Działeczka Erazma i nie tylko ... 1 cz.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jesień
Moja działeczka jesienią
Dwa pierwsze zdjęcia to część warzywna działeczki. Zmniejszyłem ją znacznie w tym roku.
Zdjęcie trzecie to część sadownicza. Odmłodziłem ją w tym roku znacznie. Najstarsze drzewo ma 8 lat - a były jeszcze w tym roku drzewa mające 24 lata. Na ostatnim są widoczne okopcowane róże (przesadzałem je w tym roku) i w oddali przy żywopłocie krzewy borowki. Zapewne zwróciliście uwagę na dużą ilość puszek po piwie wiszących na drutach. Powiesiłem je teraz. Odstraszają one krety. Na razie kopców nie mam. Oczywiście puszki są tylko skuteczne, gdy wieje wiatr.
Dwa pierwsze zdjęcia to część warzywna działeczki. Zmniejszyłem ją znacznie w tym roku.
Zdjęcie trzecie to część sadownicza. Odmłodziłem ją w tym roku znacznie. Najstarsze drzewo ma 8 lat - a były jeszcze w tym roku drzewa mające 24 lata. Na ostatnim są widoczne okopcowane róże (przesadzałem je w tym roku) i w oddali przy żywopłocie krzewy borowki. Zapewne zwróciliście uwagę na dużą ilość puszek po piwie wiszących na drutach. Powiesiłem je teraz. Odstraszają one krety. Na razie kopców nie mam. Oczywiście puszki są tylko skuteczne, gdy wieje wiatr.
Pozdrawiam Andrzej.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Erazmie, a co robisz, żeby te zaokrąglone żywopłoty były takie śliczne? Co to jest? Samo rośnie w takim kształcie, czy strzyżesz? Ile mają lat, tj. jak szybko dorosły do tej wysokości? Proszę o szczegóły, bo bardzo mi się ten fragment podoba (zresztą całe zagospodarowanie działki podziwiam ).Erazm pisze:Moje żywopłoty i podcięty od dołu świerk srebrzysty.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Dzięki serdeczne. No tak, ja dopiero od roku z okładem mam własną ziemię, więc nawet moje dwie tuje mi jeszcze nie wyrosły, a reszta krzaczków ledwie zipie po przeniesieniu ze szkółek. Ale spokojnie, też się doczekam
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."