![;:3](./images/smiles/slonko2.gif)
Mój balkon ---->Moja kolorowa oaza :) *cz.3*
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój balkon ---->Moja kolorowa oaza :) *cz.3*
Dziękuje uprzejmie Madziu za przydatne porady,życzę powodzenia w sadzonkowaniu roślin ![;:3](./images/smiles/slonko2.gif)
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Alenko poradz mi proszę kupiłam sadzoneczki pelargonii vancuwer są nie dużych doniczkach w dość zbitej ziemi jak myślisz rozsadzić je przed zimą do większych doniczek i zmienić ziemię czy już ich nie ruszać?
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wyjmij może z doniczki i zobacz jak bryła korzeniowa, jak bardzo rozrośnięta, to bym przesadziła do troszkę większej doniczki i tyle ![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia ![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Moje wątki
- gosiiiaczek
- 500p
- Od: 11 sty 2011, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiękne masz te fuksje...mi za każdym razem mszyca włazi ![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
- Alenka
Meluzyna , Iwek proszę bardzo
Gosiaczku dobry środek i będzie po mszycy..Ja w tym roku mszycy w ogóle nie widziałam, mączlika może z dwa razy i to pojedyncze sztuki..I to podejrzewam, że został przyniesiony z jakąś zakupioną fuksją![super ;:333](./images/smiles/thumbsup.gif)
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Gosiaczku dobry środek i będzie po mszycy..Ja w tym roku mszycy w ogóle nie widziałam, mączlika może z dwa razy i to pojedyncze sztuki..I to podejrzewam, że został przyniesiony z jakąś zakupioną fuksją
![super ;:333](./images/smiles/thumbsup.gif)
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia ![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Moje wątki
Moje wątki
- gosiiiaczek
- 500p
- Od: 11 sty 2011, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To się chyba skuszę w przyszłym roku i spróbuję jeszcze raz ![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Piękna kolorowa oaza, zachwycam sie pelargoniami i fuksjami. Patrząc na Twoje nabieram ochoty na kolejne podejście do fuksji.
Próbowałam 2-3 razy zimować je w domu, ale zawsze kończyło się to klapą, dlatego fuksje traktowałam jako rośliny jednoroczne... W tym sezonie mam tylko 3 , ale spróbuję po raz kolejny![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
A pelargonii kilka gatunków już mam na liście zakupowej na przyszły sezon...
Może otworzysz wątek sprzedażowy???![brawo ;:63](./images/smiles/smile071.gif)
Próbowałam 2-3 razy zimować je w domu, ale zawsze kończyło się to klapą, dlatego fuksje traktowałam jako rośliny jednoroczne... W tym sezonie mam tylko 3 , ale spróbuję po raz kolejny
Może otworzysz wątek sprzedażowy???
![brawo ;:63](./images/smiles/smile071.gif)
- Kirunia
- 200p
- Od: 25 sie 2013, o 14:40
Jak tam się czują Madziu Twoje fuksje i pelargonie?
Opisałaś wcześniej jak przycinasz je na zimę, a czy obrywasz też wszystkie listki tak jak to robią niektórzy?
Moje rośliny cały czas stoją na dworku, kwitną dalej, tylko kolor kwiatów coraz mniej intensywny. Żal mi będzie je obcinać![cryy ;:145](./images/smiles/crybaby.gif)
![;:7](./images/smiles/hello.gif)
Opisałaś wcześniej jak przycinasz je na zimę, a czy obrywasz też wszystkie listki tak jak to robią niektórzy?
Moje rośliny cały czas stoją na dworku, kwitną dalej, tylko kolor kwiatów coraz mniej intensywny. Żal mi będzie je obcinać
![cryy ;:145](./images/smiles/crybaby.gif)
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
Alenko
Jak się mają Twoje przedszkolaczki?
Pięknego weekendu życzę![;:3](./images/smiles/slonko2.gif)
![kisss ;:197](./images/smiles/kisss.gif)
Jak się mają Twoje przedszkolaczki?
Pięknego weekendu życzę
![kisss ;:197](./images/smiles/kisss.gif)
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- Alenka
Witajcie
Troszkę jestem zalatana, na nic nie mam czasu, ale Wasze posty zmotywowały mnie do zrobienia zdjęć
Znajdziesz swój złoty środek
Z tym zimowaniem tak jest..jest kilka sposobów i nie zawsze każdy się sprawdza, dlatego warto próbować
U mnie też nie zawsze każda przeżywa zimę, dlatego w tym roku robię sadzonki, żeby się zabezpieczyć
Poza tym wynoszę wszystkie fuksje do ciemnej piwnicy, bo ta metoda mi się najlepiej sprawdziła..w domu chyba zabijam je nadmierną troską
Wątek sprzedażowy? Może o tym pomyślę,boję się tylko, że nie ogarnę tego wszystkiego przy moim tempie życia...ale jeśli coś Ci się spodoba, możesz zawsze napisać..wysyłam cięte i ukorzeniam jeśli ktoś chce
maadro kochana..przedszkolaki mają się super..nawet troszkę jestem zła, że szybko rosną, bo spodziewałam się, że będą miały wolniejsze tempo, a tu już przydałoby się przyciąć
W takim tempie, ja nie wiem jak się pomieszczą na parapecie
Troszkę zdjęć zrobionych na szybko..I przy okazji pytanie...jak ciąć?jak tu ciąć?
![Obrazek](https://lh4.googleusercontent.com/-oviMWQCL6uI/VDr8kcb8DQI/AAAAAAAACTw/3Qh1Uw8Jhhw/s646/p-DSCN4040.JPG)
![Obrazek](https://lh3.googleusercontent.com/-tm6U7O9KHUA/VDr8XGh816I/AAAAAAAACTU/4phvb32ti44/s646/DSCN4035.JPG)
![Obrazek](https://lh3.googleusercontent.com/-RsE1uq8M_U4/VDr8XAsIjXI/AAAAAAAACTQ/jVJt9UWkcWY/s646/DSCN4036.JPG)
![Obrazek](https://lh3.googleusercontent.com/-DotooNUWXJo/VDr8XeMfoRI/AAAAAAAACTY/A5Tan-652PA/s646/DSCN4037.JPG)
![Obrazek](https://lh4.googleusercontent.com/-hL1uy1APwh4/VDr8YIpVh2I/AAAAAAAACTg/fMl_rjwCsUk/s646/DSCN4038.JPG)
![Obrazek](https://lh3.googleusercontent.com/-MAmj2KMI1vA/VDr8eDiMBJI/AAAAAAAACTo/6UjYPQH-3ug/s646/b-DSCN4039.JPG)
Dobranoc![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
Troszkę jestem zalatana, na nic nie mam czasu, ale Wasze posty zmotywowały mnie do zrobienia zdjęć
![super ;:333](./images/smiles/thumbsup.gif)
Próbuj, próbuj...wartogosiiiaczek pisze:To się chyba skuszę w przyszłym roku i spróbuję jeszcze raz
![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
![vic :uszy](./images/smiles/uszy.gif)
Dziękujęizary pisze:Piękna kolorowa oaza, zachwycam sie pelargoniami i fuksjami. Patrząc na Twoje nabieram ochoty na kolejne podejście do fuksji.
Próbowałam 2-3 razy zimować je w domu, ale zawsze kończyło się to klapą, dlatego fuksje traktowałam jako rośliny jednoroczne... W tym sezonie mam tylko 3 , ale spróbuję po raz kolejny
Może otworzysz wątek sprzedażowy???
Z tym zimowaniem tak jest..jest kilka sposobów i nie zawsze każdy się sprawdza, dlatego warto próbować
![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
![rozgląda ;:204](./images/smiles/shifty.gif)
![hmm ;:131](./images/smiles/blush.gif)
Wątek sprzedażowy? Może o tym pomyślę,boję się tylko, że nie ogarnę tego wszystkiego przy moim tempie życia...ale jeśli coś Ci się spodoba, możesz zawsze napisać..wysyłam cięte i ukorzeniam jeśli ktoś chce
![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
Tak, Kiruniu, obrywam wszystkie listki..też mi żal będzie obcinać, cały czas kwitną i widzę,że rosną jak szalone, jakby im w ogóle nie przeszkadzały wahania temperaturKirunia pisze:Jak tam się czują Madziu Twoje fuksje i pelargonie?![]()
Moje rośliny cały czas stoją na dworku, kwitną dalej, tylko kolor kwiatów coraz mniej intensywny. Żal mi będzie je obcinać
![Shocked :shock:](./images/smiles/icon_eek.gif)
maadro kochana..przedszkolaki mają się super..nawet troszkę jestem zła, że szybko rosną, bo spodziewałam się, że będą miały wolniejsze tempo, a tu już przydałoby się przyciąć
![o-ścianę ;:223](./images/smiles/wallbash.gif)
![ojoj ;:oj](./images/smiles/ojoj.png)
Troszkę zdjęć zrobionych na szybko..I przy okazji pytanie...jak ciąć?jak tu ciąć?
Dobranoc
Moje wątki
Moje wątki
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
Madziu Alenko
U Ciebie same wspaniałości
i faktycznie żal cokolwiek ciąć.
Aż się prosi, żeby lato i taka jak w tym roku piękna jesień trwały cały rok.
Ale, że to nierealne, Administracja Osiedla powinna takie ozdoby miasta jak Twój balkon nagradzać i założyć u Ciebie rozsuwane maksymalnie okna. Miałabyś całorocznie dostępny balkon, doskonałą przechowalnię dla roślin, ale i kwitłyby tak długo jakby im sił wystarczyło.
No tak... też nierealne.
Echh. Ale pomarzyć można, a nawet trzeba.
Dla mnie jesteś wzorem do naśladowania i dziękuję Ci za to, bo miałam wspaniałą letnią przygodę jak nigdy dotąd w moim długim życiu.![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
U Ciebie same wspaniałości
![;:226](./images/smiles/wub.gif)
Aż się prosi, żeby lato i taka jak w tym roku piękna jesień trwały cały rok.
![gwizdanie ;:224](./images/smiles/whistling.gif)
![gwizdanie ;:224](./images/smiles/whistling.gif)
Ale, że to nierealne, Administracja Osiedla powinna takie ozdoby miasta jak Twój balkon nagradzać i założyć u Ciebie rozsuwane maksymalnie okna. Miałabyś całorocznie dostępny balkon, doskonałą przechowalnię dla roślin, ale i kwitłyby tak długo jakby im sił wystarczyło.
No tak... też nierealne.
![;:303 ;:303](./images/smiles/0clapping.gif)
Dla mnie jesteś wzorem do naśladowania i dziękuję Ci za to, bo miałam wspaniałą letnią przygodę jak nigdy dotąd w moim długim życiu.
![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
Ach, przepiękne kwiaty, te pełne fuksje fantastyczne... ![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Jak cudownie nadal u Ciebie Madziu!!!!
Kto tam mówi o jesieni czy jakiejś tam zimie
U Ciebie króluje nadal lato. Piękny balkon i piękne rośliny
Ta różowo-pudrowa fuksja ma niezwykły kolor kwiatów.
PIEKNY!
Tobie żal będzie ciąć a mnie żal jest obrywać pąki kwiatowe u pelargoni.
Niemal wszystkie jakie mam to otrzymane od Was sadzonki i powinnam je oszczędzać,pozwolić im rosnąć a ja nie umiem się oprzeć i pozwalam im kwitnąć by jeszcze złapac kilka radosnych kolorów.
Eh łapię ostatnie radosne chwile ale Tobie Madziu nie zazdroszczę uczucia jak już będziesz musiała zacząć ciąć te pięknotki!
![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
Kto tam mówi o jesieni czy jakiejś tam zimie
![Shocked :shock:](./images/smiles/icon_eek.gif)
U Ciebie króluje nadal lato. Piękny balkon i piękne rośliny
![poklon ;:180](./images/smiles/notworthy.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Ta różowo-pudrowa fuksja ma niezwykły kolor kwiatów.
PIEKNY!
Tobie żal będzie ciąć a mnie żal jest obrywać pąki kwiatowe u pelargoni.
Niemal wszystkie jakie mam to otrzymane od Was sadzonki i powinnam je oszczędzać,pozwolić im rosnąć a ja nie umiem się oprzeć i pozwalam im kwitnąć by jeszcze złapac kilka radosnych kolorów.
Eh łapię ostatnie radosne chwile ale Tobie Madziu nie zazdroszczę uczucia jak już będziesz musiała zacząć ciąć te pięknotki!
![tuli ;:168](./images/smiles/hug.gif)
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Moje już dawno przycięte...a Twoje szaleją z kwitnieniami ![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Kwitną jakby lato było w pełni,ale moje też pięknie jeszcze kwitną ![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki