Domowe orchidarium
Re: Domowe orchidarium
No...po prostu tak mi się zrobiło.....PIĘKNE.
Ja też czekam na keiki pastę......
Ja też czekam na keiki pastę......
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pistacjowy śliczny, gratuluje tez paczka na Paphiopedilum A peloric to faktycznie piękny... Tulipan
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oba falusie cudne...Pierwszy - ma cuny kolorek. Drugi ze względu na formę kwaitu- peloric już mi się podoba
Wilekie, wielkie gratki pączusia na sabotku
Wilekie, wielkie gratki pączusia na sabotku
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie chcę nikogo pominąć przy wymienianiu z imienia lub nick'u więc dziękuję tym,którzy tutaj zaglądają z całego
Dalszy przegląd cotygodniowy...
Keiki
Dendrobium 'Berry Oda' od Celinki puszcza się zieloniutko
Paphiopedilum wzrasta w siłę i jak to powiedział mój mąż "wiesza się"
Jest jeszcze coś ale dziś nie mam już siły na wklejanie zdjęć. Będę wdzięczna za cierpliwość
Dalszy przegląd cotygodniowy...
Keiki
Dendrobium 'Berry Oda' od Celinki puszcza się zieloniutko
Paphiopedilum wzrasta w siłę i jak to powiedział mój mąż "wiesza się"
Jest jeszcze coś ale dziś nie mam już siły na wklejanie zdjęć. Będę wdzięczna za cierpliwość
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Małgosiu, skoro trzeba to się poczeka. Nie obraź się, ale muszę to napisać. U Ciebie pędy i keiki po zastosowaniu pasty to jeszcze jakoś ładnie wyglądają, ale u niektórych to mnie przerażają, takie powyginane, zniekształcone i nienaturalne.Ty chyba po prostu mniej nasmarowałaś. Przepraszam, że u Ciebie o tym piszę , ale taka już jestem, że co myślę to powiem lub napiszę.
Za to przyrościki na dendrobium idą super, a pędzik sabotka rewelacyjny .
Za to przyrościki na dendrobium idą super, a pędzik sabotka rewelacyjny .
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz rację Lucynko, smarowałam tylko raz i to niewielką ilością. Gdybym to uczyniła w/g instrukcji użycia to byłyby to takie dziwaczne efekty. I tak one są inne - pędy grubsze i z jednego oczka wychodzi ich kilka. Zobaczymy jak się będzie to dalej rozwijać...
Elu są przyrosty ale są i straty. Niestety kilka dużych już paczków zaschło. Po mimi wilgoci nie udało się ich utrzymać gdy mój dziadek zrobił tropiki pod moją nieobecność
A teraz nowe kwitnienie na parapecie - kolor jest całkowicie inny, fioletowy aksamit a nie buraczkowy. Trudno jest go uwiecznić Może uda mi się to w przyszłym tygodniu bawiąc się balansem bieli...
.
............................................................................
Przepraszam,że zanudzam ale tak mało jest kwitnień na parapecie,że takie zwiastuny wzbudzają we mnie szaleństwo robienia zdjęć a potem niezdecydowanie w wyborze...
Pozdrawiam
Elu są przyrosty ale są i straty. Niestety kilka dużych już paczków zaschło. Po mimi wilgoci nie udało się ich utrzymać gdy mój dziadek zrobił tropiki pod moją nieobecność
A teraz nowe kwitnienie na parapecie - kolor jest całkowicie inny, fioletowy aksamit a nie buraczkowy. Trudno jest go uwiecznić Może uda mi się to w przyszłym tygodniu bawiąc się balansem bieli...
.
............................................................................
Przepraszam,że zanudzam ale tak mało jest kwitnień na parapecie,że takie zwiastuny wzbudzają we mnie szaleństwo robienia zdjęć a potem niezdecydowanie w wyborze...
Pozdrawiam
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Małgosiu, to dobrze, że ten kolor nie jest prawdziwy, bo jeśli Ci się uda zrobić następne, będziemy myśleli, że to zupełnie inny storczyk i będziemy podziwiać dwa w jednym .
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Też mam takie storczyki z problematycznym kolorem, zawsze wyjdzie na fotce nie to, co trzeba. ;) Ciekawe, czemu aparaty tak na niego dziwnie reagują...
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Gosiu cudnie ze dendrobium przyrasta , a nie zanudzasz bo ten phal ma cudowny kolor mogę patrzeć i patrzeć
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Małgosiu pięknie kwiatuszki się rozszalały po keiki-paście. Niech keiczki i odgałęzienie pięknie rosną ;)
A bordasek przepiękny...uwielbiam takie "soczyste" barwy
A bordasek przepiękny...uwielbiam takie "soczyste" barwy
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Małgosiu fotorelacja z zastosowania pasty super fajnie, że dzielisz się z nami tymi postępami Kwitnący phal;. przepiękny