Róże Georginii ( Alicji) cz.III
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże Georginii ( Alicji) cz.III
Niestety niefortunnie padło na mnie. Nic się nie stało, teraz muszę poszukać porządnych Leosi
Alu Falstaf zaszalał w tym roku Ma piękne kwiaty i ten kolor..
Alu Falstaf zaszalał w tym roku Ma piękne kwiaty i ten kolor..
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu, Majeczko pomyłki wszędzie się zdarzają.Wszędzie pracują ludzie.A przy dużych ilości wysyłanych róż ,wszystko może się zdarzyć.
Aniu,Monisiu Falstaf trzeci sezon to w końcu do czegoś zobowiązuje.Jest trochę za wysoki do pozostałych róż i teraz po kwitnieniu trochę niżej go ciachnęłam.Zobaczę jak zareaguje.
Aniu,Monisiu Falstaf trzeci sezon to w końcu do czegoś zobowiązuje.Jest trochę za wysoki do pozostałych róż i teraz po kwitnieniu trochę niżej go ciachnęłam.Zobaczę jak zareaguje.
- Georginia
Pokażę moje Edeny,przynajmniej z taka nazwą kupiłam.Pochodzą z dwóch rożnych źródeł.Ale różnią się kwiatkami .W końcu nie wiem czy to te same róże czy coś innego.
Eden Rose
kwiaty do końca się się nie rozwinęły i bieleją w miarę przekwitania.
Drugi zupełnie inny
Eden Rose
Eden Rose
kwiaty do końca się się nie rozwinęły i bieleją w miarę przekwitania.
Drugi zupełnie inny
Eden Rose
-
- 1000p
Alu wydaje mi się, ze to dwie inne róże. One wyraźnie są różnią, kolorem i kształtem kwiatów. Stawiam na Polaris Royal Zobacz jeszcze w wątku o Edenkach
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0&start=98
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0&start=98
Pozdrawiam Monika
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Mi się też wydaję że możesz mieć Palaris Royale - ona ma kwiaty kremowe. Gdzie go kupiłaś?
- Georginia
Moni dziękuję na namiary na wątek o Edenkach.
Gosiu właśnie dzisiaj byłam u Szmita i przejrzałam róże u niego,które są w sprzedaży.Okazało się że ma dwie odmian.Jedna z nazwą 'Eden Rose ' i drugą z nazwą 'Eden' Widocznie kupiłam tą drugą.Przyznam że nie zwróciłam wtedy uwagi .Eden to Eden. Nie wiem jaką ma Monika-Rozeta bo wtedy też dla niej kupowałam.Może i dobrze bo teraz mam trzy Edenki.Tylko Red Eden Rose od wiosny wyrósł na 20 cm.Rośnie skokami.Wypuścił pęd na 10 cm i stał 1,5 m-ca.Później dał czadu znowu 10 cm i poszalał bo wypuścił 1 pączek kwiatowy który mu skasowałam.Teraz znowu stoi i się zastanawia co dalej robić.Posadziłam go z tyłu rabaty bo podobno to róża pnąca.
Moja Eden Rose kupiona w Rosarium./ta z różowym śr. na zdjęciu /
Gosiu właśnie dzisiaj byłam u Szmita i przejrzałam róże u niego,które są w sprzedaży.Okazało się że ma dwie odmian.Jedna z nazwą 'Eden Rose ' i drugą z nazwą 'Eden' Widocznie kupiłam tą drugą.Przyznam że nie zwróciłam wtedy uwagi .Eden to Eden. Nie wiem jaką ma Monika-Rozeta bo wtedy też dla niej kupowałam.Może i dobrze bo teraz mam trzy Edenki.Tylko Red Eden Rose od wiosny wyrósł na 20 cm.Rośnie skokami.Wypuścił pęd na 10 cm i stał 1,5 m-ca.Później dał czadu znowu 10 cm i poszalał bo wypuścił 1 pączek kwiatowy który mu skasowałam.Teraz znowu stoi i się zastanawia co dalej robić.Posadziłam go z tyłu rabaty bo podobno to róża pnąca.
Moja Eden Rose kupiona w Rosarium./ta z różowym śr. na zdjęciu /
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Dawno nie zaglądałam Tymczasem Twoje róże cieszą oczy, z przyjemnością je podziwiam.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jak to trzeba zwracać uwagę na całą nazwę a nie tylko na kawałek.
Moje Edeny oskubuję co jakiś czas i niech przybierają na szerokość i w korzenie, i nawet to im dość dobrze idzie, może za rok zakwitną.
Moje Edeny oskubuję co jakiś czas i niech przybierają na szerokość i w korzenie, i nawet to im dość dobrze idzie, może za rok zakwitną.
- Georginia
Ewuś tylko dużo róż to taka pułapka.Róże przekwitają i trochę ich nam brakuje przez jakiś czas.Ale zaraz powtórne kwitnienie.
Majeczko do tego że były dwie nazwy doszłam dopiero teraz .Trudno przejrzeć wszystkie róże jakie stoją w ofercie.Tym bardziej że pomyłki też się w szkółkach zdarzają.Ostatnio cała partia /ok. 30 szt/miała etykietę Comte de Chambord a po kwiatach poznałam że to Jacques Cartier..Dla pracownika też raczej nie ma większego znaczenia czy napisze na zawieszce Eden czy Eden Rose.
Majeczko do tego że były dwie nazwy doszłam dopiero teraz .Trudno przejrzeć wszystkie róże jakie stoją w ofercie.Tym bardziej że pomyłki też się w szkółkach zdarzają.Ostatnio cała partia /ok. 30 szt/miała etykietę Comte de Chambord a po kwiatach poznałam że to Jacques Cartier..Dla pracownika też raczej nie ma większego znaczenia czy napisze na zawieszce Eden czy Eden Rose.
- Georginia
Baronesse, pęd a na nim ok. 30 pąków.Posadzona jesienią,dobrze przetrwała zimę i teraz sobie świetnie radzi.
Baronesse
Botticelli,jestem nią zachwycona,posadzona jesienią.Prawie cały czas kwitnie.Na razie krzaczek ok. 30 cm.Nie wrażliwa na słońce i deszcz.Kolor ma koralowy.
Baronesse
Botticelli,jestem nią zachwycona,posadzona jesienią.Prawie cały czas kwitnie.Na razie krzaczek ok. 30 cm.Nie wrażliwa na słońce i deszcz.Kolor ma koralowy.
-
- 1000p
Jestem ciekawa jak na żywo wygląda kolorek Botticelli. Bardzo ładna róża i taka po mojemu bo nie za wysoka
Pozdrawiam Monika
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Alicjo, podziwiam Twoje piękne róże
Botticelli ma dokładnie taki kolor jak na zdjęciu. Myślałam, że ona ma mniejsze kwiaty, a tu niespodzianka
kwiaty są całkiem spore.
Baronesse bardzo mi się podoba.
Botticelli ma dokładnie taki kolor jak na zdjęciu. Myślałam, że ona ma mniejsze kwiaty, a tu niespodzianka
kwiaty są całkiem spore.
Baronesse bardzo mi się podoba.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Fajna ta Botticelli, nowa Meilandka ciekawe jak będzie u nas rosła, kolor ma śliczny.