Moje storczyki - galeria Eweliny
- EWA K
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Ewelino !
...co do cambrii: powiedz mi, czy Twoje cambrie, które przedstawiłaś na pierwszej stronie Twojego wątku o storczykach, powtórzyły kwitnienie ? W jakiej są kondycji, w jakich warukach je trzymasz?
..co do białych falenopsisów i nie tylko - mam podobne zdanie są niezwykle wytworne, świąteczne.
...co do cambrii: powiedz mi, czy Twoje cambrie, które przedstawiłaś na pierwszej stronie Twojego wątku o storczykach, powtórzyły kwitnienie ? W jakiej są kondycji, w jakich warukach je trzymasz?
..co do białych falenopsisów i nie tylko - mam podobne zdanie są niezwykle wytworne, świąteczne.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Ciemnobordowa Cambria powtórzyła już raz kwitnienie w domowych warunkach Wytworzyło też nową bulwę pędową i kilka liści. Mieszka na parapecie okiennym (północny wschód) . Część roku ( lato- jesieni) spędziło na tarasie , wraz z innymi storczykami, w zacienionym miejscu. Podlewam i zasilam tak , jak wszystkie moje storczyki , czyli nie za często podlewam , często zraszam liście. Nawóz ,mniej więcej raz w miesiącu ( odżywka do storczyków).. Mam nadzieję ,że tej wiosny też zechce ...EWA K pisze:Witaj Ewelino !
Masz rację ,że białe storczyki , zwłaszcza Phalaenopsisy , są " wytworne". Dlatego bardzo je lubię.
- EWA K
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Kontakt:
Dziękuję Ci Ewelino za informacje -relacje o Twojej Cambrii (to chyba Colmanara Wildcat ).
O Falenopsisach wiemy już sporo...a o innych jest duuuużo mniej wiedzy, tej wiedzy praktycznej oczywiście, bo z teorii można coś niecoś znaleźć.
chyba będę męczyć jeszcze innych forumowiczów - takie domowe doświadczenia(każde) są dla mnie, dla nas niezwykle cenne i ciekawe.
Ewelino powiedz jeszcze jaka mniej -więcej masz temperaturę w miejscu, gdzie przebywa Cambria
O Falenopsisach wiemy już sporo...a o innych jest duuuużo mniej wiedzy, tej wiedzy praktycznej oczywiście, bo z teorii można coś niecoś znaleźć.
chyba będę męczyć jeszcze innych forumowiczów - takie domowe doświadczenia(każde) są dla mnie, dla nas niezwykle cenne i ciekawe.
Ewelino powiedz jeszcze jaka mniej -więcej masz temperaturę w miejscu, gdzie przebywa Cambria
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
To parapet salonu , więc temperatura jest dość wysoka , ok. 22-23st. Ja w ogóle w większości pomieszczeń w domu mam dość ciepło ( a zimą dla roślin pewnie nieco za ciepło) ale nic na to nie poradzę ,że sama nie znoszę zimna Jedynie sypialnia i jeden rzadziej używany pokój są chłodniejsze - tam mieszkają m.in. kaktusy, ale też nie wszystkie).EWA K pisze: Ewelino powiedz jeszcze jaka mniej -więcej masz temperaturę w miejscu, gdzie przebywa Cambria