Moja działeczka ROD zielony domek
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działeczka ROD zielony domek
Iwcia przy wejściu chcę posadzić róże po dwóch stronach na razie zastanawiam się nad odmianą może znasz jakąś ja chce pachnąca żeby długo kwitła, powtarzała kwitnięcie i nie blakła na słońcu. Fajnie że Twój wszystko zrobi sobie sam czas nie jest najważniejszy wcześniej czy później ale będzie. U mnie niestety jest inaczej mój M drobne prace zrobi ale co do budowlanki i remontów to raczej potrzebuje pomocy. Na pocieszenie mam to że przyszły zięć jest po budowlance i lubi takie roboty jak się wezmą razem zrobią nie jedno, ale to z czasem.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Alu , też będę robić pergolę koło furtki i szukam różyczek. Na razie wpadła mi w oko czerwona Jazz. Ale szukam dalej.
- Alicja125
Witam was wszystkich ostatnio przechodzę załamanie nerwowe przez fachowców wyobraźcie sobie że robotę mieli skończyć w sobotę i miałam się z nimi rozliczyć już całkowicie aż tu nagle przychodzę na działkę w sobotę nic nie jest zrobione a on do mnie dzwoni i chce kasę. Wkurzyłam się bardzo i powiedziałam że jak będzie dokończone to zapłacę resztę bo pieniądze za materiał i transport dałam od razu na bieżąco i zaliczkę w połowie kwoty tez dałam. Odpowiedz była taka że jak nie dam pieniędzy to nie dokończa roboty. Nie chce już mówić co mnie trafia ale mój M powiedział żeby spadali jak umie będzie robił i bierze kolegę do pomocy. Od soboty jak mi to powiedział do dziś nie zadzwonił nawet swoich ubrań ani sprzętu nie zabrał nie interesuje się tym może na coś czeka że ja się ugnę. Byłam dziś na działce i posprzątałam w altanie po zakichanych fachowcach jeśli przyjdą to już ich tam nie wpuszczę mają swoje rzeczy w innym pomieszczeniu mój małżonek pozbierał porozrzucane deski i inne śmieci pozbierał piasek kamienie i żwirek do wiader i tak ogólnie posprzątaliśmy trochu. Doradźcie mi to z nimi zrobić czy mogłabym przepędzić ich na cztery wiatry i samemu to dokończyć a im pieniędzy nie dać czy to może byc zgodne z prawem??
Popatrzyłam dziś trochu na plony i nazbierałam trochu ogórków tylko tych większych na sałatkę co będę robiła na zimę te mniejsze ogórki pozbieram jutro lub pojutrze i zaprawię. Parę pomidorków tez było ale jakieś takie mało czerwone.

Iwcia mnie sie podoba laguna różowa ale jeszcze nie wiem czy nie pomieszam żółtej z czerwoną.

Iwcia mnie sie podoba laguna różowa ale jeszcze nie wiem czy nie pomieszam żółtej z czerwoną.
Pozdrawiam Alicja
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Jak mogą żądać kasy za całość skoro nie skończyli?
Miałaś z nimi umowę na papierze?
Miałaś z nimi umowę na papierze?
- Alicja125
niestety nie miałam
Pozdrawiam Alicja
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Alu , chyba chcieli Cię naciągnąć. Mam nadzieję,że będzie ok i albo wrócą i dokończą ,albo niestety sami będziecie musieli to zrobić . Lepiej to pierwsze ,ale jak nie to trzymam za was kciuki.
Dacie radę.

- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Wszystko dokumentuj zdjęciami,filmikami. Najlepiej by było zagadać do jakiegoś prawnika żeby się fachowo wypoiedzial. Al ogólnie uważam,ze za robotę nie wykonaną się nie płaci.
- Alicja125
Witajcie jednak wrócili i dokończyli co prawda mam sporo roboty po nich dużo poniszczonych roślinek ale miło popatrzeć jak było a jak jest.
Pozdrawiam Alicja
- Alicja125
Witam was serdecznie dawno mnie nie było na forum bo sporo pracy na działce i jeszcze robota zaległa w domu. Już nie długo będę mogła pochwalić się zdjęciami i efektami mojej i mojego mężusia pracy.
to moje liliowce żółty zakupiony w tym roku na targach ogrodniczych

Dalie jednoroczne

Dalie wieloletnie

wyrównany teren czekający na kwiaty już powolutku się zapełnia

Własnie dziś pojechałam na zakupy jutro sadzenie floksy czerwony fioletowy i różowy ostróżka niebieska rudbekia pełna i żółta

Już za niedługo przyjdzie czas na drzewa owocowe chce kupić morele i brzoskwinie może macie jakieś sprawdzone i smaczne no i żeby się same zapylały.
to moje liliowce żółty zakupiony w tym roku na targach ogrodniczych

Dalie jednoroczne

Dalie wieloletnie

wyrównany teren czekający na kwiaty już powolutku się zapełnia

Własnie dziś pojechałam na zakupy jutro sadzenie floksy czerwony fioletowy i różowy ostróżka niebieska rudbekia pełna i żółta

Już za niedługo przyjdzie czas na drzewa owocowe chce kupić morele i brzoskwinie może macie jakieś sprawdzone i smaczne no i żeby się same zapylały.
Pozdrawiam Alicja
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu widzę, że zakupy zrobione
Kwiaty zawsze polepszają humor, zwłaszcza ładne kwiaty.
Najwarzniejsze, że z "fachowcami" masz już z głowy i teraz tylko sadzić kwiatki i cieszyć oczy.
Śliczne masz dalie, ja kupowałam w tym roku sporo odmian i wiekszość to pomyłki, niektóre do tego są podwójne a te co sama siałam prawdopodobnie wyląduja na kompostowniku bo nie sa takie jak miały być, miały być miniaturowe pomponiki a są wysokie i niepełne.

Najwarzniejsze, że z "fachowcami" masz już z głowy i teraz tylko sadzić kwiatki i cieszyć oczy.
Śliczne masz dalie, ja kupowałam w tym roku sporo odmian i wiekszość to pomyłki, niektóre do tego są podwójne a te co sama siałam prawdopodobnie wyląduja na kompostowniku bo nie sa takie jak miały być, miały być miniaturowe pomponiki a są wysokie i niepełne.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- Alicja125
Maju Dziękuję 
Aniu Zakupy zrobione ale nie wszystkie to dopiero początek bo miejsca sporo. Teraz jeszcze tulipany hiacynty narcyze jezówki astry i takie tam sama nie wiem co jeszcze co mi wpadnie w oko
Jutro idę
do sąsiadki na działkę bo ona wykopuje białe brązowe żółte i ciemno niebieskie duże irysy może coś dostanę a dziś ogórki ciąg dalszy
Miłego dnia

Aniu Zakupy zrobione ale nie wszystkie to dopiero początek bo miejsca sporo. Teraz jeszcze tulipany hiacynty narcyze jezówki astry i takie tam sama nie wiem co jeszcze co mi wpadnie w oko

Pozdrawiam Alicja
- Alicja125
Witam i zwracam się do was z takim pytaniem. Dla was możne wydać się to śmieszne ale mam taki problem. Podczas robienia chodnika mam ubytki w ziemi na całej długości i będę równała to ziemią następnie mam zamiar posadzić tam kwiaty cebulowe lilie tulipany narcyze niskie astry szafirki a na przyszły rok dalie aksamitki czy tez bratki. Czy jak będę wyrównywała ubytki to wymieszać ziemie z kompostem ?? ziemia jest nie najlepsza bo pochodzi z wykopywania pod taras i z chodnika jak robili a także zebrałam nadmiar ziemi jak robiłam agro pod tuje. Bardzo was proszę doradźcie mi co robić.
Pozdrawiam Alicja
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Ja ziemią kompostową podsypuję wszystko i jestem zadowolona.
Nawet mam w doniczkach w domu.
Nawet mam w doniczkach w domu.