Kawon ( arbuz ) - część 8
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 8
Nie wiem czy coś z nich będzie ale rosną w tunelu
A te rosną w gruncie pod nóżki dostały przed posadzeniem nawozu gołębiego
Dziś zauważyłam sporo maleńkich arbuzików ale czy coś z nich będzie trudno powiedzie,, a niech tam pewnie będzie uczta nie ważne jakie będą.
To jest mój pierwszy raz na drugi rok będę może "zdolniejsza"
A te rosną w gruncie pod nóżki dostały przed posadzeniem nawozu gołębiego
Dziś zauważyłam sporo maleńkich arbuzików ale czy coś z nich będzie trudno powiedzie,, a niech tam pewnie będzie uczta nie ważne jakie będą.
To jest mój pierwszy raz na drugi rok będę może "zdolniejsza"
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
Ja swoje przykrywam od prawie tygodnia nawet i w dzień.
Na razie rosną
krzaczek z 11 czerwca
ten sam z dziś.
nie mogę powiedzieć, że nie rosną.
Na razie rosną
krzaczek z 11 czerwca
ten sam z dziś.
nie mogę powiedzieć, że nie rosną.
Piotr
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oto i łon
Chyba fałszywy alarm
Ale cytryna owoc mi wczoraj zrzuciła
Dzisiaj rano miziałem złota wolicy i crimson sweety
Mam kilka arbuzów z nadwyżek wsadzonych w grunt bez żadnych osłon i są nawet mizerniejsze od rolnik90
Sukces w uprawie arbuza w naszym klimacie zapewni jedynie czarna agrowłoknina i dodatkowo osłony. Zresztą jak oglądam filmy na youtube z całego świata to wszędzie jest stosowana agro lub czarna folia, nawet w klimacie dużo cieplejszym od naszego.
BTW, rolnik90 3 zdjęcie mnie powaliło. Toż to uprawa iście księżycowa idealnie by tam pasowała odmiana Moon and Stars
Chyba fałszywy alarm
Ale cytryna owoc mi wczoraj zrzuciła
Dzisiaj rano miziałem złota wolicy i crimson sweety
Mam kilka arbuzów z nadwyżek wsadzonych w grunt bez żadnych osłon i są nawet mizerniejsze od rolnik90
Sukces w uprawie arbuza w naszym klimacie zapewni jedynie czarna agrowłoknina i dodatkowo osłony. Zresztą jak oglądam filmy na youtube z całego świata to wszędzie jest stosowana agro lub czarna folia, nawet w klimacie dużo cieplejszym od naszego.
BTW, rolnik90 3 zdjęcie mnie powaliło. Toż to uprawa iście księżycowa idealnie by tam pasowała odmiana Moon and Stars
- elaos
- 500p
- Od: 10 kwie 2016, o 17:03
rolnik90
Jak zobaczyłam 3 zdjęcie to pierwsze skojarzenie miałam - KOPCE KRETA. Krety - ogrodniczki co hodują roślinki .
Włóknina leży bezpośrednio na arbuzach? Deszcz jej nie wklepuje w liście ?
Wokan - arbuz cudo !
Jak zobaczyłam 3 zdjęcie to pierwsze skojarzenie miałam - KOPCE KRETA. Krety - ogrodniczki co hodują roślinki .
Włóknina leży bezpośrednio na arbuzach? Deszcz jej nie wklepuje w liście ?
Wokan - arbuz cudo !
Pozdrawiam-Ela
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Jak zobaczyłem dzisiaj krzaki arbuzów to oniemiałem Są krępe, mocno zielone, a niektóre są dość mocno rozrośnięte.
Zdjęcie będą niedługo, muszę pobawić się w edytorze
wokan i po co było panikować
Aga a wiesz, że nie wiem Wydaje mi się, że będzie czerwony, dowiemy się jak dojrzeje
Aniu nie wiem czy zdążą urosnąć, zależy od pogody
Zdjęcie będą niedługo, muszę pobawić się w edytorze
wokan i po co było panikować
Aga a wiesz, że nie wiem Wydaje mi się, że będzie czerwony, dowiemy się jak dojrzeje
Aniu nie wiem czy zdążą urosnąć, zależy od pogody
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
Nie zauważyłem żeby były jakoś wymęczone pod mokrą włukniną. Ogulnie to moje krzaczki były wysadzane 1 czerwca i trzymam je pod agro, żeby je podgonić.
Piotr
Bobej Miejmy nadzieję,że jednak to pierwsze
Wokan a nie mówiłam,że nic mu nie będzie piękny arbuz:) a jeśli chodzi o uprawę w gruncie to nie do końca się zgodzę .W tamtym roku miałam dwa krzaki bingo w gruncie bez agro i bez osłon. Miały wprawdzie tylko po jednym owocu, ale każdy miał po 10 kg:) w tym roku też moje krzaczki mają się całkiem nieźle:) są na agro bez osłon:)
Wokan a nie mówiłam,że nic mu nie będzie piękny arbuz:) a jeśli chodzi o uprawę w gruncie to nie do końca się zgodzę .W tamtym roku miałam dwa krzaki bingo w gruncie bez agro i bez osłon. Miały wprawdzie tylko po jednym owocu, ale każdy miał po 10 kg:) w tym roku też moje krzaczki mają się całkiem nieźle:) są na agro bez osłon:)
Dalisbea ładny krzaczek. Już niedługo będą owoce:)
-- 15 cze 2017, o 07:21 --
Tara jak tylko coś je zapyliło to na pewno urosną.A Ty nie próbowałaś ich zapylić sama? A te małe to wczesna odmiana czy późna?
-- 15 cze 2017, o 07:21 --
Tara jak tylko coś je zapyliło to na pewno urosną.A Ty nie próbowałaś ich zapylić sama? A te małe to wczesna odmiana czy późna?
Rolnik bardzo ładne krzaczki:) i pomysłowo posadzone
-- 15 cze 2017, o 07:25 --
Seba to chwal się:) Ja z moimi zaczynam mieć problem ,bo wszystkie na siebie wchodzą i się czepiają.
-- 15 cze 2017, o 07:27 --
Vvisqare Ten w tunelu bardzo ładny:), ale myślę,że te gruntowe też podgonią niedługo:)
-- 15 cze 2017, o 07:25 --
Seba to chwal się:) Ja z moimi zaczynam mieć problem ,bo wszystkie na siebie wchodzą i się czepiają.
-- 15 cze 2017, o 07:27 --
Vvisqare Ten w tunelu bardzo ładny:), ale myślę,że te gruntowe też podgonią niedługo:)
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
sky_1989 Mam murarki jeśli już to one to zrobiły, a ja ciemna nie mogę się doczytać czym zapylacie, rozumiem tylko pędzelkiem ale z czym?
Tara bardzo prosta sprawa .Urywasz kwiatka męskiego (tego bez owocu) on ma na tym żółtym taki pyłek, obrywasz płatki i miziasz tym pyłkiem w środku kwiatka żeńskiego (tego z owocem) Ja tak robie i jak na razie wszystkie zapylone:)