Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon cz.2 (2015r.)
- PaulaPola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon cz.2
No no, ja tam raczej pomidorów NN nie uprawiam, ale te... Cudeńka A jakby tę sakiewkę z jakimś żółtym skrzyżować? Jakby te plenność uzyskać, ale w innym kolorze? No ale to już nie zadanie dla mnie, tak mi się tylko zamarzyło
pomidor Adonis
pokrój wątły, długie międzywęźla, mało kwiatów w gronie i ciężko się zapylają więc trzeba uważać, owoce dość duże, skórka cienka, miękkie ale długo się przechowują, bardzo podatne na skaleczenia, jesienią mająa tendencję do pękania
Proszę o zaczynanie zdań wielką literą. ( Regulamin forum- pisanie poprawną polszczyzną) Moderator- jokaer.
pokrój wątły, długie międzywęźla, mało kwiatów w gronie i ciężko się zapylają więc trzeba uważać, owoce dość duże, skórka cienka, miękkie ale długo się przechowują, bardzo podatne na skaleczenia, jesienią mająa tendencję do pękania
Proszę o zaczynanie zdań wielką literą. ( Regulamin forum- pisanie poprawną polszczyzną) Moderator- jokaer.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 9 maja 2014, o 10:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miałem kiedyś de Barao. Krzaki rosły takie, że paliki musiałem sztukować. Do tego bardzo plenne. Teraz chciałbym powrócić do ich uprawy, ale nasiona wyszły, kupić w sklepach nie da rady. Może ktoś z Forumowiczów dysponuje nadwyżką i zechce się podzielić ??? Z góry dziękuję. Pozdrawiam, Tadeuszbeyaros pisze:Też mnie ta Elba mocno zaintrygowała. A że lubię wysokie pomidory, to chyba się w tym sezonie skuszę na tę odmianę. Będzie konkurowała u mnie z De Barao. Zobaczymy, który wyżej pójdzie?
-
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
De Barao sadzę od wielu lat, w gruncie spokojnie osiągały ponad 2m, a w szklarni dochodziły do sufitu (2,5m)
i rosły dalej - puszczone w poziomie jak winogrona na rusztowaniu.
Jak na jesieni likwidowałem krzaki to z ciekawości zmierzyłem - miały ponad 3,5 m
Tadeusz, odbierz PW.
i rosły dalej - puszczone w poziomie jak winogrona na rusztowaniu.
Jak na jesieni likwidowałem krzaki to z ciekawości zmierzyłem - miały ponad 3,5 m
Tadeusz, odbierz PW.
Pozdrawiam
Jerry
Jerry
- PaulaPola
Jerry, masz jakieś zdjęcia pomidora Bif którego dawales na akcje? Nic nie mogę o nim znaleźć.
- wisia7
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
PaulaPola , ja mam podobne pytanie do Ciebie, powiedz chociaż parę słów na temat pomidora Łęczyckiego , którego dałaś na akcję, nie mogę nigdzie nic odszukać na jego temat.
- PaulaPola
Wisia, przepraszam, pisałaś do mnie w tej sprawie. DDziś wieczorem. OK 20 dodam opis w wątku opisowym.
- wisia7
Bardzo będę Ci wdzięczna, wiem, że nie masz czasu ,bo cały poświęcasz akcji i jeszcze ja zawracam Ci głowę , ale tak mnie zaintrygował , że nie mogę z ciekawości doczekać lata.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- PaulaPola
Opis Łęczyckiego dodany
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
To on nie łęczycki z Łęczycy,tylko łęczyński z Łęczna.
- massur
- Od: 22 maja 2012, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja dosyć stanowczo obciąłem swoją listę, lata wcześniejsze to było po ponad 20 odmian, teraz zostaną tylko takie:
- Amana Orange
- Speckled Roman
- Black Krimm
- Brutus
- Super Beefsteak
Do tego:
- De Barao Red - do suszenia
- Maskotka do doniczki
- Megagroniasty - to z wydajnych koktajlówek
Plus może coś z aukcji przetestuję jak uda się załapać, głównie zależało mi na: Ananas Noir, Green Zebra, Indigo Blue i jakieś White - szukam oryginalnych ale muszą byś smaczne.
De Barao Red mam mnóstwo nasion - jak ktoś potrzebuje to mogę podesłać.
Wspominany stronę wcześniej Aussie testowałem w gruncie i pod folią - wyleciał, smakuje przeciętnie, taki sklepowy.
Ispolin - testowałem pod folią i tu nie jestem pewien czy nie dać mu jeszcze jednej szansy, po jednym, dwa krzaku w gruncie pod folię...
- Amana Orange
- Speckled Roman
- Black Krimm
- Brutus
- Super Beefsteak
Do tego:
- De Barao Red - do suszenia
- Maskotka do doniczki
- Megagroniasty - to z wydajnych koktajlówek
Plus może coś z aukcji przetestuję jak uda się załapać, głównie zależało mi na: Ananas Noir, Green Zebra, Indigo Blue i jakieś White - szukam oryginalnych ale muszą byś smaczne.
De Barao Red mam mnóstwo nasion - jak ktoś potrzebuje to mogę podesłać.
Wspominany stronę wcześniej Aussie testowałem w gruncie i pod folią - wyleciał, smakuje przeciętnie, taki sklepowy.
Ispolin - testowałem pod folią i tu nie jestem pewien czy nie dać mu jeszcze jednej szansy, po jednym, dwa krzaku w gruncie pod folię...
Pozdrawiam,
Tomek
Tomek
- PaulaPola
Hmm Sąsiad tak go nazwał wiec ja przyjęłam te nazwę. Bez zastanowienia, on chyba też się nie zastanawiał. ..
- wisia7
Paula, bardzo dziękuję, jak go zwał tak go zwał, ale wygląda smakowicie , taki "pomidor pomidorowy" , dobrze , że go zamówiłam