Ach te róże! ach te różyczki - Na Jurze

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki - Na Jurze

Post »

Wandeczko i ja rozpoczynam sezon różany. Bardzo szybko. Zazwyczaj pierwsze kwiaty miałam w lipcu, a w tym roku jakieś przyspieszenie. ;:oj Co prawda moje róże to tylko dziewięć odmian, ale co mi tam :D Twoje Panie porażają swym pięknem. Rhapsody in Blue, Arthur Bell, Westerland, Dortmund, Monaco... Co za oryginalne kwiaty. Piwonie niesamowicie piękne. A Kocimiętek z kocimiętką uroczy . Wandziu tylko czy to pan Kocimiętek czy pani Kocimiętka wącha sobie roślinki? :D
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i pięknie się zaczął sezon różany. Zrobiło się kolorowo.
Wandziu a syrop różany to z jakich róż robisz? Wszystkie pachnące się nadają, czy tylko rugosy? Mam ochotę coś takiego zrobić, tylko z których?
No to mieliście problem z kotem. Mój też ciągle przesiaduje przy kocimiętce, ale nie zauważyłam, aby coś się z nim działo.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wandziu ta bordowa pienna wygląda mi na Schakespeare'a :D Masz rację że mogą to być ptaki, bo często jak idę przez ogród wyfruwają spomiędzy kwiatów :wink: Jednak moje pączki mają często dziurkę, a ostatnio zauważyłam że nie tylko na różach ale i na martagonach ;:223
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Wandziu uroczy prezent dostałaś! ;:215 Co do Twojego chyba Lousia Odier, to jak pachnie, to... wg mnie to jednak ta róża. Zapach ma starych róż, zachwycający ;:167

Nie spodziewałam się, że aż tak kocimiętka może podziałać... chyba już wiem dlaczego mój kot czasami tak gUUpkuje ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Prezent na dzień matki piękny,niech ci zdrowo rośnie i cieszy kwiatami. To ci kotek ....tak mu w głowę kocimiętka uderzyła... ;:306 Dobrze że psy nie ciągnie tak do roślin bo kto wie co by nasze psiaki wymyśliły. ;:173
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Piękny prezent dostałaś ;:215 a Twoje róże w ogrodzie zaczynają swój pokaz . Nadchodzi chyba najpiękniejszy czas w naszych ogrodach i oby trwało to jak najdłużej ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Wandziu moje koty też gniotą kocimiętkę :wink: , jednak dotychczas nie "przedawkowały" :;230 i zachowują się normalnie ;:224
Widok musiał być przezabawny. ;:306
Prezent na dzień Mamy super, ta bordowa przypomina mi Munstead Wood ;:224 , jeśli tak, to będziesz z niej zadowolona, to piękna róża
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Witam :wit mamy cudowną pogodę ;:3 więc całe dnie spędzam w ogrodzie i doglądam moje pannice, już zaczęły swój
różany festiwal ;:167 Pierwsze kwiaty są naprawdę wspaniałe a jak wiaterek zawieje to unosi sie cudowny różany zapach :tan
ot parę zdjęć z różanego ogródka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Irenko, róż które mają płatki i owoce jadalne jest wiele, ja mam Róze jadalne ROSE de RESHT/ Mme ISAAC PEREIRE /
LOUISE ODIER /HANSA rosa rugosa z tych róż robię przetwory , kupowałam je też ze względu na silny zapach . ;:168

Jadziu, Olu, Daysy, Ewelinko , Olu 2310 , Basiu, Marysiu, ;:180 ;:4 Przepraszam jutro odpisze ;:168

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Wandziu - kwitną teraz wszystkie różane ogrody , i cieszą Nasze wytęsknione za nimi oczęta , ja też się cieszę czego i Tobie życzę ;:168 ;:3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Prezentując takie cudowności piszesz, że u Ciebie chłodniej? Przyjedź do mnie, to zobaczysz jak wygladają róże w miejscu gdzie jest chłodniej ;:306 Moje maja jeszcze ciasno zwinięte pączki, chociaż muszę im przyznać, że się starają. Niektóre już pokazują kolorek :tan Ale szału chyba w tym roku nie będzie, jakoś marnie to wygląda.
Za to Twoje czarują, oj czarują ;:138 Całe obsypane kwiatami, trudno się od nich oderwać.
Awatar użytkownika
Marta+
200p
200p
Od: 4 wrz 2016, o 12:38

Post »

Wandziu ;:196 ;:196 ;:196
W końcu ,,nadejszla wiekopomna chwiła" wolnego i mam czas na napisanie, a nie tylko podglądanie :lol:
Różyce zaparły dech w piersiach, jeju, co to musi być na miejscu ;:138 Cuda, cuda ;:108 Nie sposób wybrać tę naj naj naj, ale proszę zdradź co to za odmiana na zdjęciu nr 5- bo kolorek taki mój :lol:
Obiecuję częstsze pisanie, nie tylko skrytopodczytywanie ;:168
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Wandziu..masz przepiękny różany ogród, widoki kwitnących róż zapierają dech. ;:180 . Warto je sadzić, pielęgnować i martwić się zimą oby nie przemarzły, kwitnienia tych pięknych pannic wynagradzają wszystko. ;:215
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Kochani :!: pozdrawiam Wszystkich serdecznie i życzę miłej niedzieli ;:4

Od paru dni fotosy są niewidoczne ;:145 Zuziu, Marto , Iwonko, Inko ;:167 odpiszę jak fotosik będzie działał ;:168

Obrazek
Wkleiłam zdjęcie, ale nawet nie mogę sprawdzić jaki ma format ;:131 jak będzie za duży to w odpowiednim czasie go edytuję ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”