W słońcu smagliczki i róże

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W słońcu smagliczki i róże

Post »

:wit
Ulka śliczne :tan
Artemis i Mariatheresia mam :tan jak zakwitły, to szukałam pretekstu żeby koło nich przejść ;:306
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Środowe dzień dobry :wit
Ewciu - no to nawet na lunatyka twoje nóżki by cię tam zaprowadziły ;:306 a swoja drogą wcale ci sie nie dziwie że tak często je podziwiałaś są naprawdę piękne i warte uwagi
Aniu - no nareszcie się nam odnalazłaś, ja lili tylko dwie na razie ;:306 wiosna fakt śliczna i co ważne wczesna ;:138 za donicowe dziękuje ;:196
Edytko - bardzo ci dziękuję ;:168 szaleństwo różane zaszczepione tu na forum a u ciebie różanka to tylko kwestia czasu nawet się nie obejrzysz jak będziesz je upychać na rabatach. Pozdrawiam :wit
Nikuś - witam cie i zaraz biegnę z rewizyta ;:65 bardzo ci dziękuję ;:168 u mnie w nocy było +7 roślinki maja wilgoć i temperaturki dodatnie więc delikatnie idą do góry liście tulipanków z dnia na dzień coraz większe ;:63
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hej Ula :D

Masz już swoje różyczki?
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Aniu - róże z RĆ już posadzone ;:138, czekam jeszcze na przesyłkę z F.. a potem na kwitnienie

a krokusy jak najtrwalsi żołnierze w największa niepogodę trzymają wartę
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ulciu,u mnie pada i wygoniło mnie z ogrodu ,a więc jestem u Ciebie,moje róże już zasadzone 2 pnące zadołowane ,bo nie mam jeszcze miejsca teraz przyszły do mnie róże z Rosarium pnące:Jaśmina,Sympathie,Bajazzo,Aloha, Amadeus,z wielkokwiatowych: Barkarole,History,Paul Ricard,Mon Petit Chou,Queen Elizabeth i J.WGoethe,w tym tygodniu mają przyjść od Ewy Gloriadei pnące:Eden Rose88,Laguna,That,s Jazz,Rudolf Joseph Geschwind,Rosarium,Open Arms,i wiekokwiatowe:Nostalgia,Wolfgang von Goethe-dokupiłam drugą,Double Delight,Aphrodite,Chipendale,i parkowa Giardina.Ale jeszcze zamówione w Rosa Cwik,jak przyjdą to napiszę,dzisiaj byłam na targu ,kupiłam wrzośce ,stokrotki,i olbrzymie cebule lilii orientalnych,po 2,50zł w trzech kolorach po trzy,miłego dnia życzę :wit ;:168
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Martuś - tyś napad na bank zrobiła czy jak żeś tak poszalała , lista róż naprawdę imponująca :shock: mam tylko Jasminę i Nostalgie, Sympathie odpuściłam na rzecz Paul Scarlett, na Edenkę z końcówka 88 choruję oraz na Chipka ale to dopiero jesienią bo myślę Ewie zawrócić głowę o Haidi Klum moje największe chciejstwo, a co zamawiałaś w RĆ reszte muszę sobie wygoglować bo nie kture nazwy to po raz pierwszy widzę

Pozdrawiam i słoneczka na dalsze prace :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Ula temperatury plusowe w nocy działają bardzo korzystnie na roślinki. U mnie również coraz bardziej wychodzą tulipanki. Śliczne krokusy moje niestety nie przetrwały wiatrów.:(
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ulciu,napadu nie było ;:306 ,ale w tamtym roku na wiosnę nic a nic nie kupiłam,no troszkę w jesieni, ściubiam cały rok ,żeby mieć na nowe roślinki ,nic nie kupię też dla siebie ,bo nie muszę ;:306 ,cieszę się ,że będzie coś nowego w ogrodzie,pozdrawiam i cudnego słoneczka życzę ;:3 :wit ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ula, czytam tu o Heidi Klum no i odradzam. Kwiat i zapach rzeczywiście piękne, ale to bardzo chorowita i denerwująca róża. I tak jest co roku. Zresztą dziewczyny też mają takie doświadczenia. Na razie jeszcze je u siebie trzymam, ale już zamówiłam Old Port, która ponoć wygląda tak samo, ale jest zdrowa.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ula cudnie wyglądają krokusiki..... mimo braku pogody są śliczne...... niby zwinięte w pąki, ale wyglądają super :D
Jak u Ciebie z pogodą??? poprawiła się ??? U mnie nadal zimnica i wiatr :roll:
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Czwartkowe dzień dobry :wit
Pogodę mam piękną, co prawda zapowiadane 15 stopni to tylko obietnica ale i tak jest bardzo miło :heja nawet potworny wiatr mi nie przeszkadza ważne że jest wreszcie tak bardzo upragnione słoneczko ;:138 ;:138
Agness - dziś pięknie się rozwinęły mam trzy takię kępki w takim kolorku , widoczne z daleka a przy chodniczku ciężko obojętnie obok nich przejść pszczółki dziś mają radość Pozdrawiam i ściskam ;:168
Wandziu - wiem że jest bardzo chorowita czytałam już opinie na jej temat , choć staram się unikać takich róż to na tą bardzo choruję , Old Port faktycznie bardzo do niej podobna i z pewnością skuszę się też i na nią a nad Haidi jeszcze się zastanowię chociaż jedną do doniczki ale muszę mieć
Martuś - no ja też jak mam wybór ciuchy lub roślinki to wiadomo co wybieram ;:306 na ten rok mam troszkę hamulce ;:145 bo jednak mam komunię i ten jakiś łaszek muszę mieć na grzbiecie ale po komunii mam już zaplanowany zakup hortensji i plany nowej rabatki w głowie

Pozdrawiam was i ;:3 życzę ;:138
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula to masz takie same plany jak ja ,rabaty już pod hortensje zrobione ,ale muszę poczekać trochę z zakupem hortensji i ziemi,ale najważniejsze są marzenia i zdrowie :wit ;:168
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Witam piątkowo a to już weekendowo :wit
Powód do radości mam dziś podwójny :heja po pierwsze zakończyłam malowanie pokoju :tan a drugi to pięknie zapowiadający sie dziś dzień
słoneczko już pięknie świeci dziś to co tygryski kochają najbardziej - ogród ;:138 ;:138
Betinko - wcale sie nie dziwie że ci sie podobają są urocze :D ale czemu ty ich jeszcze nie masz ;:131
Martuś - rodzina i zdrowie to priorytety a jeszcze jak dochodzą do tego marzenia to jest super ;:108 a jeszcze większe super jak można je spełnić ;:138 ja mam w planach zakup Polar Bear , Limelight , Vanilia Fraise na dosadzenie i Magical Monlight na nowa rabatkę po wycięciu świerka a na co ty sie skusisz :?:
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ula mam Heidi Klum i to co pisze Wandzia to prawda,w pierwszym sezonie pięknie zakwitła,nie mogłam się nadziwić jakie ma piękne kwiaty,jednak z roku na rok jest gorzej ;:224 Zajrzałam do niej i teraz po zimie,puszcza jeden przyrost,na razie jej nie wyrzucę,daję jej ostatnią szansę,wzmocnię ją Asahi albo innym stymulatorem wzrostu,ale coś marnie widzę jej przyszłość ;:131
Ostatnio obcinałam hortensję i dwa patyczki wetknęłam ...może mi się uda je ukorzenić?

Pozdrawiam i życzę miłego,słonecznego dnia ;:3
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit Ulka
Misia Polarnego, Limelight i Vanilkę mam i jestem z nich zadowolona. Choć młodziutkie, ślicznie kwitły.
A mam jeszcze zamówione Coco, Bobo i Hayes Starburst :tan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”