Ach te róże! ach te różyczki - Na Jurze
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ach te róże! ach te różyczki - Na Jurze
Wandeczko i ja rozpoczynam sezon różany. Bardzo szybko. Zazwyczaj pierwsze kwiaty miałam w lipcu, a w tym roku jakieś przyspieszenie. Co prawda moje róże to tylko dziewięć odmian, ale co mi tam Twoje Panie porażają swym pięknem. Rhapsody in Blue, Arthur Bell, Westerland, Dortmund, Monaco... Co za oryginalne kwiaty. Piwonie niesamowicie piękne. A Kocimiętek z kocimiętką uroczy . Wandziu tylko czy to pan Kocimiętek czy pani Kocimiętka wącha sobie roślinki?
No i pięknie się zaczął sezon różany. Zrobiło się kolorowo.
Wandziu a syrop różany to z jakich róż robisz? Wszystkie pachnące się nadają, czy tylko rugosy? Mam ochotę coś takiego zrobić, tylko z których?
No to mieliście problem z kotem. Mój też ciągle przesiaduje przy kocimiętce, ale nie zauważyłam, aby coś się z nim działo.
Wandziu a syrop różany to z jakich róż robisz? Wszystkie pachnące się nadają, czy tylko rugosy? Mam ochotę coś takiego zrobić, tylko z których?
No to mieliście problem z kotem. Mój też ciągle przesiaduje przy kocimiętce, ale nie zauważyłam, aby coś się z nim działo.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wandziu ta bordowa pienna wygląda mi na Schakespeare'a Masz rację że mogą to być ptaki, bo często jak idę przez ogród wyfruwają spomiędzy kwiatów Jednak moje pączki mają często dziurkę, a ostatnio zauważyłam że nie tylko na różach ale i na martagonach
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Wandziu uroczy prezent dostałaś! Co do Twojego chyba Lousia Odier, to jak pachnie, to... wg mnie to jednak ta róża. Zapach ma starych róż, zachwycający
Nie spodziewałam się, że aż tak kocimiętka może podziałać... chyba już wiem dlaczego mój kot czasami tak gUUpkuje
Nie spodziewałam się, że aż tak kocimiętka może podziałać... chyba już wiem dlaczego mój kot czasami tak gUUpkuje
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Prezent na dzień matki piękny,niech ci zdrowo rośnie i cieszy kwiatami. To ci kotek ....tak mu w głowę kocimiętka uderzyła... Dobrze że psy nie ciągnie tak do roślin bo kto wie co by nasze psiaki wymyśliły.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Piękny prezent dostałaś a Twoje róże w ogrodzie zaczynają swój pokaz . Nadchodzi chyba najpiękniejszy czas w naszych ogrodach i oby trwało to jak najdłużej . Pozdrawiam .
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Wandziu moje koty też gniotą kocimiętkę , jednak dotychczas nie "przedawkowały" i zachowują się normalnie
Widok musiał być przezabawny.
Prezent na dzień Mamy super, ta bordowa przypomina mi Munstead Wood , jeśli tak, to będziesz z niej zadowolona, to piękna róża
Widok musiał być przezabawny.
Prezent na dzień Mamy super, ta bordowa przypomina mi Munstead Wood , jeśli tak, to będziesz z niej zadowolona, to piękna róża
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Witam mamy cudowną pogodę więc całe dnie spędzam w ogrodzie i doglądam moje pannice, już zaczęły swój
różany festiwal Pierwsze kwiaty są naprawdę wspaniałe a jak wiaterek zawieje to unosi sie cudowny różany zapach
ot parę zdjęć z różanego ogródka.
Irenko, róż które mają płatki i owoce jadalne jest wiele, ja mam Róze jadalne ROSE de RESHT/ Mme ISAAC PEREIRE /
LOUISE ODIER /HANSA rosa rugosa z tych róż robię przetwory , kupowałam je też ze względu na silny zapach .
Jadziu, Olu, Daysy, Ewelinko , Olu 2310 , Basiu, Marysiu, Przepraszam jutro odpisze
różany festiwal Pierwsze kwiaty są naprawdę wspaniałe a jak wiaterek zawieje to unosi sie cudowny różany zapach
ot parę zdjęć z różanego ogródka.
Irenko, róż które mają płatki i owoce jadalne jest wiele, ja mam Róze jadalne ROSE de RESHT/ Mme ISAAC PEREIRE /
LOUISE ODIER /HANSA rosa rugosa z tych róż robię przetwory , kupowałam je też ze względu na silny zapach .
Jadziu, Olu, Daysy, Ewelinko , Olu 2310 , Basiu, Marysiu, Przepraszam jutro odpisze
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Wandziu - kwitną teraz wszystkie różane ogrody , i cieszą Nasze wytęsknione za nimi oczęta , ja też się cieszę czego i Tobie życzę
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Prezentując takie cudowności piszesz, że u Ciebie chłodniej? Przyjedź do mnie, to zobaczysz jak wygladają róże w miejscu gdzie jest chłodniej Moje maja jeszcze ciasno zwinięte pączki, chociaż muszę im przyznać, że się starają. Niektóre już pokazują kolorek Ale szału chyba w tym roku nie będzie, jakoś marnie to wygląda.
Za to Twoje czarują, oj czarują Całe obsypane kwiatami, trudno się od nich oderwać.
Za to Twoje czarują, oj czarują Całe obsypane kwiatami, trudno się od nich oderwać.
- Marta+
- 200p
- Od: 4 wrz 2016, o 12:38
Wandziu
W końcu ,,nadejszla wiekopomna chwiła" wolnego i mam czas na napisanie, a nie tylko podglądanie
Różyce zaparły dech w piersiach, jeju, co to musi być na miejscu Cuda, cuda Nie sposób wybrać tę naj naj naj, ale proszę zdradź co to za odmiana na zdjęciu nr 5- bo kolorek taki mój
Obiecuję częstsze pisanie, nie tylko skrytopodczytywanie
W końcu ,,nadejszla wiekopomna chwiła" wolnego i mam czas na napisanie, a nie tylko podglądanie
Różyce zaparły dech w piersiach, jeju, co to musi być na miejscu Cuda, cuda Nie sposób wybrać tę naj naj naj, ale proszę zdradź co to za odmiana na zdjęciu nr 5- bo kolorek taki mój
Obiecuję częstsze pisanie, nie tylko skrytopodczytywanie
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Wandziu..masz przepiękny różany ogród, widoki kwitnących róż zapierają dech. . Warto je sadzić, pielęgnować i martwić się zimą oby nie przemarzły, kwitnienia tych pięknych pannic wynagradzają wszystko.
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14