Papryka do gruntu. Część 7
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 7
Chyba ja sobie wysieję w przyszłym roku, jak nasiona dostanę. Są w małych opakowaniach?
Ja dziś ogłowiłam papryki, bo już czas był najwyższy. Mam nadzieję, że maleństwa ledwo co zawiązane zdążą przynajmniej dorosnąć do swoich rozmiarów.
Ja dziś ogłowiłam papryki, bo już czas był najwyższy. Mam nadzieję, że maleństwa ledwo co zawiązane zdążą przynajmniej dorosnąć do swoich rozmiarów.
Iza
Tak, są w małych opakowaniach. Ja kupiłam nasiona firmy Legutko chyba w Auchan.
Pozdrawiam,
Ania
Ania
- jeszcze
- 1000p
Dzięki
Ja dziś dopiero zerwałam pierwszą dojrzałą paprykę słodką Ramiro, a siane były w końcu stycznia. Ale one są późne.
Ja dziś dopiero zerwałam pierwszą dojrzałą paprykę słodką Ramiro, a siane były w końcu stycznia. Ale one są późne.
Iza
- papryczka07
- 50p
- Od: 13 kwie 2017, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani kilkanaście dni temu miałam kupną paprykę z sklepu i zapodziały się gdzieś dwa nasionka i tata włożył je w ziemie do innego kwiatka i odziwo wyszły po paru dniach mają już 4 liście. i teraz myślę cały czas co mam z nimi zrobić. Bo tym roku już pewnie owoców nie uzyskam ? nie wiem.
Doradźcie mi proszę. ;)
Doradźcie mi proszę. ;)
Bądź cierpliwy.
Nigdy się nie poddawaj.
Nigdy się nie poddawaj.
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 6 sty 2013, o 00:06
Teraz to już po ptokach. W tym sezonie nie zaowocują. Policz sobie, my siejemy pod koniec marca najpóźniej, wysadzamy około 15-20 maja do tuneli nieogrzewanych, gruntu, a plon zbieramy najwcześniej w drugiej połowie sierpnia. Nie ma sensu, tym bardziej, że jest to pewnie typowa, sklepowa papryka typu blok. Gra nie warta świeczki przy zwykłej papryce. Takie jest moje zdanie .
Polska moją Ojczyzną. Andrzej
- jeszcze
- 1000p
Ja posiałam paprykę pod koniec czerwca, w tej chwili widać zaczątek rozwidlenia, ale zrobiłam to raczej w ramach eksperymentu niż żeby doczekać się jakichś super plonów. Oczywiście w donicach są, żeby można było w razie czego do domu zabrać.
Iza
- Black Rose
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
A ja przegapiłam i mam na rozwidleniach owoce.
Chyba lepiej nie ruszać już?
Chyba lepiej nie ruszać już?
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- jeszcze
- 1000p
Jak słodkie to lepiej usunąć mimo wszystko. No chyba, że już duże.
Iza
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dlaczego moje papryki przewracają się ?
Najwięcej przewróconych krzaków to Ożarowska .
Najwięcej przewróconych krzaków to Ożarowska .
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Kontakt:
Niektóre się przewracają pod ciężarem, trzeba palikować. Też tak miałem kiedyś z ożarowską. Chyba, że ona ma po prostu słaby system korzeniowy.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
U mnie są obwieszone owocami, wszystkie leżą.
Z innymi odmianami jest to samo
Z innymi odmianami jest to samo
U mnie to samo, prawie wszystkie krzaki się przewracały i musiałam palikować. Wyjątek stanowi Citrina, której się chyba u mnie nie podoba i słabo rośnie
Pozdrawiam,
Ania
Ania
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
U mnie w tym roku papryki mają pewnie ze 2 tygodnie opóżnienia .Po posadzeniu z powodu
słabej pogody stanęły i myślałam , że nic z nich nie będzie . Sporo mi padło , to pewnie
te odmiany co wolą cieplej . Całe szczęście , że dałam siostrze rozsadę , u niej lepiej przetrwały .
To chociaż nasiona na przyszły rok będą .
Między innymi mam w tym roku odmianę Solario f1 , krzak niski, oblepiony dużymi , mięsistymi owocami.
Wczesna i smaczna . W przyszłym roku obowiązkowo musi być . Nasion nie mam (dostałam
tylko kilka sztuk ) .Zastanawiam się czy zbierać nasiona czy nie ryzykować i kupić oryginalne .
słabej pogody stanęły i myślałam , że nic z nich nie będzie . Sporo mi padło , to pewnie
te odmiany co wolą cieplej . Całe szczęście , że dałam siostrze rozsadę , u niej lepiej przetrwały .
To chociaż nasiona na przyszły rok będą .
Między innymi mam w tym roku odmianę Solario f1 , krzak niski, oblepiony dużymi , mięsistymi owocami.
Wczesna i smaczna . W przyszłym roku obowiązkowo musi być . Nasion nie mam (dostałam
tylko kilka sztuk ) .Zastanawiam się czy zbierać nasiona czy nie ryzykować i kupić oryginalne .