W wiejskim ogrodzie
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W wiejskim ogrodzie
Marysiu wygląda na to, że masz innego niż ja, możesz obejrzeć na zdjęciach.
O tylu smakołykach piszesz, ta cukinia zimą wspaniała.
Ja jeżynówkę już nastawiłam i robię soki.
Aronia w tym roku ładniejsza niż w zeszłym, ale na nią jeszcze czas.
O tylu smakołykach piszesz, ta cukinia zimą wspaniała.
Ja jeżynówkę już nastawiłam i robię soki.
Aronia w tym roku ładniejsza niż w zeszłym, ale na nią jeszcze czas.
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu a co to tak dzisiaj ani jednej fotki ni ma
- tu_Brzoza
- 100p
- Od: 5 gru 2012, o 07:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu,
ja też ciekawa jestem przepisu na cukinię ++
ja też ciekawa jestem przepisu na cukinię ++
Lepiej odpocznij i pochwal się nam swoim malowanym gankiem.Starałam się nic nie robić , ale na jutro już mam plany!
- ra_barbara
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
Jak zwykle spóźnina...m jest ...ale...m jest .Marysiu na 1-wszej stronce widziałam u ciebie cleome, dobrze widziałam? Będę się prosić o nasionka, później Mnie gdzieś wyginęły, miałam różowe a u Cię widzę nawet białe
Piszesz o Dolinie Będkowskiej, kiedyś jeździliśmy w tamte okolice, wysiadaliśmy z pociągu za Krzeszowicami....lata 80-te
Piszesz o Dolinie Będkowskiej, kiedyś jeździliśmy w tamte okolice, wysiadaliśmy z pociągu za Krzeszowicami....lata 80-te
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko nie ma przepisu gotuję pokrojone pomidory i przecieram przez sito, można rozbić blenderem. Dodaję sól i cukier do smaku. Kroję na dużą kostkę cukinię, całe ząbki czosnku i układam w słoiku do pełna, zalewam tym sokiem, zakręcam i wstawiam do piekarnika (100 st.) po ok. 40 min. wyciągam i siup do góry nogami jak chwyciło to ok, jak nie to najczęściej zmieniam pokrywkę, osuszam brzegi słoika zakręcam i jeszcze raz do piekarnika.
Zosiu zobaczę !
Ta cukinia jest tak pyszna, że ją wyjadałam ze słoika i ząbki czosnku też
A jeżynówkę to zalewasz rozcieńczonych spirytusem? ja takim 70 % bo inaczej to pektyny się ścinają.
Aronię chronię przed szpakami na różne sposoby, bo borówki już zżarły to teraz aronię
Aroniówka z liśćmi wiśni
Iwonko ni ma bo ja dzisiaj ogród szerokim łukiem, żeby mnie coś nie podkusiło robić
Beatko coś mi w obiektyw wlazło w kompakcie i zrobiłam zdjęcie z czarna plamką. W komórce wysiadł mi głośnik i słyszę dzwoniącego jak przez gacie, myszka wysiadła (już mam nową) i teraz mój Olympusik ma plamice
Baśku nasion będzie, że nawet zupę możemy ugotować, ale tylko białej bo innej nie mam Jak już wyzbieram nasiona to ogłoszę jakie mam
Dolinki to kiedyś były miejscem wypadów młodych, ja jeszcze do Bolechowickiej jeździłam. Teraz mam na wyciągnięcie ręki i rzadko chodzę
Misiu, ale u mnie o polu golfowym nie ma za to o pasie startowym może być
Zosiu zobaczę !
Ta cukinia jest tak pyszna, że ją wyjadałam ze słoika i ząbki czosnku też
A jeżynówkę to zalewasz rozcieńczonych spirytusem? ja takim 70 % bo inaczej to pektyny się ścinają.
Aronię chronię przed szpakami na różne sposoby, bo borówki już zżarły to teraz aronię
Aroniówka z liśćmi wiśni
Iwonko ni ma bo ja dzisiaj ogród szerokim łukiem, żeby mnie coś nie podkusiło robić
Beatko coś mi w obiektyw wlazło w kompakcie i zrobiłam zdjęcie z czarna plamką. W komórce wysiadł mi głośnik i słyszę dzwoniącego jak przez gacie, myszka wysiadła (już mam nową) i teraz mój Olympusik ma plamice
Baśku nasion będzie, że nawet zupę możemy ugotować, ale tylko białej bo innej nie mam Jak już wyzbieram nasiona to ogłoszę jakie mam
Dolinki to kiedyś były miejscem wypadów młodych, ja jeszcze do Bolechowickiej jeździłam. Teraz mam na wyciągnięcie ręki i rzadko chodzę
Misiu, ale u mnie o polu golfowym nie ma za to o pasie startowym może być
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś oj pole startowe tez może być... wiedziałam , wiedziałam że będziesz się nabijała ze mnie... ale ja dziś mam lenia za kołnierzem ...rozumiesz... przepis ciekawy...
- Maska
- Kontakt:
Misiu nie no nie nabijam się, ale wstępnie zrób sobie dołek i wbijaj piłeczkę - ćwicz!
- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
Marysiu, jak dobrze, że podałaś ten przepis na cukinię, bo mam nadwyżki i czosnek też zebrałam właśnie, tak więc produkty są, a brzmi smakowicie.
Cleome właśnie mi się u Marzenki spodobało więc jakby co będę się o nasionka uśmiechać
Cleome właśnie mi się u Marzenki spodobało więc jakby co będę się o nasionka uśmiechać
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu ale smakowicie w Twoim ogrodzie, aż głodna się zrobiłam
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Maska
- Kontakt:
Olu nasionka będą przypomnij się w jesieni
a cukinię zrób, bo jest pyszna chrupiąca! ja kolejną partię pomidorków ugotowałam i jutro będę zalewać
Marysiu ja chodzę po ogrodzie to co chwile coś skubnę i w ogóle nie czuje głodu. To pomidorek, to malinka, to jeżynka
a cukinię zrób, bo jest pyszna chrupiąca! ja kolejną partię pomidorków ugotowałam i jutro będę zalewać
Marysiu ja chodzę po ogrodzie to co chwile coś skubnę i w ogóle nie czuje głodu. To pomidorek, to malinka, to jeżynka
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Marysiu
I ja poczytałam o tej cukini,,,i zrobię jak podajesz,bo tez jej mam sporo
Idę już miłej nocki
I ja poczytałam o tej cukini,,,i zrobię jak podajesz,bo tez jej mam sporo
Idę już miłej nocki
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Dzień dobry Marysiu, ja też biorę przepis na cukinie.Myślałam że zakończyłam zaprawianie, cukinia mnie wzięła i wracam do zaprawiania
- Maska
- Kontakt:
Witaj Irenko już chciałaś zakończyć a tu sezon się zaczyna, ja do jesieni przetwarzam. Jeszcze różniste marmolady, dżemy (śliwki) soki jabłkowe, pulpy!
Nie bywasz na wyspie tam dopiero pomysłów pełno! Dobrego dnia
Nie bywasz na wyspie tam dopiero pomysłów pełno! Dobrego dnia