Begonia bulwiasta cz.2
Re: Begonia bulwiasta cz.2
Jolu złamane przy samej bulwie zrobię tak jak poradziłaś przykryję folią albo szklanką zobaczymy co z tego będzie pozdrawiam
Kasia
Kasiu. Tylko do ukorzenienia nie trzymaj na słońcu bo zwiędną. Na pewno uratujesz. Nie wiem, czy widziałaś, wcześniej, na dwunastej stronie, wstawiłam fotki w ten sposób ukorzenionej begonii, wzięłam sobie pędy z bulwy od mojej babci.
Dzięki Jolu jak na razie przeniosłam je na północ zobaczymy czy się przyjmą jak nie to trudno pozostałe rosną w oczach niezłe krzaczory juz mam pozdrawiam
Kasia
Jak wasze begonie? Ja już dziś przesadziłam do dużych doniczek trzy sztuki, bo ciasno im było w maleńkich dziesiątkach. Reszta jeszcze postoi.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moja nawet nie myśli nosa wystawiać.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja czekam na pączki kwiatowe bo wyrosły całkiem całkiem. Nie są za wielkie ani za małe myślę w sam raz jak na ten moment. Tylko te zwisające jakieś takie wysokie no ale liczę, że później zaczną zwisać .
Mariola. Zaglądałaś do niej? Twarda, zdrowa? Wypuściła korzonki?
Ewelinko. Moje zwisające też pożałowania godne. Kilka małych listków na cienkich patykach. Do pączków chyba jeszcze daleko. Byle za miesiąc były.
Ewelinko. Moje zwisające też pożałowania godne. Kilka małych listków na cienkich patykach. Do pączków chyba jeszcze daleko. Byle za miesiąc były.
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Nie zaglądałam jeszcze do niej.otojolka pisze:Mariola. Zaglądałaś do niej? Twarda, zdrowa? Wypuściła korzonki?
Ma chyba za zimno.
Stoi na działce w nieogrzewanym pokoju
na domiar bardzo wieje od okna
a stoi na parapecie.
Jutro zajrzę do niej i jeżeli coś puszcza
zabiorę ją jednak do domu na kilka dni.
Niestety zima wróciła. Tulipany kwitną ale dla begoni może być zimno.
- kitcar
- 100p
- Od: 3 sie 2014, o 16:04
Mam pytanie
Moje begonie(poszalałem i kupiłem 20szt ) zakopane w donicach w ciemnej ale ciepłej piwnicy ok.20 stopni, czy jak sie pojawią mogę przenieść do widnego ale zimnego(teraz 10 stopni) garażu.
Moje begonie(poszalałem i kupiłem 20szt ) zakopane w donicach w ciemnej ale ciepłej piwnicy ok.20 stopni, czy jak sie pojawią mogę przenieść do widnego ale zimnego(teraz 10 stopni) garażu.
Pozdrawiam Paweł
W niebie mnie nie chcą,w piekle boją się że nim zawładnę.
Dlatego jestem na tym forum.
Oczywiście. Będą szły wolniej. Niedługo zrobi się cieplej. Będą zahartowane i będą rosły krępe i ładne. Oczywiście jeżeli będzie tam jasno. Moje stoją na parapecie na klatce w 10 stopniach i są śliczne. Później wstawię fotki.
- Pawel42
- 500p
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witam.Ja dzisiaj nabyłem 5 sztuk tej begonii ponieważ jeszcze tej nie miałem.Czy macie doświadczenie z jej uprawą? Tzn.kwiat jej rzeczywiście odpowiada temu zdjęciu z kapersa?
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
- kitcar
- 100p
- Od: 3 sie 2014, o 16:04
@otojolka
Jasno jest bo okno duze.Czekac na liście czy przenosić jak kły sie pokażą?
Jasno jest bo okno duze.Czekac na liście czy przenosić jak kły sie pokażą?
Pozdrawiam Paweł