Pierwszy storczyk,początki kolekcji - opieka nad storczykami,problemy
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak najbardziej normalne. Większość z nas tak zaczynała. Albo od storczykowego prezentu, albo od zakupienia kwitnącego dla dekoracji. Zachwyt nad pięknem storczyków powoduje apetyt na następnego. I w ten sposób popadamy w storczykomanię.
A więc witaj w gronie zakręconych pozytywnie storczykomaniaków. ;-)
A więc witaj w gronie zakręconych pozytywnie storczykomaniaków. ;-)
nie wiem czy aż kolekcję- mam ograniczone terytorium ale mam już drugiego kwiatka! zabrałam(za przyzwoleniem oczywiście)dogorywającą cambrię koleżance. spróbuję się na niej czegoś nauczyć oczywiście przy pomocy tutejszych forumowiczów w kwiatkach znalazłam już 2 szkodniki: mam nadzieję, ze nie namieszają za bardzo... - a tak wygląda cambria. pozdrawiam
Witaj, Alastor
Ale cudne kociaki... I kwiaty też:) ...
Adiano, cieszę się, że Wy też tak robicie...to znaczy zaglądacie ludziom w oknach.... jest nas więcej:) .
Rzecz jasna, nie zajmuję się podglądactwem a jedynie wyszukiwaniem i podziwianiem storczyków.... Czasami specjalnie robię spacer w okolice domu, w którego okna stoi z 10 pięknych, kwitnących phalenopsisów. Stoję i patrzę...
Mam nadzieję, że gospodarze nie zadzwonią po służby porządkowe ;:91
Pozdrawiam
Ale cudne kociaki... I kwiaty też:) ...
Adiano, cieszę się, że Wy też tak robicie...to znaczy zaglądacie ludziom w oknach.... jest nas więcej:) .
Rzecz jasna, nie zajmuję się podglądactwem a jedynie wyszukiwaniem i podziwianiem storczyków.... Czasami specjalnie robię spacer w okolice domu, w którego okna stoi z 10 pięknych, kwitnących phalenopsisów. Stoję i patrzę...
Mam nadzieję, że gospodarze nie zadzwonią po służby porządkowe ;:91
Pozdrawiam
Ania
Madziku napisałam "dogorywająca" ponieważ niepokoją mnie pomarszczone listki w nowych "odnóżkach"(tym czymś co jak urośnie zostanie pseudobulwą)- doczytałam już, że prawdopodobnie został przesuszony...
któryś szkodnik już nadgryzł listek cambrii- za karę nie mają wstępu do pokoju:)
a co do podglądania....to sąsiadka z parteru ma białego falka w oknie- podziwiam go dyskretnie jak wracam z zakupów:)
pozdrawiam
któryś szkodnik już nadgryzł listek cambrii- za karę nie mają wstępu do pokoju:)
a co do podglądania....to sąsiadka z parteru ma białego falka w oknie- podziwiam go dyskretnie jak wracam z zakupów:)
pozdrawiam
alastor,pomarszczone listki młodych przyrostów nie koniecznie są wynikiem przesuszenia,u mnie tak sie dzieje jak maja zbyt wilgotno ,zapytaj koleżankę jak podlewała,całość wygląda ok.
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
choroba postępuje do moich dwóch storczyków dołączyły kolejne dwa
1.
2.
jak widać, kwiatek jest uszkodzony- na szczęście tylko mechanicznie.
a mój pierwszy falek przeżył kąpiel oczywiście jest fotorelacja
tak natomiast wyglądają wszystkie storczyki razem. wiem, że jest ich mało i że nie są tak okazałe jak kwiatki innych forumowiczów, ale i tak jestem zadowolona
ps.paskudny mam widok przez okno, nie?
1.
2.
jak widać, kwiatek jest uszkodzony- na szczęście tylko mechanicznie.
a mój pierwszy falek przeżył kąpiel oczywiście jest fotorelacja
tak natomiast wyglądają wszystkie storczyki razem. wiem, że jest ich mało i że nie są tak okazałe jak kwiatki innych forumowiczów, ale i tak jestem zadowolona
ps.paskudny mam widok przez okno, nie?
pozdrawiam
Magda
Magda