Opowieść o moim miejscu ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Opowieść o moim miejscu ...

Post »

Aguś i ja dziękuję za miłe spotkanie .Masz jak w banku moja wizytę.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

patkaza pisze:http://images46.fotosik.pl/868/2f53877abea3b644med.jpg[/img][/url]pączek hortensji w tamtym roku była niebieska
A sypnęłaś nawozu dla niebieskich :roll: bo inaczej moze nie być :cry:
Miło mi było niezmiernie :P a i Twoje nerwy okazały się zupełnie zbędne ;:108
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agnieszko witaj. :wit
Dobrze, że się przedstawiłaś na spotkaniu, gdyż nie wiedziałabym, że Ty, to Ty jesteś, czyli patkaza. :D
Twój ogród pięknieje w oczach.
Zazdroszczę Ci róży Nostalgia, od dawna jej poszukuję. :)
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Misuu bajeczko moja ;:196 chciałabym abyś to zobaczyła z bliska :wink: a sprawozdanie wysłane :lol:
Pietrucha a co się będzie działo jak moja Nostalgia się rozwinie...mmmm...już nie mogę się doczekać. ;:65 A teraz jeszcze doszło mi kilka maleńkich dzidzusiów ze spotkania(oby im się u mnie spodobało)ale i tak bijesz mnie na głowę ;:14 Pozdrawiam ;:7
Uleńko i ja bym chciała takiego szaleńca gościć u mnie , ciekawe co ty byś tu zmieniła, wybieraj się to poliżemy kawkę :;230
Monia jesteś kochana ;:196 a spotkanie było niesamowicie udane :tan ty też nie rezygnuj z takich przyjemności, warto poznać zielono zakręconych :wink: (zaraz idę do ciebie)
Kasik -juz zapisane "powojnik tangucki" dzięki ;:196 i ja lubie kamienie jakie by nie były to zawsze wprowadzają to coś do ogrodu a w oczku to już MUSZĄ być, ja też lubię miecznice to wdzięczna roślinka a czy nie wiesz może : czy ścina sie te nasienniki co po przekwitnięciu sie zawiązują? czy nie koniecznie?
Andrzej dzięki że mnie przywieźliście ale to co zobaczyłeś to chyba tylko cienie :;230 zapraszam jak wybierzesz się do szkółki chociaż na 5 minutek-w świetle dziennym troszkę to inaczej wygląda :wink:
Fergola Mariolko i ja sie bardzo cieszę jesteś przemiłą osóbką i jak będzie sie szykowało "coś" to na pewno się znów zobaczymy :heja
Jolu na mojej działeczce przydała by sie opinia i rada fachowca-a więc już cię wypatruje ;:65 -jak w banku :heja
Pamelkojesteś słodka-dziękuiję a co do hortensji to i w tamtym roku nie sypałam specjalnych nawozów, tylko ciut kompostu i sporo fusów z kawy i to wystarczyło zobacz jak kwitła w tamtym roku-licze że i w tym się postara http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2e9 ... 49fe5.html
Tajkeczko i ja się cieszę to bardzo miło spotkać się i poznać wiele zakręconych zielono osób-a gospodarze to niesamowita rodzinka-nieprawdaż? a tu moja rozwijająca się Nostalgia dla ciebie: Obrazek
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a teraz kilka widoczków z mojej piwniczki w której popijałam sobie kawusie i pstrykałam:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
pokaże wam jeszcze jak zakwita mi lilia dla pani nauczycielki na zakończenie roku
Obrazek Obrazek Obrazek
.......................... :wit :wit :wit :wit :wit :wit :wit :wit :wit ........................dziękuję za odwiedziny ;:196
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

A w tej Twojej piwniczce to tak jak w prawdziwej - chłodniutko czy wręcz przeciwnie - miejsce osłonięto to jak na patelni??
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagusiu jak na razie to jeszcze gorąco ale powietrze wilgotne od oczka (po obu stronach woda) i juz niedługo się zacieni-no ale pomalutku , trzeba czekać ;:65
idę troszkę do ogródka, popieszczę go :;230
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy te Twoje mini oczka wodne (wydaje mi sie, że są małe, ale daj znać jeśli sie mylę...) mają jakieś filtry ect?
Chciałabym zbudować jakiś zbiorniczek z wodą, ale boję sie, że bez filtrów nie da rady? Nie będzie tam żadnych rybek, ot maleńki zbiornik wodny obłożony kamyczkami i obsadzony roślinkami. Napisz proszę, jak się wzięłaś za budowę swojego oczka?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agnieszko bardzo fajne uroczysko z kamieniami stworzyłaś. :roll:
Lilia śliczna, ale podlewaj ją mocno, gdyż na nowo upały, co by się nie obsypała za wcześnie.
Dziękuję za fotkę róży Nostalgia. ;:196
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju no to czekam i mam nadzieję że mnie nie ominiecie :!:
Kropelkona pw coś machnełam-widziałam w OBI taką pompę , która umieszczana jest w czymś podobnym do wiadra na to idzie pokrywa z otworami i układa się stertę kamyków a końcowy efekt to mini fontanna wytryskająca z kamieni i spływająca w ich głąb-ciekawe rozwiązanie do małych ogródków wilgoć w powietrzu, mokre kamienie i szum wody w jednym a mało roboty w montażu i w utrzymaniu czystości łatwe...szukaj czegoś co ci odpowiada najbardziej ;:196
Tajeczko moja lilija( a raczej lilie ale jeszcze nie rozkwitły) rośnie od wschodu tuż przy tarasie więc tak mocno tam nie grzeje ale podleje jak już będezie trzeba ;:196 dziękuję za tak wysoką notę :tan a nostalgie w rozkwicie pokażę jak tylko przestanie się wstydzić i wychyli płatki do słońca-wtedy mam nadzieję będzie śliczna :P :heja
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazekkolejny stojaczek mojego M pod różę on chyba po tym spotkaniu zaczyna mnie rozpieszczać(a może jak posłuchał ile Tadzio i Zosia zrobili w swoim ogrodzie to się wziął za upiększanie ;:224 )
a tu chcę prowadzić forsycję po łuku taka "ramka" dla ogrodowego widoczku
Obrazek Obrazek Obrazek
zaczyna kwitnienie moja Lawenda i liatra kłosowa też niedługo niebieskich kolorków nabierze (bardzo mi się podoba i nie sprawia żadnych kłopotów )
Obrazek Obrazek Obrazek
a na koniec takie oto zieloności
bukszpanowa kuleczka, migdałek odrasta po przycięciu i różowiutkie przyrosty wierzby
Obrazek Obrazek Obrazek
......... :wit :wit :wit :wit ..............miłego dnia
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No szalejesz kobieto :)
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj zawitałam dziś do Cibie po raz pierwszy i oglądałam Twój poczytania z iskrą w oku... cudnie Ci to wyszło...ja bym sie nie odjęła takiej budowli z kamienia... podziwiam.. wyszło wspaniale.. i źródełko, oczko....
Zachwyciły mnie też widoki na okolicę, to wspaniale mieszać w takim miejscu.. i mieć tyle miejsca na co dusza zapragnie... :)

A piwonie ciemne boskie... nie wiedziałam, że są takie ciemne.. ja mam szpaler też po babci, ale w kolorze różowym... za to Twoje to dopiero gwiazdy!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”