Ogródek AGNESS
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Cukinia z ananasem pycha 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wprawdzie pogoda nie zachęca do robienia zdjęć, cały dzień lało, rośliny pozbijane i powykładane od deszczu. Na dworze szaro i ponuro, ale zdjęcia obiecałam , więc są
Wprawdzie kiepskiej jakości, ale są
W ogrodzie całkiem inne klimaty, niż ostatnio pokazywałam . Minęły tętniące barwami obrazy, przekwitły lilie , liliowce i róże. Teraz dominuje zieleń, a pomiędzy nią biel, róż i fiolet. Kwitną hortensje i floksy. Miejscami też pojawiają się słoneczne kolory języczek, słoneczniczków , rudbekii i chryzantem
Oto świeżutkie, mokre od deszczu obrazki

Amelko daj znać jak smakuje
Małgoś ja już od 2 lat w domu, więc mam czas na pichcenie
Konfiturę z cukinii robiłam po raz pierwszy i jestem szczerze zachwycona
Już wiem, że odtąd wejdzie w moje stałe menu...
Edytko bardzo namawiam na konfiturkę, jest naprawdę wspaniała. Będą ją robiłą każdego roku
Iwonko u mnie też do tej pory dżemik brzoskwiniowy wszystkim najbardziej smakował, ja również bardzo lubię truskawkowy, ale teraz zdania są podzielone
Dziękuję za życzenia zdrówka
Ziele w ogródku, to nie jest jakiś wielki powód do nerwów, ale ja tak bardzo nie lubię takiej sytuacji, tym bardziej, że ogród niewielki, więc zawsze był oczyszczony, a teraz masakra
Jadziu robiłaś konfiturkę
???

W ogrodzie całkiem inne klimaty, niż ostatnio pokazywałam . Minęły tętniące barwami obrazy, przekwitły lilie , liliowce i róże. Teraz dominuje zieleń, a pomiędzy nią biel, róż i fiolet. Kwitną hortensje i floksy. Miejscami też pojawiają się słoneczne kolory języczek, słoneczniczków , rudbekii i chryzantem

Oto świeżutkie, mokre od deszczu obrazki

Amelko daj znać jak smakuje

Małgoś ja już od 2 lat w domu, więc mam czas na pichcenie

Konfiturę z cukinii robiłam po raz pierwszy i jestem szczerze zachwycona

Już wiem, że odtąd wejdzie w moje stałe menu...
Edytko bardzo namawiam na konfiturkę, jest naprawdę wspaniała. Będą ją robiłą każdego roku

Iwonko u mnie też do tej pory dżemik brzoskwiniowy wszystkim najbardziej smakował, ja również bardzo lubię truskawkowy, ale teraz zdania są podzielone

Dziękuję za życzenia zdrówka

Jadziu robiłaś konfiturkę

Oj,ty to masz ten ogród

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aguś, jak zwykle widoczki z Twojego ogrodu są bajkowe. Jak palec?
Pięknie u Ciebie,wszystko mi się podoba
Aga a co to za trawka na 3 zdjęciu od dołu?

Aga a co to za trawka na 3 zdjęciu od dołu?
Pozdrawiam Amelia
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Aguś i bez lilii i liliowców jest u Ciebie zachwycająco. Te hortensje
Moja jedyna Phantom dopiero zaczyna kwitnąć, a tak czekam na jej czerwienienie. Muszę koniecznie dokupić jakieś inne bukietówki. Są wspaniałe.

Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Poczytałam podlinkowane przepisy na dania z cukini i aż mi ślinka cieknie
na widok tych pyszności. Wypróbuję na początek przepis na placuszki 
Dzięki za inspirację i poproszę o więcej

Dzięki za inspirację i poproszę o więcej

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś, ty jesteś mistrz kulinarny,podziwiam cię za chęci,bo ja lubię dobrze zjeść,co widać,ale nienawidzę gotować.Jestem w domu czwart rok,ale kuchnia i tak nadal jest dla mnie z konieczności.
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Agness!
Podziwiam Twój kunszt i zapał kulinarny tym bardziej, że kuchnia nie jest moją mocną stroną.
Niemniej dobrze, że wyszłaś z kuchni do ogrodu, bo to stanowczo wolę.
To, co na talerzu cieszy przez chwilę, ogród zaś dostarcza mocnych wrażeń przez cały rok.
Szczególnie Twój! Nieważne, że co nieco przekwitło, nadal jest pięknie, soczyście, zielono i kolorowo. Przechadzka tymi wijącymi się ścieżkami to prawdziwa przyjemność.
Jagoda
PS. Bardzo współczuję kłopotów z palcem, życzę szybkiej i radykalnej poprawy, bo wyobrażam sobie, jak Cię denerwuje ta sytuacja.
Podziwiam Twój kunszt i zapał kulinarny tym bardziej, że kuchnia nie jest moją mocną stroną.
Niemniej dobrze, że wyszłaś z kuchni do ogrodu, bo to stanowczo wolę.
To, co na talerzu cieszy przez chwilę, ogród zaś dostarcza mocnych wrażeń przez cały rok.
Szczególnie Twój! Nieważne, że co nieco przekwitło, nadal jest pięknie, soczyście, zielono i kolorowo. Przechadzka tymi wijącymi się ścieżkami to prawdziwa przyjemność.

PS. Bardzo współczuję kłopotów z palcem, życzę szybkiej i radykalnej poprawy, bo wyobrażam sobie, jak Cię denerwuje ta sytuacja.
Aga witaj.U nas już bardzo czuć nadchodzącą jesień.Wspaniala gama kolorów zauroczy każdego pod warunkiem,że słoneczko grzeje a nie leje jak z cebra.Pogoda w kratkę.Ogrod taki trochę smutny gdy wszystko leży i osypuje się.Trochę za wcześnie nadeszły jesienne uroki.
Pyszne przepisy śledzę.U Gagawi jest wysyp dyni-kolosy,Dzisiaj słoneczna pogoda więc je wykula na taras ,żeby obeschły(od rana słońce)Trzeba będzie jakoś je zagospodarować

Pyszne przepisy śledzę.U Gagawi jest wysyp dyni-kolosy,Dzisiaj słoneczna pogoda więc je wykula na taras ,żeby obeschły(od rana słońce)Trzeba będzie jakoś je zagospodarować

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Tu jak zwykle kolorowo i smacznie
Sorki za nieobecność ale już staram się nadrobić. Hortki śliczne i ta fotka z rozplenicą

Sorki za nieobecność ale już staram się nadrobić. Hortki śliczne i ta fotka z rozplenicą

Aguś,ja tam u ciebie żadnego zielska nie widzę.Rośliny tak bujne,że nawet jeśli jest,to schowane gdzieś w gąszczu i nie razi.Zauważyłam piękną rozplenicę
Czy ona u ciebie zimuje bez problemów?Ja posadziłam jedną sadzonkę teraz i nie wiem czy na zimę okryć.A chciałabym się doczekać tak pięknego okazu jak twój 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś wiedz, że jestem i pamiętam 

Agnieszko dzisiaj zafascynował mnie twój drzemek z ananasa i cukinii, aż weszłam do twojego kulinarnego ale zaraz go opuściłam, Było tam zbyt dużo smakołyków. Wolę zdecydowanie przebywać w twoim ogrodzie, tutaj można odpocząć, a tam można się utuczyć 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ pięknie malujesz ogród Agusiu ...kompozycji może Ci nie jeden pozazdrościć ...ogród utkany , niczym na kanwie ...przetykany nićmi w różnych kolorach , wzajemnie się uzupełniających .
Przyjemnie się ogląda fotki w większym podglądzie ogrodowych rabat ...nie potrafię tak uchwycić wyraźnie moich ...albo nie umiem ...jedynie w makro jako tako mi wychodzi , w dobrej ostrości .
Serdecznie pozdrawiam
...znów w strugach deszczu 
Przyjemnie się ogląda fotki w większym podglądzie ogrodowych rabat ...nie potrafię tak uchwycić wyraźnie moich ...albo nie umiem ...jedynie w makro jako tako mi wychodzi , w dobrej ostrości .
Serdecznie pozdrawiam

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...