Budleja Dawida - omżyn (Buddleja davidii)
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Budleja
Moje dwie Budlejki , kupione i zasadzone w tym roku są trochą większe ale jedna idzie szybciej a tej drugiej jakby coś nie pasowało , te niższe listki jakby żółkły i schły , oglądałam dokładnie nic tam nie ma ,żadnych szkodników nie wiem spryskać ją
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
U mnie też już ruszyły.....
- Giecikowa
- 200p
- Od: 13 lut 2011, o 09:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie takie same jak u Ciebie Agato. Dobrze, ze wkleiłaś zdjęcie, bo już się bałam, że z moimi jest coś nie tak.
Pozdrawiam Dorota
Pytanie laika: czy jest szansa, że budleje, które wyglądają tak jak u Franceski urosną na tyle, żeby zakwitnąć w tym roku?
Czytałam, że kwitną na pędach jednorocznych, ale wierzyć mi się nie chce, że z takich maluchów coś będzie.
Czytałam, że kwitną na pędach jednorocznych, ale wierzyć mi się nie chce, że z takich maluchów coś będzie.
Pozdrawiam, Joasia.
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Na pewno urosną-/nawet do dwóch metrów / - mur-beton -i zakwitną. To wyjątkowo szybko rosnąca roślina. Nie obawiaj się więc.Tnę co roku na 15-20 cm a latem tak wygladaja
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Czuję się pocieszona
Czy na tym pierwszym zdjęciu posadzone są razem różne odmiany - wydaje mi się, że widzę kilka kolorów?
Czy na tym pierwszym zdjęciu posadzone są razem różne odmiany - wydaje mi się, że widzę kilka kolorów?
Pozdrawiam, Joasia.
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Tak- tam w kępie jest bodaj 5 kolorów- dwa odcienie różowego, granatowa, biała i żółta. Z tego względu, że praktycznie kwitną w różnym czasie i chciałam sobie zaoszczędzić miejsca na ogrodzie- chciałam te kolory- ale na tyle pojedynczych krzaków nie mam miejsca.
czasem to tak wygląda..
Nie wiedziałam, że żółtej się nie przycina, bo kwitnie na dwuletnich pędach- i pewnie tego roku nie zobaczę kwiatów.Wszystko przycięłam równo... Chociaż- przecież jakieś kwiatki żółte się pokazują późnym latem- to tak do końca nie wiem jak to z nią jest...
Drugi krzew- ten liliowy to jest z mojego siewu.
czasem to tak wygląda..
Nie wiedziałam, że żółtej się nie przycina, bo kwitnie na dwuletnich pędach- i pewnie tego roku nie zobaczę kwiatów.Wszystko przycięłam równo... Chociaż- przecież jakieś kwiatki żółte się pokazują późnym latem- to tak do końca nie wiem jak to z nią jest...
Drugi krzew- ten liliowy to jest z mojego siewu.
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
-
- 500p
- Od: 5 mar 2011, o 08:21
ma ktoś może na zbyciu jakieś sadzonki budlej bo moja fioletowa przemarzła i m ją wyzucił
A ja zły jestem że mi zmarzły pnie miały grubość ręki, a tu znów zaczynają od poziomu gruntu
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie też nisko ucięte. Ale mnie to nie rusza, to już nie pierwszy raz - będą najwyżej troszkę niższe, ale na kwitnieniu to sieakurat nie odbije specjalnie.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka