Szaleństwo ogrodowe Agusi
Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi
Śliczne kwiatki , spodobały mi się floksy i bardzo ładną masz begonie , datura też ślicznie zakwitła
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo oryginalna ta begonia. Nigdy takiej nie widziałam.
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Teresko - datura wczoraj była biała, dzisiaj różowa zdjęcie może jutro zrobię, dzisiaj już za ciemno
Liliowce zamówiłam u Evick, i były to
Orchid Candy
Night Embers
Entrapment
Moonlight Orchid
Red Rain
Tigerling
Apron Strings
Z wymianki z Orszulką dostałam wcześniej
Kwanso
Misendorfii
Siloan Baby Talk
I czekam jeszcze na dostawę
Romantic Rose
Artic Snow
Double Dream
Catherine Woodbury
Beata - cieszę sie ze podobają Ci sie moje kwiatki
Begonia zadziwiła mnie wielkością kwiatu i jej delikatną urodą
Datura, mimo że ma tylko jeden kwiat, pachnie niesamowicie, czuć ją na całym podwórku wieczorem
DZisiaj wypieliłam resztę rabat kwiatowych, i znowu kosiłam trawniki, a robiłam to w poniedziałek (część) i sprzątnęłam część cebuli, boję sie że jak zacznie padać to mi zgnije i zebrałam tam gdzie przeważnie woda stała
Wszystkim życzę
Wando - mam ją conajmniej trzeci rok i nie pamiętam skąd kupowałam
Liliowce zamówiłam u Evick, i były to
Orchid Candy
Night Embers
Entrapment
Moonlight Orchid
Red Rain
Tigerling
Apron Strings
Z wymianki z Orszulką dostałam wcześniej
Kwanso
Misendorfii
Siloan Baby Talk
I czekam jeszcze na dostawę
Romantic Rose
Artic Snow
Double Dream
Catherine Woodbury
Beata - cieszę sie ze podobają Ci sie moje kwiatki
Begonia zadziwiła mnie wielkością kwiatu i jej delikatną urodą
Datura, mimo że ma tylko jeden kwiat, pachnie niesamowicie, czuć ją na całym podwórku wieczorem
DZisiaj wypieliłam resztę rabat kwiatowych, i znowu kosiłam trawniki, a robiłam to w poniedziałek (część) i sprzątnęłam część cebuli, boję sie że jak zacznie padać to mi zgnije i zebrałam tam gdzie przeważnie woda stała
Wszystkim życzę
Wando - mam ją conajmniej trzeci rok i nie pamiętam skąd kupowałam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga widzę, że nieźle Cię wzięło
Ja jeszcze opieram się, ale kiedy widzę te cudowne kolory i falbanki, to nie jestem już taka twarda
Ja jeszcze opieram się, ale kiedy widzę te cudowne kolory i falbanki, to nie jestem już taka twarda
- agusia2410
- 500p
Iwonko - no ja się poddałam chorobie liliowcowej
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
O lwich paszczach powiem tylko, że sieją się całkiem dobrze Od kilku lat mam je ciągle. Kiedy wsadziłaś begonię (przecudną ) do nowej ziemi? Ja swoje przetrzymane w piwnicy sadzę na nowo na początku marca i od dawna obficie kwitną.
- agusia2410
- 500p
Ewa - przeważnie też wsadzałam begonie pod koniec lutego lub na początku marca, ale w tym roku mnie zaryło, i przypomniałam sobie o nich w połowie kwietnia, jak brałam mieczyki do przeglądu Miały już kiełki, wsadziłam ostrożnie do ziemii (przechowuje w kartoniku w trocinach same bulwy) i nie chciały długi czas ruszyć, stały w miejscu i już myślałam że nic z nich nie będzie :x ale w końcu ruszyły z "kopyta" i następne biorą się za kwitnięcie
- agusia2410
- 500p
Dzisiaj u mnie była piękna pogoda, troszkę popadało przed 6 rano, ale później przyszło słoneczko , w mig wysuszyło i do końca dnia słonecznie i gorąco oby tak dalej. Na jutro planujemy wozić słomę w małych kostkach, zjedzie sie rodzinka do pomocy, oby było jak dzisiaj
Wspaniałej niedzieli życzę wszystkim no i oczywiście
Wspaniałej niedzieli życzę wszystkim no i oczywiście
- agusia2410
- 500p
Jestem
Wczoraj wykonaliśmy plan w 100%
Lać zaczęło dopiero po 6 wieczorem jak jechaliśmy z ostatnią furą razem ze szwagierką siedziałyśmy na furze i zrobiliśmy sobie ścianę z pęczków więc byłyśmy suche ale reszta
Wieczorem musiałam ich jeszcze odwieźć do Brodnicy i wróciłam dopiero ok 23 i miałam wszystkiego dosyć
Dzisiaj wszystko mnie boli bo tempo mieliśmy zabójcze, ale w koło chodziły chmury i nie wiedzieliśmy kiedy nas sięgnie, ale sie udało
Wstawiam obiecane zdjęcie datury już po zmianie koloru, brzeg kwiatu jest trochę uszkodzony, bo wczoraj strasznie wiało a ja nie miałam czasu nawet na nią zerknąć, i teraz tak wygląda, na szczęście zapachowi który wydziela to nie przeszkadza
a to moje surfinie
Dzisiaj robię sobie wolne, tzn robię tylko to co naprawde muszę, na żadne pielenie, kopanie czy przesadzanie nie mam najmniejszej ochoty ;:22
Wczoraj wykonaliśmy plan w 100%
Lać zaczęło dopiero po 6 wieczorem jak jechaliśmy z ostatnią furą razem ze szwagierką siedziałyśmy na furze i zrobiliśmy sobie ścianę z pęczków więc byłyśmy suche ale reszta
Wieczorem musiałam ich jeszcze odwieźć do Brodnicy i wróciłam dopiero ok 23 i miałam wszystkiego dosyć
Dzisiaj wszystko mnie boli bo tempo mieliśmy zabójcze, ale w koło chodziły chmury i nie wiedzieliśmy kiedy nas sięgnie, ale sie udało
Wstawiam obiecane zdjęcie datury już po zmianie koloru, brzeg kwiatu jest trochę uszkodzony, bo wczoraj strasznie wiało a ja nie miałam czasu nawet na nią zerknąć, i teraz tak wygląda, na szczęście zapachowi który wydziela to nie przeszkadza
a to moje surfinie
Dzisiaj robię sobie wolne, tzn robię tylko to co naprawde muszę, na żadne pielenie, kopanie czy przesadzanie nie mam najmniejszej ochoty ;:22
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Surfinie widać, że dobrze karmione, bo obsypane całe kwiatami
A daturka też śliczna-muszę ją wreszcie gdzieś kupić, bo strasznie mi się podoba
A daturka też śliczna-muszę ją wreszcie gdzieś kupić, bo strasznie mi się podoba
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super, że zdążyliście! W Elblągu wczoraj kilka razy padało, a raz to nawet lało.
Surfinie cudne. Czy nie masz problemu z mszycą na nich? U mnie nawet na balkonie mszyca buszuje. Dopadła nawet cynię
Po tak pracowitej niedzieli należy Ci się przynajmniej dzień odpoczynku.
Surfinie cudne. Czy nie masz problemu z mszycą na nich? U mnie nawet na balkonie mszyca buszuje. Dopadła nawet cynię
Po tak pracowitej niedzieli należy Ci się przynajmniej dzień odpoczynku.
- agusia2410
- 500p
Dziekuje Iza
Wyjątkowo w tym roku nie mam mszyc na początku sezonu trochę się pojawiły, ale raz opryskałam i od tej pory nic a co roku to nie mogłam sobie dać z nimi rady, odpukać w niemalowane - oby tak dalej
Wyjątkowo w tym roku nie mam mszyc na początku sezonu trochę się pojawiły, ale raz opryskałam i od tej pory nic a co roku to nie mogłam sobie dać z nimi rady, odpukać w niemalowane - oby tak dalej
- agusia2410
- 500p
Dawid - surfinie podlewam florofitem, wiosną M był u producenta po odżywki na pola, i przywiózl mi całe zgrzewki
Datury ukorzenia moja Mama i od niej mam sadzonki, mam już dwie duże o żółtych kwiatach a w tym roku dostałam jeszcze dwie o różowych
Datury ukorzenia moja Mama i od niej mam sadzonki, mam już dwie duże o żółtych kwiatach a w tym roku dostałam jeszcze dwie o różowych