Początki działki Minika
- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Początki działki Minika
Witam...dziękuję ślicznie za piękną niespodziankę;))Pozdrawiam cieplutko..właśnie wróciłam do domu prawie zamarzłam ;))))
Witaj Reni , nie ma za co . U mnie spadł śnieg i trzeba odśnieżać .Na polu jest na prawdę zimno . Pozdrawiam ciepło
.

Początki działki Minika
Dominik
Dominik
- Reni4
U nas też sypie i zimnica....pozaglądałam u Ciebie wstecz...widzę jaki masz wielki teren działania...WOW...powala
)Zakupy też zrobiłeś już nasion...super:)))
Ja mam ochotę tego roku wrócić do kwiatów takich jak Jeżówka ..Rudbekia czy Kleome..są piękne i bardzo dekoracyjne...kiedyś je miałam lecz z czasem poszły w zapomnienie..):Zresztą chcę dodać więcej kolorów jeszcze do moich zielonych zakątków...i szykuję się długa lista:)))))Właśnie wróciłam od mojej Kumpeli...obgadałyśmy nowa strategie zakupów wiosennych...
teraz czekam na początek sezonu w ogrodniczych:)))Pozdrawiam jeszcze raz i życzę Ci spełnienia Twoich marzeń...
)))

Dominiku fajne rośliny wybrałeś do posiania są bardzo dekoracyjne i długowieczne. Niektóre np. orliki zakwitną dopiero w przyszłym roku ale warto je wysiać ze względu na kolory i kształt kwiatów podobnych do storczyka. Zwracaj uwagę w kioskach, można kupić wydania specjalne Działkowca- mam dwa wydania z bylinami, iglakami, roślinami jednorocznymi. Podany jest opis rośliny i kolorowe fotki, bardzo się przydaje a niewiele kosztuje. Chciałam jeszcze zapytać czy z lasu nie przychodzą dzikie zwierzęta na działkę
Wiem że potrafią narobić sporo szkody szukając pożywienia.

Reni ja ciągle muszę odśnieżać , co odśnieżę to już zasypie i tak w kółko . Reni już zrobiłem zakupy . Moja działka będzie taka jednoroczna ponieważ będę miał prawie same jednoroczne roślinki . Ale także chcę posadzić iglaki i wrzosy . Wrzosy rosną niedaleko mojej działki na polanie , jest ich bardzo dużo koloru różowego , więc parę posadzę na mojej działce . Dziękuje ci za miłe słowa
.
Aniu Tak orliki są bardzo ładne posieję ich dużo i na następny sezon będę mógł je podziwiać . Dużo osób mnie już namawia do kupna Działkowca i kupię już za niedługo wydanie Lutowe . Duże zwierzęta to raczej nie czasami przyjdę jaszczurki , Bociany przylatują ale to trochę dalej od działki . Motyle przylatują na łąkę , wiosną będę przylatywać na moje kwiaty . Pozdrawiam ciepło
.

Aniu Tak orliki są bardzo ładne posieję ich dużo i na następny sezon będę mógł je podziwiać . Dużo osób mnie już namawia do kupna Działkowca i kupię już za niedługo wydanie Lutowe . Duże zwierzęta to raczej nie czasami przyjdę jaszczurki , Bociany przylatują ale to trochę dalej od działki . Motyle przylatują na łąkę , wiosną będę przylatywać na moje kwiaty . Pozdrawiam ciepło

Początki działki Minika
Dominik
Dominik
- Reni4

Oj czeka Cię wielka przygoda...na tej twojej wielkiej przestrzeni:)))Miłego wieczoru:))
Reni wiosną zrobię zdjęcia tej polany z wrzosami . Potem przesadzę trochę na moją działkę . Zrobię też kronikę jak moja działka powstawała . Miłego wieczoru
.

Początki działki Minika
Dominik
Dominik
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Witaj Miniku
Widzę, że zakupiłeś już nasionka
ja też się przymierzam, oglądam, oglądam
ale czas już na zakupy

Widzę, że zakupiłeś już nasionka

ja też się przymierzam, oglądam, oglądam

ale czas już na zakupy

Witaj Dzidzia . Tam ja już małe zakupy zrobiłem . Ale jeszcze kupie więcej nasion . Jak tylko pojawią się w sklepach
.

Początki działki Minika
Dominik
Dominik
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Witaj Dominiku dziękuję za różyczkę.
Ja też już kupiłam lutowego działkowca.
Miłego wieczoru
Ja też już kupiłam lutowego działkowca.
Miłego wieczoru

Witaj Marylko nie ma za co . Pozdrawiam ciepło , bo u mnie zimno
.

Początki działki Minika
Dominik
Dominik
-
- 1000p
- Od: 9 lis 2009, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Alinko witaj . Już zaczynam szaleć , Kupiłem juz nawet nasionka . Dziękuje ci za pięknego motylka . Będzie mi przypominał wiosnę
.

Początki działki Minika
Dominik
Dominik
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Dominiku widzę że zakupiłeś już nasionka.A u kogo kupowałeś??? Ja też już część mam i listę jeszcze do zakupów i w sumie już wiem u kogo zamowię ale jeszcze zwlekam.Może coś dorzucę do listy :P
Iwonko witaj tak już zakupiłem nasionka na forum u eukomis . Ja jeszcze się wybiorę do supermarketu jak przywiozą nasionka to jeszcze kupię
.

Początki działki Minika
Dominik
Dominik