Mój ogród -gulek-

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 18:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krzewuszka, ale nazwy nie pamiętam.
Przeglądając te zdjęcia dowiedziałem się którego roku powstał dom :) (rok na podmurówce)

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuje za odwiedziny i zapraszam jeszcze. Muszę przyznać że miło mi się oglądało Twój ogród, jest taki naturalny i ciekawy. Obiecuję często tu zaglądać. :D
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p

Post »

Troszkę zmian na działce :)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Hoho, widzę, że nie tylko mi podobają się pięknie kwitnące mlecze! ;-P Sąsiadka ostatnio polecała mi jakiś środek na chwasty, więc to chyba była aluzja, bym zaczęła je tępić...
Pozdrawiam, Basia
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Jestem z rewizytą.co za zmiany widzę,to będzie piekna dzialka jak wszystko podrośnie .mam słabość do kafli i mam kominek podobny do pieca i tez kaflowy,takiego wzoru na kaflach jeszcze nie widziałam
magdala

Post »

Dziękuję za odwiedziny i zaglądam do Ciebie :-)
Bardzo pięknie wyglądają Twoje kompozycje przy tych zabudowaniach -niezwykle stylowo !
Pozdrawiam ,Magda.
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p

Post »

a teraz wykładanie folii i przysypywanie korą :)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Niestety kory nie starczyło :( , 3 worki to stanowczo za mało :) , trzeba jeszcze dokupić przynajmniej 2
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p

Post »

mój nowy nabytek - buk purpurowy

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

oo ten buk też mi się bardzo podoba :)
A to Twoje miejsce z drzewkami ładnie wyszło... tylko nie lepiej było dać pod korę taką agrowłókninę przepuszczalną? bo tak ani woda, anie nawóz, ani rozkładająca się kora nie dostanie sie do korzeni...
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p

Post »

Szczerze Ci powiem że pierwszy raz słyszę o agrowłókninie !! Przy drzewkach starałem się odsłaniać folię o pnia, ale podejrzewam że to i tak za mało. Coś mi się wydaję że będę musiał zdjąć folię i kupić to o czym Ty mówisz. Dziękuję za radę :) !!
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Cześć Gulek, wpadłam w odwiedziny i przyznaję, że jestem szczerze zachwycona. Nie będę opowiadała bajek, że ogród mnie urzekł, bo jeszcze tak się nie stało. Ale to, co podoba mi się najbardziej, to serce i zapał, które wkładasz w to miejsce. Obejrzałam całyu wątek od początku i powiem Ci, że za 2 - 3 lata efekty Twojej pracy będa na tyle widoczne, że sam się zdziwisz. A już zaczyna być co nieco widać. Fajna kompozycja z trzech szmaragdów z czymś żółtym pomiędzy (już nie pamiętam, co tam było), w cudownym miejscu kwitły krokusy, te kamienie i dzban dają niesamowity klimat. Nowy piec powalił mnie na kolana :shock: , szmaragdowe kafle na tle białeej ściany i ciepło roznoszące się po całej kuchni... Jakbym tam była i herbatę piła :wink: :lol: .
Ciekawa jestem czy posadziłeś już coś w tym cienistym miejscu, o które pytałeś parę stron wcześniej? Moim skromnym zdaniem, to jest idealne miejsce na hosty różnych gatunków, do tego kilka żurawek i jak ktoś napisał wcześniej jakąś hortensję lub dwie/trzy dla lepszego efektu. Wszystkie są cieniolubne i mają podobne wymagania glebowe - lekko kwaśną glebę. Albo druga opcja - same hosty :lol: jest ich tyle gatunków i wszystkie są piękne :lol: .
Będę zaglądała i czekam na nowe zdjęcia. A ospa niech idzie w diabły :evil: :wink: - zdrowia życzę :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
jola653

Post »

Dziękuję za odwiedziny w moim ogródku.Fajnie tu u Ciebie :lol: :lol: fajne kompozycje,a ile miejsca do tworzenia.
Pozdrowionka :D :D :D
Jola
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Witaj fajnie wyglądają rabatki, krzewuszka śliczne ma listki to chyba jakaś Variegata. Widać że niektóre iglaki podrosły, buk też w fajnym kolorze. Folie z pod iglaków wymień, jest jeszcze coś podobne, z tworzywa sztucznego wygląda jak plandeka do okrywania. Kupiłam do truskawek chwasty nie rosną, pewnie nadaje się i pod iglaki. Po wierzchu zamaskować można korą, jest trwalsza od włókniny. Kosztuje ok. 5zł za metr. Tną z metra bierzącego są różne szerokości.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oglądnęłam cały ogród, życzę powodzenia w realizacji projektów. Barwinek da sobie radę w każdym najciemniejszym miejscu, za jakis czas trzeba będzie z nim walczyć.
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p

Post »

gohna - Ja też mam nadzieję że za 2-3 lata będą już bardziej widoczne efekty :) cały czas coś dosadzam lub przesadzam, w tym roku "postawiłem" na krzewy, ale kupno drzewka też się zdarza :) . Pomiędzy tymi szmaragdami to jakaś odmiana ostrokrzewa. W cienistym miejscu posadziłem berberysy i mam zamiar dosadzić jeszcze tawuły.
...a piec rzeczywiście wyszedł bardzo ładnie, jak będzie skończony to dołącze fotki na forum. Teraz jest jeszcze raz pomalowana ściana (podobno dużo lepiej wygląda) drzwiczki na srebrno i mój tata będzie jeszcze robił tzw. banię czyli okap. Dziękuje za odwiedziny i miłe słowa :)

jola653
Aza
Również Wam dziękuję za miłe słowa i odwiedziny :)

Anna11 - Ta krzewuszka to Variegata masz racje :)
Buk udało mi się kupić chyba tanio bo zapłaciłem za niego 80zł a w innych szkółkach widziałem po 200-300zł , jak go zobaczyłem od razu mi się spodobał :).
Z ta agrowłókniną muszę pomyślec, raczej to zmienię :) Dziękuje pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”