Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Post »

Weekend na mazurach wygląda na niezwykle udany :D

Łazieneczka z niebieskimi elementami, bardzo wytworna i pachnąca ;:333

A kocurki jak zwykle chwytają za serce ! Moje nie odstępują mnie na krok po kilkudniowym rozstaniu, łase na mizianie i przytulanie bez końca...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Relacja znakomita i piekną łazienkę zaprojektowałaś. W te upały miło do takiej wejść i porozkoszować się chłodem
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Irminko, Ty chwalisz :oops: ;:180 ;:218 :?:
No jakoś w ogrodzie bałaganu znieść nie mogę ;:224.
A to dla Ciebie w podziękowaniu.

Obrazek

Obrazek

Sosenko, to jedyna rabata pod linijkę, a właściwie pod sznurek. Mam też fale, wysepki i półwyspy, które znakomicie utrudniają koszenie ;:306.
Też, szalona kobieto, sadziłaś rośliny w taki upał :shock:.
Dla Ciebie rabata tarasowa i widok z tarasu.

Obrazek

Obrazek

Robaczku kochany, wszyscy nie wyrabiamy, a niektórzy wręcz w piętkę gonią.Tak nas wciąga lato, towarzystwo, ogrody, a niektórych jeszcze świat szeroki, że forum cierpi :roll:.
Ja też tylko cichcem chyłkiem przemykam przez Twój bajkowy ogród.
Róż przybywa, porządki robię też pod kątem miejsc na nowe. Słowem - choroba różana rozwija się ;:306.
Dla Ciebie przepięknie przekwitająca Pink Peace i letnia bujność (żeby nie powiedzieć: takie tam ;:306).

Obrazek

Obrazek

A teraz prośba do osób, które mają różę Novalis. Z czym ją skomponować ;:218. U mnie rośnie obok Boniki i obie nawzajem pozjadały sobie kolory. Czyli źle ;:219. A jak to jest u Was :?:

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam - Jagi
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jaga czy to porządeczek czy bałaganik zawsze w ogrodzie pełnym kwiatów jest ślicznie ;:215
Staram się niczego nie ruszać w lecie bo na moich piaskach to niechybna śmierć czeka nawet najlichszego chwasta. Praży i piecze niemiłosiernie ale lilie coraz cudniejsze rozkwitają ;:215 i wcale nie mają zamiaru nikogo pożerać a już ;:167 kotów na pewno nie.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagi, dzięki za różane powitanie ;:170
Relacja z Kaszub świetna, wygląda na to, że zabawa była przednia ;:172
Zwiedziłam Twoje wysmakowane pokoje ogrodowe z wielką przyjemnością, zwłaszcza, że przybywa piękności..
James Galway zagościł też u mnie, przepiękna róża. Choć zachwytu nad Queen Elisabeth nie podzielam, to pokoje Baden-Baden iście zachwycające!Inne nowe nabytki również - domniemany Eden może nim być, mój tez na pewnym etapie wypuścił mocno różowy, landrynkowy kwiat..poczekaj na następne.
Kłosowce idealnie dopełniają urody róż, podobnie jak obecne u Ciebie delikatne jarzmianki.
Lilie bajeczne - wpadła mi w oko zwłaszcza Sweet Surrender, która tak bajecznie rozkwitła u Marzenki, ale wszystkie białe uwielbiam, więc jest co podziwiać! Lilie afrykańskie czyli boskie agapanty to mój stały obiekt westchnień ;:131
Novalis u mnie rośnie w stopkach równie trupio-lawendowej Indigoletty. Do niczego innego mi nie pasował, choć bezpieczna będzie też klasyczna biel i ciemniejsze, fioletowe akcenty typu kłosowce, szałwie etc.
Pozdrawiam serdecznie z pracy, w oczekiwaniu na deszcz..
Buziaki ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
CzarnyKot
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 12 kwie 2013, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też byłem na tym kaszubskim pikniku razem z Kociczką Ibrą :heja , zobaczcie:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muffinko kochana mazowiecka. Mazury są Twoje, moje zaś Kaszuby ;:306.
Przed taką totalną suszą trudno ocalić wszystkie rośliny, mimo naszych histerycznych wysiłków.
Słusznie przyszłam Ci na myśl w związku z kocimiętką... Widzę ten problem, jeszcze jak widzę ;:306. Ja tam rabaty mogę poszerzać, a jeśli jeszcze nadal będą takie upalne suche lata, to łany kocimiętki będą na pewno lepsze, niż wyliniałe trawniki ;:306. A wśród kocimiętek - różyczki... ;:224.
Tak myślałam, że kotki zadziałają jak magnes ;:170.
Dla Ciebie "broszeczka" i widoczek.

Obrazek

Obrazek

Sosenko, dzięki, tylko do kitu z takim latem, które trzeba przesiedzieć w nawet najładniejszej łazience, żeby przeżyć ;:306.
Zatem chłodny błękit rozwaru.

Obrazek

Robaczku, kwiatów mój James Galway jeszcze nie miał, ale usilnie nad nimi pracuje, może zobaczę je jeszcze tego lata. Queen Elisabeth to gratis od sprzedawcy, a darowanemu koniowi... ;:224. Lipny Eden jest mojej siostry. Zaczekamy na następne kwiaty, ale... ;:218. Coś podobnego widziałam w sprzedaży jako Pink Heart of King. Znasz takie coś?
Sweet Surrender to najpiękniejsza z nabytych w tym roku lilii, choć nie wyrosły mi takie mutanty, jak Marzence. Agapant kończy już, niestety, swój dwumiesięczny pokaz. Stara się za to oleander i Rosarium Uetersen.
Z Novalisem podobny zestaw kolorystyczny chodził mi po głowie, ale to trudna róża.
Za uznanie dzięki, no i wyczaruj ten deszcz ;:168.
Na tarasie.

Obrazek

Obrazek

Edulkotku, witaj. Słusznie prawisz. Lilie kotów nie jedzą, grają im kołysanki na swoich trąbkach ;:306.
Popatrz, a ja o tej porze zaczynam widzieć niedoróbki i kiksy w kompozycjach i od razu łapię za łopatę. Byliny to znoszą, musi być tylko dużo wody a operacja szybka. Tylko róż nie ruszam. Za to jesienią będzie sporo przeprowadzek.
Dla Ciebie dla ochłody - woda.

Obrazek

Czarny Kocie, wielkie dzięki za wzbogacenie kaszubskiej relacji ;:180. Piękne są te czarne koty ;:224. Dla Ciebie inny czarny kot - Wicek.

Obrazek

Miłego dnia - Jagoda
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Jak mi się ten Wicek podoba ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jaga, kaszubskie opowieści cudne :D
Dzisiaj trochę popadało :tan Ogródek nareszcie uczciwie podlany ;:108
Ostatnie dni sprawiły, że rabatki wyglądały strasznie ;:145 .
Lato jakieś dziwne...Nie dość , że czas leci jak szalony, to raz za dużo deszczu, innym razem zbyt mało ;:131.
Na dodatek róże chorują na potęgę, szczególnie te historyczne ;:223
Już opracowuję plan jesiennych przesadzeń.
Twoje porządki podziwiam i zazdroszczę.
Ale u siebie jakoś nie mam ochoty...
U mnie już zaczął się bałagan ;:222 . Część potrzebnego materiału złożono na podwórku.

W sprawie spotkania napiszę. Myślę o przyszłym tygodniu (końcu).
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Jagi, relacja z Kaszub bardzo ciekawa, kosiarz z Gromu szukał w krzaczorach min ? ;:306
Pięknie zaprojektowałaś łazienkę ;:333
Widzę, że grono fanów Wicka coraz większe. I nic dziwnego, bo to piękny kot. Reszta kociego towarzystwa także milusia. Musi im być strasznie gorąco w futrach w takie upały.
Rabata po uporządkowaniu ślicznie wygląda, ale przed uporządkowaniem też mi się bardzo podobała.
Lilie lubię coraz bardziej, mam 6 odmian i chyba jeszcze sobie jakieś sprawię. Dużo miejsca na rabacie nie zajmują, jakoś wcisnę.
Chwasty u mnie na trawniku zdychają, środek zadziałał :heja
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Jagusiu Mina Ibrakadabry - pierwsza klasa, zdegustowanie to najlepiej dobrane słowo ;:306 Te małe kotki urocze, moja Emilka jak była młodziutka też miała taki trupkowaty wygląd jak ten kotek pozujący na zdjęciach. A CzarnyKot jest bardzo przystojny, Wicek chyba zazdrosny, jego wyraz twarzy to zdradza ;:306 Podobno będziesz miała deszcz, takie boje słyszałem 8-) I tego Ci życzę, Dobrejnocki :wit
PS. Ogród jak zawsze dostojny i wysprzątany ;:138
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień zmarnowany na oczekiwaniu na burzę, która, oczywiście, przeszła bokiem :evil:

Różo, witaj w klubie miłośników Wicka.
Dla Ciebie od niego motylek i róża Garden of Roses.

Obrazek

Obrazek

Justynko ;:196 , gratuluję deszczu.
Nade mną jakieś fatum wisi. Dziś grzmiało i błyskało dookoła, a deszczu ani kropli ;:145. Dramat :!: Ale róże nie chorują, poza Queen of Sweden, która musi być bardzo smakowita, bo wszystkie szkodniki ją podgryzają. Teraz np. ma na listkach haft Richelieu ;:218.
Spokojnie sobie drewutnię budujcie. Ja poczekam... ;:224.
A to dla Ciebie: gruby na przegorzanie i biały kącik.

Obrazek

Obrazek

Megi ;:167, faktycznie, wygląda to na poszukiwanie min, a to tylko koszenie dzikiej róży...
Porządkowanie rabat, to pojęcie umowne. W istocie to poszukiwanie miejsca na następne róże ;:306. No i odświeżenie tzw. skalniaka, który mi się zdrowo znudził, bo atrakcyjny jest tylko wiosną. Na jego szczycie w przyszłym roku wylądują lilie, żeby przesłonić nieciekawe sąsiedztwo, ale nie odebrać rabacie wiosennego słońca.
Chwastobój zadziałał, super ;:138.
A tu obiecany zraszacz żółwik i widoczek.

Obrazek

Obrazek

Michałku, pocieszyłeś mnie, bo bardzo mi na sercu leży los tego maleńkiego kotka. Jest o połowę mniejszy od reszty rodzeństwa, a taki ufny i łasy na życie...
A Ibrakadabra to artystka, lubi grać pierwsze role, a konkurencja ją wkurza.
Urody Wicka chyba żadnemu kotu nie uda się pobić. To mówię ja, jego dumna właścicielka.
Za opinię o ogrodzie wielkie dzięki ;:180.
A z deszczem... już wiesz... kicha ;:223.
Dla Ciebie "lisie ogonki" i piękne lilie Sweet Surrender.

Obrazek

Obrazek

I dla wszystkich, którzy lubią tego kota - Wicek.

Obrazek

Rety, jak późno :shock:. Dobrej nocy - Jagoda
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Jagódko Dzięki za lilię i lisie ogonki ;:168 I było co ciekawego w nocy? U mnie nic, tylko świeci to obrzydliwe słońce i wieje wiatr, sucho jak pieprz, co najmniej do 14 sierpnia żadnych opadów :( Tak beznadziejnego lata jeszcze nie było...
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ale w nocy chyba się na burzę załapałaś?U nas dawało,ostro.
Łazienka bardzo ładna!
A jak moje dzieci zobaczyły te małe kotki to oszalały-jedziemy tam,my chcemy takie kotki,prosze :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry, Jagi!
Sporo musiałam nadrobić, ale u Ciebie jak zwykle dużo się dzieje... relacja z pikniku przednia - widać, że się dobrze bawiliście, bo i atmosferę można niemal poczuć :)
Małe kocinki słodkie, ale widać że rozrabiaki...
W zielonych pokojach pełnia lata... któryś już raz podziwiam 'lisie ogonki' (Lisico, pozdrowienia! :)), ale nie mogę zapamiętać nazwy tej uroczej rośliny... przypomnisz?
Jestem pod wrażeniem ilości kwiecia i idealnych kantów trawnika ;:170
Dobrego!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”