Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

na giełdę się wybierasz w weekend, powiadasz? ;:224
no to jakby co to daj mi znać o której byś się tam wybierała to też podjadę.....samej mi się nie chce ;:131
a Werka i Grzes nie chcą tam iść odkąd ich tam zabrałam......bo się boją, że zbankrutują a jeszcze mają troszkę mieszkania do urządzenia ;:306
jej zdjęcia sierpniowe.....cuuudowne...... ;:167
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uwielbiam te zdjęcia z lipca i z sierpnia ogród jest już dojrzały mimo tego codziennie nas zaskakuje czymś nowym :D
wtedy najwięcej spędzamy w nim czasu wiedząc że już nadchodzi jesień
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Ależ piękne te Twoje róże,Robaczku ;:108
Przy lekturze wątku natknąłem się na fotki jarzmianek /tyz piykne :!: / w tym białej :!:
Bardzo ładna ;:333
Pozdrawiam,
SŁA
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Kasiu, dziękuję za wyczerpujące informacje. Ciągle zmagam się z przykrą przypadłością: nie jestem w stanie zdecydować się na kilka odmian i z nich tworzyć grupy ;:185 Zachowuję się jak w wierszu "Osiołkowi w żłoby dano..." albo jeszcze gorzej. Ta piękna i tamta cudna, no i tą muszę mieć koniecznie itd. itp. W rezultacie mam po 1 sztuce różnych roślin i odmian może imponująco dużo, za to efekt kiepski ;:108 U Ciebie jest bogato i cudnie właśnie dlatego, że masz grupy, które robią piorunująco piękne wrażenie :D Twój ogródek i Aguniady powinnam mieć na "szybkim wybieraniu", szczególnie podczas robienia zakupów. Pocieszam się, że człowiek uczy się całe życie, a ja zrobiłam już dwa milowe kroki: 1). odkryłam FO, skarbnicę informacji i inspiracji oraz 2). uświadomiłam sobie jakie błędy robię (przynajmniej część). Tymczasem popatrzę jeszcze sobie na twoje śliczne ścieżki :lol:
Pozdrawiam, Ejka
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

http://farm8.staticflickr.com/7315/1231 ... e903_b.jpg

Kasiu, na tej fotce pierwszy raz widzę Aphrodite w pełnej krasie. Dopiero tutaj widać całe jej piękno, delikatność..... i siłę. Że też o niej nie pomyślałam. ;:223 A teraz "po ptokach". Zazdroszczę Ci tej giełdy i związanych z nią możliwości i drobnych (bądź nie :D ) przyjemności.
U mnie mrozy i śniegi nadal. Róże zielone. ;:215
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Patrzę i szlocham z zazdrości :D Tym razem nie tylko róże, ale hortensje jak wata cukrowa szarpią moje samozadowolenie :D Twardka będę, sadzę następne, kiedy tylko przyjdą :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Martuś, planuję jechać koło 8.30, daj znać czy się wybierzesz :wit Na giełdzie trzeba mocno się pilnować, żeby nie pójść z torbami ;:306
Ula, ja latem przesiaduję w ogrodzie do wieczora, nawet przy lampce czytam na sofie ;:131 O jesieni bynajmniej nie rozmyślam ;:224
Sławku, dziękuję!Jarzmianki to moje ubiegłoroczne odkrycie, zakochałam się w nich bez reszty! w tym roku będę sadzić kolejne, cudownie uzupełniają rabaty różane ;:173 Pozdrawiam!
Ejka, to niestety bolączka każdego z nas. Staram się sadzić grupami róże, ale dopiero od niedawna. Zasadniczo chciałam zgromazić wszystkie naj?a potem dokupić te najlepsze i dosadzać. Problem w tym, że tych naj?uzbierało się ponad 180 odmian, a krzaczków prawie 2 razy tyle i już nie mam gdzie sadzić ;:145 Jednak efekt grupowych nasadzeń jest zdecydowanie lepszy. Jeśli zakładałabym różankę teraz, sadziłabym min. 3 sztuki z odmiany. Przemyśl to, naprawdę warto ;:108 Forum i doświadczenia ogrodników, którzy sadzą i hodują róże od lat są bezcenne, ja też temu zawdzięczam moją różankę i wiele pomysłów na nasadzenia. Super, że do nas trafiłaś ;:196
Constancjo droga, Aphrodite jest żelazna, myślę, że byłabyś z niej zadowolona. Nic straconego, jest idealna do donicy :wink:
Bardzo się cieszę, że na razie wszystko dobrze z różami u Ciebie, oby tak dalej! Latem przylecę na miotle zobaczyć tą różankę?. ;:224
Ewa, nie szlochaj ;:168 Ty masz bajeczną kalinę z irysami, która przyprawia mnie o szybsze bicie serca ;:226
Na pociechę dla Ciebie, nasza ulubienica:

Obrazek

I coś jeszcze z sierpniowego ogrodu?

Obrazek

Obrazek

Novalis - rośnie już u Constancji ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to cudeńko wysieję w sobotę :D
W ubiegłym roku siałam w styczniu, ale myślę, że i tak zdąży sięgnąć karniszy do maja :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Kobea prześliczna wysiałam raz białą była śliczna i mistrz wspinaczki z niej wyśmienity ;:333
różyczki - superaśne ;:215
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

aha no to spoko :D a wybiorę się a jak......pewnie tam dojadę i dojdę koło albo przed 9 ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Otrę łzy, ale tylko na chwilę. Mam tylko jedną ND, a Ty sto tysięcy ;:145
Powodów do rozpaczy mogę znaleźć całe mnóstwo ;:306
Dziecko, będąc w mieście powiatowym na komisji wojskowej, dostało ode mnie listę nasion-jest tylko kobea. Jutro sieję :D A dziecko jak najbardziej nadaje się do wojska :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dołączam się do Constancji, Aphrodite jest niesamowita :shock: ale u mnie jeszcze lista otwarta,więc ją zapiszę ;:170 Kobea u mnie drugi rok zakupiona. W tamtym nie zdążyła zakwitnąć, w tym wysieję ją wcześniej ;:108
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Novalis - rośnie już u Constancji ;:196
Rośnie, rośnie....... ale jakoś inaczej wygląda. :;230

;:196 ;:196 ;:196 Nie mogę się już doczekać kiedy to wszystko zakwitnie. ;:65
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, poczekaj z siewem do soboty, kalendarz ogrodniczy tak podpowiada, a te nasionka bywają kapryśne :wink:
ND nie mam sto tysięcy, niestety tylko 12 :D
Tania siła robocza przyda Ci się wiosną, dobrze, że masz w domu duże chłopaki ;:215
Marta, do zobaczenia :wit
Ula, oby dobrze rosła! jak już wystartuje, to pójdzie piorunem do góry ;:172
Nifredilku, ja siałam w zeszłym roku pod koniec stycznia i zakwitła końcem lipca. Warto wysiać ją wcześniej ;:108 Aphrodite niezmiennie polecam!
Constancjo, byle był zielony :D Ja też czekam na Twoje różane rabatki z niecierpliwością! Oby nasze sabatowe czary zadziałały ;:197
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pomarudzić sobie nie można? ;:306
Dzięki za podpowiedź. Sama nie korzystam z kalendarza, ale nie widzę powodu, dla którego nie mogłabym spróbować. Mam jeszcze begonię. Nic się nie stanie, jeśli poczekam jeszcze kilka dni.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek moje ostrogowce to też młodziaki od Ewuni, specjalnie zostawiłam żeby nasionka dojrzały i wysiewałam, do jesieni wyrosło mnóstwo ładnych siewek , nawet między różami, szałwią i lawendą, wiosną będę wybierać chyba widelcem ;:306
Kobei już nie sieję bo mam dość samych tylko liści, ale inne jak najbardziej i dobrze że doczytałam żeby zaczekać do soboty, ostatnio nie zaglądałam do kalendarza ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”