AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.5; I znowu WIOSNA !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.5; I znowu WIOSNA !!!

Post »

Aguś u CIebie to już wiosna i to w pełnym słowa znaczeniu. Pięknie a clematisowe dzwoneczki śliczne.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, ja natomiast pochwalę zawilce. Piękne kolory. W tym roku to moje ulubione: biały i niebieski :D :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta - dzięki. Kwiaty w tym sezonie tak szybko tylko dlatego że zimy tutaj nie było. WIęc i wegetacja wcześniej ruszyła. Szkoda tylko że teraz słonka strasznie mało...

Aga - dzięi. To jeden z wcześniej kwitnących powojników ;:108

Wandziu - ja w tym roku białe kwiaty będę miała w koszach :D ale i na rabatach ich nie brakuje :) Trawy tez dosadziłam na moich rabatach, albo tez i inne roślinki niekoniecznie trawy, ale na trawiaste wyglądające ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś jaki kolor będzie miała piwonia? Chyba najbardziej cieszymy się z niespodzianek,najdłuzej wyczekiwanych kwiatów,ja w tamtym roku czekałam na Elfe i doczekałam się jej kwitnienia ;:108
Bardzo ładnego masz clematisa,zresztą wszystkie masz śliczne i bujne ;:108
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu- piwonia powinna być różowa, bo kupowałam 'Sarah Bernhardt' - teraz się powinno okazać czy nie było pomyłki bo kupowałam w takim tanim sklepie, a u nich różne bywa z dokładnością oznaczeń ;:224
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Podreptalam zobaczyc czy moze moje piwonie pakami rzucily ale nic z tego ... na razie bujaja w gore. Tez jestem ciekawa czy zakwitnal w tym roku, bo to takie dostane i nie wiem czy dobrze je posadzilam tz staralam sie nie za gleboko ale to nigdy nie wiadomo co dla jakiego chabazia znaczy gleboko :twisted:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule - ja na pąki na mojej piwonii musiałam czekać 3 sezony ;:131 też już myślałam, że posadziłam ją za głęboko - rok temu nawet trochę w ziemi przy niej podłubałam żeby zobaczyć czy kłącze za bardzo ziemią nie nakryte :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W zeszlym roku takim sadzeniem 2 zalatwilam :twisted: dla mnie gleboko to 10 cm a plytko, to 5 :;230 Dopiero jak poczytalam, to to moje plytko i tak gleboko - pozniej kupilam juz taka sadzonke z liscmi i faktycznie wsadzilam tak jak rosla w doniczce tz z wystajacym kawalkiem bulwy i zakwitla mi po miesiacu.
Z Hostami zauwazylam ze jest podobny patent, jak sie je glebiej posadzi to strasznie wolno rosnal w sezonie.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule - ooo... z hostami mówisz to samo ??? Hmmm...to muszę swoje obejrzeć bo właśnie nie rosną mi tak jak bym sobie tego życzyła :lol: może za głęboko posadzone ???
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko mozliwe. W zeszlym sezonie dostalam od sasiadki takie wielkie karpy Host - 2 posadzilam tak ze wsadzilam rowno z gruntem a 2 troche glebiej mi sie wkopaly i wlasnie te dwie rosly tak sobie ... a w gruncie rzeczy ta sama odmiana i ta sama rabata.
Jak to zobaczylam, to wyciagnalam moja z bialym obrzezem, ktora taka strasznie mikra rosla i wkopalam ja z powrotem ale juz tak calkiem plytko - no i zaczela rosnac normalnie - czyli cos w tym musi byc.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule pisze:Wszystko mozliwe. W zeszlym sezonie dostalam od sasiadki takie wielkie karpy Host - 2 posadzilam tak ze wsadzilam rowno z gruntem a 2 troche glebiej mi sie wkopaly i wlasnie te dwie rosly tak sobie ... a w gruncie rzeczy ta sama odmiana i ta sama rabata.
Jak to zobaczylam, to wyciagnalam moja z bialym obrzezem, ktora taka strasznie mikra rosla i wkopalam ja z powrotem ale już tak calkiem plytko - no i zaczela rosnac normalnie - czyli coś w tym musi być.
Jule - biorę sobie do serca twoje obserwacje i doświadczenia i jak tylko przestanie lać, to zrobię przegląd moich host ! Mam słabość do tych właśnie biało zielonych - niektóre mam już dwa lata, więc i okazy powinny być z nich słuszne !
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Masz już w ogrodzie moc kolorów i kwiatów ;:oj Clematis 'Wesselton': jest świetny czy rośnie wysoko? Potrzebuję pnączy na gołą ścianę, ale raczej szybko rozrastających się ;:224
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aancyk - podają że ma się rozrastać 2 na 2 metry. Kupowałam sadzonkę ( i to niewielką ) w zeszłym roku wczesną wiosną. Do jesieni sporo podrósł ten clemek ;:108 Zresztą widać na fotce, że dorasta do końca ogrodzenia ( a płot ma chyba 1,8 m wysokości). Szybko jak przez jeden sezon.
Żeby ładnie kwitł w następnym sezonie trzeba go przyciąć po kwitnieniu ! W zeszłym roku dość mocno go ciachnęłam bo chciałam żeby się ładnie rozkrzewił ;:108
No i nie powtarza kwitnienia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”