miesiecy, także chyba rośliny czują się w nim dobrze.
Dziś przedstawię aktualne kwitnienia
W końcu zakwitła Ascocenda "pomarańczowa" (dziś znalazłem dokładnie taki sam okaz na innym forum i była opisana jako Ascocenda Su Fun Beauty). Zimowa aura dała o sobie znać Ascocenda wykształciła tylko 4 kwiatki.
Jeden z ostatnich zakupów - Phalaenopsis Barbara Moller x venosa (kwitnienie sklepowe)
Marku(marwes), cieszę się że podobają Ci się moje pomysły. Informacje o OrchidBox-ie wysłałem Ci na maila. Mam nadzieję że się przyda. Ascocenda którą opisuję poniżej właśnie jest hodowana w OrchidBox-ie i roślina ta powtórzyła kwitnienie po okresie 4 miesiecy, także chyba rośliny czują się w nim dobrze.
Dziś przedstawię aktualne kwitnienia
W końcu zakwitła Ascocenda "pomarańczowa" (dziś znalazłem dokładnie taki sam okaz na innym forum i była opisana jako Ascocenda Su Fun Beauty). Zimowa aura dała o sobie znać Ascocenda wykształciła tylko 4 kwiatki.
Jeden z ostatnich zakupów - Phalaenopsis Barbara Moller x venosa (kwitnienie sklepowe)