Siedlisko z sosnami cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.5

Post »

Marzenko, współczuję przejść z okiem ;:168 Lata tego robactwa w tym roku niestworzone ilości :(
Żurawkowa podkowa super, uwielbiam je, niby to "tylko" listki, ale potrafią w ciągu roku pokazać kilka różnych "oblicz" :)
Co będziesz sadziła przy tej ślicznej pergoli?
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Bardzo ciężko pracujesz, nawet dla młodej kobiety wożenie taczkami ziemi jest ponad siły.
Lekka nie jest, ale jak się nie ma wyboru... U mnie podobnie jak u Marzki z pomocą jest problem, nawet taką płatną. Paradoksalnie tak wzmocniło mi to mięśnie grzbietu, że w zasadzie nie bili mnie kręgosłup. Co przy pracy przy biurku jest niemal normą.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marzko, ;:180, podziwiam, tyle pracy wykonałaś. O zbawiennej roli wysiłku fizycznego w ogrodzie wiem sporo. Kręgosłup 'biurkowy', diagnozy mało ciekawe. Mój ogród wymagał pracy od podstaw, rycia w ziemi i usuwania tony śmieci. Pracowałam nie tylko w sezonie, ale także w listopadzie, grudniu, gdy tylko ziemia pozwoliła. Tak chyba się wzmocniłam, ze nie wiem od wielu lat, co to jest ból kręgosłupa :)
Ta nowa rabatka jest dobrze skontrastowana, podoba mi się :D
Awatar użytkownika
zamia
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 10 lut 2009, o 22:07

Post »

Marzko super wyszła ta podkówka,bardzo mi się podoba :lol: mam jeszcze inne kolory tawułek które by tam pasowały :uszy musimy pomyśleć...
Każdy dzień może być lepszy od dnia poprzedniego...
Ewa
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Trochę obrobiona po wczorajszym dniu, przy porannej kawie zaglądam do swoich gości. Zaraz przyjedzie pani z Sanepidu na kontrolę, więc szybciutko...

Tereniu, żurawkami zachłysnęłam się rok temu. Zresztą rok temu na wszystko patrzyłam jak głodny na chleb. Głowa i oczy latały mi jak w amoku. Kupiłam więc 2 żurawki, potem dostałam parę wraz z forumowymi prezentami. Oczywiście nie miałam na nie pomysłu :oops: , kupione męczyłam w donicach, a podarowane poszły na rabaty.
Tej wiosny na nowo odkryłam żurawki, ale limonkowe kolory mi się spodobały. Ich kwiaty są delikatne, zwiewne, jak ich nie kochać? Od Ewy/mewy dostałam bordowe i myślę, że tu będzie im dobrze.

Jasieńko, staram się robić w ogrodzie tyle ile mogę i ile mam czasu. Wczoraj nie zrobiłam dosłownie nic. BYłam u Eli/elakuznicom. Od niej nie da się wyjść z pustymi rękami...dostałam siewki modrzewi. Zostawiłam jej trochę kartonów. Wymiana kwitnie :wink:

Dorotko przy pergoli posadzę wiciokrzew, bo akurat mam i męczę go w donicy. Wiosną został wykopany spod altany ustępując miejsce różom. Póki co nie mam innego pomysłu ani kasy na kupowanie czegoś specjalnego, np. róż ;:167
Służę żurawkami jak się wzmocnią i rozrosną. Do tego czasu myślę, że wygrzebiesz się z remontów i na nowe rabaty będzie jak znalazł

Aniu masz rację. Taka praca w ziemi wzmacnia. Pracę mam przy biurku, więc taka terapia w ogrodzie jest dla mnie zbawienna. Sama się dziwię ile siły mam. Pełna taczka nie jest taka ciężka :;230 , ważne żeby powietrze w kole było :wink:

Irminko, cieszę się, że rabata przypadła Ci do gustu. Mam nadzieję, że żurawki w tym miejscu nie bądą miały zadużo słońca. Praktycznie im ciemniejsze tym większa tolerancja na słońce, tak wyczytałam kiedyś u Jagi. Te moje dopiero o zachodzie słońca zobaczą jego promyki

Ewa ;:131 , mówisz, masz inne tawułki? No chyba ... dobrze, że autostrada w Twoją stronę jest jeszcze bezpłatna. Nie wiem tylko co mój M powie na moje wycieczki do Ciebie ;:306

Zmykam do papierów zanim pani inspektor się zjawi zostawiając malwy i gotowy bukiet z rabaty

Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marzenko, z żurawkami fantastyczny pomysł. Ja też będę zwiększać ich zasoby ale na razie kasy brak. Fajnie że dość gęsto posadziłaś, już w przyszłym roku możesz mieć świetny efekt. Ale się narobiłaś, dobrze że masz skąd przywozić ziemię.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, cieszę się, że podkowa żurawkowa się podoba. Ona dzięki Ewie/mewa ;:167 powstała ;:108 . Moje tu rosną 2 szt. Z żurawek zielonych i limonkowych chcę obrzeże skalniaka od strony tarasu zrobić, w cieniu. Spójrz, czy dalia u Ciebie, to nie kawałek ode mnie, z tej poniżej

Obrazek

Skoro juz pokazałam jedną dalię, to pokażę całokształt

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i portrety

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

sO ;:oj liść kanny jako tło sie trafił , to i kanny pokażę

Obrazek

Obrazek

Więcej nie nudzę i idę do Waszych ogrodów, bo mam zaległości
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Marzko, mogę się zapisać na dalię białą z zielonymi wstawkami? Cudo.
Dalie rozpoczęły przedstawienie, czuję, że będziemy piszczeć z zachwytu ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Marzenko mam nadzieje ,że opuchlizna już schodzi.
Imponujące będą te żurawki jak się wszystko rozrośnie ;:oj
Dalie zniechęcają mnie do siebie koniecznością wykopywania ale muszę przyznać ,że coraz trudniej przejść mi koło nich obojętnie.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irminko, oczywiście ;:196 . Mnie dalie zachwyciły, nie sposób przejść koło nich obojętnie. Za rok chcę z nich zrobić jeden wielki szpaler na 30m wzdłuż ogrodzenia przy drodze. Ma być na kolorowo :tan

parkowa adelaide hoodless
Obrazek
muszę ją podeprzeć, bo wiosenny krzew pokłada się. W tle biały krwawnik, chwast, a jaki sympatyczny ;:167

Aniu, liczę na efekt za rok. Teraz po jednej rozetce sadziłam, jak Ewa radziła. Mam nadzieję, że dadzą radę w siedlisku. Mnie daliami zaraziła kuzynka, rok temu kupiłam swoje pierwsze 13 sztuk. Reszta to wymiany forumowe.

skromna biała trzykrotka
Obrazek

i mix różowej z niebieską, oraz kwiat żurawki i srebrne liście anafalisa perłowego
Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

O, Marzenko, to ta dalia od Ciebie, nie od Jule ;:oj Pomieszały mi się i w końcu nie wiedziałam.
To najpiękniejsza dalia jaką teraz mam. Liczę że się rozrośnie i będę mogła ją dzielić na więcej karp. Syn jest nią zachwycony a to widok z jego okien.
Tylko źle ją posadziłam bo za bardzo z przodu. Nie wiedziałam że taka wysoka. Jesienią muszę dobrze pozaznaczać...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, cieszę się, że dalia przetrwała i cieszy Twoje oczy i syna. Z jednej karpki kupionej wiosną zrobiłam 5 szczepek. Miała to być mum special, ale Miłka/taka sobie nie rozpoznaje jej jako takiej. Mnie też nie pasuje do mum special.

lilia sweet surrender kończy spektakl
Obrazek

inne prężą się i pokazują na co je stać

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bukiet z icebergiem

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Niesamowita. Teraz czekamy do przyszłego roku. Ciekawe czy będzie miała więcej kwiatków. Teraz dobrze ją nawieźć.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marzenko, Sweet Surrender obłędna ;:180 Pozostałe też się spisują nienagannie, a Iceberg pozuje az miło. Widać, ze lilie i róże Cię lubią ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wow ;:oj sporo wątków zgubiłam...ale już jestem :wit i pozdrawiam Jola.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”